VaKP - P-Iirot   2 - 4

Valkeakoski, Sahara TN

Pallo-Iirot leimasi matkalippunsa Suomen Cupin 5. kierrokselle

Miehet jatkavat Suomen Cupissa. Mikko Jalkanen hurjasteli hattutempun.

Pelin kulku oli alusta asti selvä. Kaksi sarjatasoa korkeammalla pelaava Pallo-Iirot piti piti palloa ja paineisti kotijoukkueen maalia, mutta tiivis puolustuslinja ja Koskenpoikien maalivahti Niko Julin pystyivät ensimmäisen vartin ajan estämään raumalaisten suuremmat hätyyttelyt. Ottelun 17' kotijoukkue joutui kuitenkin antautumaan ensimmäisen kerran, kun takaisin pelikuntoon päässyt Jami Halminen pääsi puskemaan kulman jälkitilanteesta pallon maaliin valkeakoskelaisten rajusta protestoinnista huolimatta. Halminen oli tapahtumien keskipisteessä myös toisessa päässä kenttää, kun vain neljä minuuttia avausmaalista VaKP pääsi heittämään pallon linjan taakse, jossa ensimmäisenä pelivälineeseen pääsi kiinni kotijoukkueen hyökkääjä. Halminen sai häirittyä hyökkääjää sen verran, että pallo ei suoraan maalia kohti lähtenyt. Samassa tilanteessa kuitenkin vastaan tullut edustusjoukkueen debytantti Eetu Männistö kolasi Halmisen nurmen pintaan, mutta topparipari Christopher Abdou oli mies paikallaan ja liukui maalia kohti vierineen pallon ulos rajoista.

Vaikka Iirot tästä tilanteesta vielä selvisi, seuraavasta sitten helähti. VaKP esitteli tyylikkään kombinaation laidalla, jonka johdosta Nico Seeck pääsi nokikkain Männistön kanssa. Kohtuullinen viimeistely maalin kattoon ei jättänyt Männistölle muuta kuin sivustakatsojan roolin, joten peli tuli tasalukemiin kellon näyttäessä 26'. Raumalaiset eivät jääneet takaiskua harmittelemaan, vaan jatkoivat paineistusta, jonka ansiosta Pallo-Iirot nousi uudestaan johtoasemaan ajassa 33', Mikko Jalkasen päästessä sijoittamaan vapaasti pallon takanurkkaan boksin sisältä, Otto Ohvon kuskattua pallon rangaistusalueelle. Lähellä lisäosumaa vierasjoukkue kävi vielä aivan ensimmäisen puoliskon lopussa, kun Aaro Salonen pääsi kokeilemaan parista kymmenestä metristä vapaapotkua, mutta tällä kertaa VaKP:n pelasti ylärima. Tauolle siirryttiin täten 1-2 lukemissa.

Pienestä tauosta huolimatta kotijoukkueen jalka alkoi selvästi painaa toisella puoliskolla heti alusta asti. Tästä huolimatta jakson ensimmäisen maalin iski Koskenpojat, jonka ensimmäinen hyökkäys toisella puoliskolla tuotti heti maalin ajassa 61'. Jos valkeakoskelaisten ensimmäinen maali oli tyylikäs viimeistely, niin sitä oli myös tämä toinen. pallo pomppi sopivasti Tero Ylä-Peräisen juoksulinjalle, joka painoi ujosta puolivolleysta pallon maalin perukoille ohi voimattoman Männistön. VaKP:n ilo oli kuitenkin taas lyhytaikainen, kun Jalkanen nosti Iirot 2-3 johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä, vain minuutti edellisen osuman jälkeen. Salosen laadukas syöttö tavoitti maalin eteen nousseen jalkasen, joka ei läheltä maalia erehtynyt. Maalien jälkeen Miro Honkaniemen iltapuhde tuli täyteen ja kentälle kirmasi Matias Babb.

Jalkanen pääsi tuulettamaan vielä kertaalleen maalia 20 minuuttia ennen pelin päättymistä, kun Julinin harhasyöttö omalta maalilta päätyi suoraan Salosen jalkaan, joka passasi jälleen keskelle. Vetoa virittelemässä oli tällä kertaa Oliver Repo, joka kaadettiin pilkun kohdalla, johon pallo tämän jälkeen aseteltiin. Jalkanen pisti sata-varman pilkun alanurkkaan, jonka johdosta laiturin kolmas hattutemppu Pallo-Iiroissa oli tosiasia.

Viimeiseksi minuuteiksi kentälle otettiin vielä Timi Halminen, Aaro Kainulainen ja Aleksi Arvela, jotka korvasivat kentältä poistuneet Salosen, Revon ja Topias SIlvennoisen. Koskenpojat oli lähellä kavennusosumaa vielä 86', kun vapaapotku pomppi ohi koko kentällä olevasta pelaajamassasta aina tolppaan asti, mutta Pallo-Iirot onnistuivat tilanteen tämän jälkeen purkamaan. Ottelun viimeisenä maalipaikkana Veeti Pohtiolla ammotti silmien edessä tyhjä maali, mutta Jalkasen laukauksen ribarista tullut pallo lähti ohi maalin, jonka jälkeen tuomari päätti nähneensä riittävästi jalkapallo yhdelle päivälle ja vihelsi pelin päättyneeksi Pallo-Iirojen 2-4 voittolukemiin.

Raportissa ansiokkaasti kapteeninnauhaa kantanut Mikko Jalkanen

Tuloksellisesti peli vaikutti tasaisemmalta, kuin se todellisuudessa kentällä oli.

- No siis kyllähän me pallollisesti oltiin parempi, mutta sitten päästettiin vähän liian helposti kaveri tekemään muutama maali. Siihen kun vielä fokus niin ihan hyvä. Tärkeintä, että tuli voitto.

Jalkanen teki tänään enemmän maaleja kuin vastustajan pelaajat yhteensä.

- Alkoi näyttää niin huolestuttavalta, että pakko jonkun oli ne maalit tehdä, kun "Ellukaan" [Ahde] ei ollut. Satuin nyt tekemään vahingossa kolme maalia.

Vaikka väsy alkoi vastustajaa painaa loppua kohden, otti pelaajat ilon irti kentällä.

- Meillä oli monenkin kaverin kanssa hyvää heittoa tuossa pelin aikana. Kivaa, että kaverilla oli vähän huumoria.

Cupin 5. kierrokselle Jalkasella on selkeä toive.