Heikki Kylänpään kroniikka

Rauma 12.01.2008 Heikki Kylänpää

Pientä juttua Iiro Vaareista

20v.

Meijän vanhin peluri on Jokelan Ville ja hattua tietenkin nostamme sille, sotaveteraanitkin häntä muistaa kun tammen lehvä kädessä luistaa ja kaikkihan sen jo ties onhan hän Iirojen pelimies. Eikä tunne hän Iiro-Vaareja kohtaan kaunaa kun kesäisin hän lämmittää meille saunaa.

Sitten kai menemme nuorempaan kaartiin kun tässä pääsimme jonkinmoiseen faarttiin. En tiedä mihin Iirot aikoinaan kaatu, mutta tilalle oli Hakrit saatu siellä ”Pepe” Pertti Isaksson monet puolustajat sotki, kun hän siellä palloa potki. Väsymään ei miestä saa edustaa hän Rauman Energiaa.

Paasikiven Erkki herätti taas Iirot ja monen näköiset oli siirrot ”Suke” Simo Airisto hän maalivahtina toimi joskus pallon verkostakin poimi. Vähän kiekkoakin pelasi ja muitten mukana kelasi. Firma jota palveli oli Rauman Akku sehän sopi Simolle kuin täytekakku.

Rauno Sundelin keskushyökkääjänä hänellä oli painolasti kun palloja pitäis saada perille asti joskus kun porukka oikein hyökkää niin ”Brunge” vain päällänsä nyökkää 1-0. Onhan siinä jotakin taikaa kun kiekkokin kuului tähän aikaan.

Juhani Erama hommat hoiti aivan kuin olis lääkäri todennut vaivan ”Jussi” huolto ja lääkelaukkua kantoi ja apua huoltojoukoille antoi. Siinä tarvitaan jopa järkeä, siksi mies on porukalle tärkeä.


Juhani Härkönen oli vasen tukimies ja vastustajat sen kyllä ties, ”Upi” periksi ei antanut milloinkaan vaikka häviöllä oltiin ei silloinkaan. Oli kentällä tosi raataja sekä monesti vastustaja kaataja.

Mäkinen Oy koneistamoveljet Lapissa toimi sieltä ja muualta itselleen asiakkaita poimi. Firmalla on hyvä vointi kun ”Narskelle” lankesi markkinointi, on mies reilu ja rehti hän myös palloilemaan ehti. Monta pakkia hän taakseen jätti joskus seurauksena oli rankkariplätti. Sitten Iirojen jääpallo haihtui ja ”Narskenkin” pelaaminen vaihtui. Ei kai hän Poriin olis tullu muute mut ”Narukeräl” oll hyväst molarist puute, tätä siirtto ei kannat se enemppä parkku sellainen on Mäkisen Markku.

Mäkiön Harryn mökillä kesässä kerran, kaikki tuntee tämän Herran. Siellä saunomme uimme ja syömme ja joku vielä viettää siellä yömme. Vaikkei hän olekaan niin kovin pitkä mies niin jalka- ja jääpallosta hän melkein kaikki ties. Kesällä hän jalkapallon perässä karaa jääpallossa hän molarin paikan varaa.

Iirovaarien puheenjohtajuuteen melkein tuli himo hoitihan sitä 6 vuotta Itämiehen Timo. Onhan hänen hommansa varma ja vakaa kun oma suunnittelutoimisto hommia jakaa. ”Ikku” se kiekkomolarina jujuja käytti, mutta pelurina paikkansa täytti. Jalkapallossa tukilinjassa mies varma ja vakaa pallo vaan tuli joskus miehen takaa.

Yrittäjä meillä on omasta takaa, hyvinhän se menee kun on tarpeeksi vakaa. Talossa yleensä on seinä ja katto lattialta sen sijaan löytyy matto kuinka se sieltä kenen on syy no kun Toivosen Esa niitä myy hänellä siihen hyvä sauma onhan hänen liikkeensä Matto-Rauma. Joskus se kiekossakin tärppää kun ”Ösö” on paikalla kuin kärppä kiekon maaliin sivaltaa siitä pelikavereilta kehuja saa.


Joskus nyt seison vaikka tässä instrumenttiteknikko ”Julle” aloitti Helkelässä. Pienestä on hyvä ponnistaa ja sitä joskus oikein onnistaa kun Botnia tuli kuvaan mukaan sen suuruudesta ei tiennyt kukaan ja eläkkeelle pääsy oli kuin unta vapaa ajan vei Vermuntilan soittokunta. Jääkiekkoa siinä ohessa pelattiin ja muiden mukana kelattiin. Sellainen on Stenbackin Kari, hänen jälkeensä on enää pari.

Toinen noista on Koivulan Juhani UPM:n töissä, mutta ei tunne olevansa missään pakkovöissä. ”Juuso” hoitelee tota kunnossapito puolta ja siitä toisille ei olekaan huolta. Silmissä ei ole huolen häivää odotteli hän tota eläkepäivää. Kun se sitten vihdoin koitti hän jalkapallossakin vastustajan voitti. Vähän koville tuo otti, mutta tuli täysi pistepotti. Kiekkoakin hän pelasi muiden mukana kelasi.

On tässä jutusteltu yhdestä sun toisest kyl ja kaikil o ollu Iirojen pelipait yll. Eikä pitäis täst kenekä suuttu ko se viel yht miest puuttu. Siin ei taitan oll mittä taikka Iiroi ko mää valmensi vähä aikka. Sit siin oll semmonenkin sauma, että jalkapallossa mää edusti Pori sekä Rauma. Nyk o silmihi tullut ota vikka niin tekemät jää mont erillaist kikka. Ja kun meikäläisel tota ikkäki jo vähä karttu siit se näke ko lasten lapset varttu. En tiedä olenk mää vähä hullu kun minust o melkke Porilainen tullu. Nyt vaan kiitän porukkaa tätä kun tuo sydän sanoo et Raumaa jätä. Mutta nyt saa loppua tällainen leikki riimittelijänä oli taas tuo Kylänpään Heikki.

Kiitos kuuluu naisille ja vaimoille kun järkeä on taottu miesten aivoille

Kari Stenback 19.01.2008