29
TOU
19.00
Edustus M, Kakkonen

Ilves/2 - P-Iirot   4 - 1

Tampere, Tammelan stadion TN

Hyvä putki Tammelassa päätökseen

Miehet kokivat ensimmäisen tappionsa Tammelan stadionilla. Ilveksen aktiivinen pelitapa oli liikaa raumalaisille.

Peli alkoi raumalaisittain vauhdikkaasti, kun jo ennen kymmentä minuuttia Pallo-Iirot karkasi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Veeti Pohtion syöttö vieressä juosseelle Elias Ahteelle jäi kuitenkin hieman vajaaksi, ja pallo hukkui raumalaiskapteenin jalkoihin. Ilves piti palloa alussa kenties Pallo-Iiroja enemmän, mutta paremmat maalipaikat siunaantuivat kuitenkin vierasjoukkueelle. 12' kohdalla Matias Babbin lähettämä laukaus kimposi puolustajasta ikävästi maalivahdin kannalta, mutta Ilveksen maalilla torjunut Otto Huuhtanen sai käden vielä väliin ja torjui tilanteen kulmaksi. Kulmasta Walid Abdelali pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta tämänkin Huuhtanen hoiti tyylikkäästi.

Ensimmäinen maali näki päivänvalon kellon näyttäessä 17', kun Pallo-Iirot onnistuivat pallon maaliin saamaan, mutta avustava liputti tilanteen paitsioksi, jolloin peliä jatkettiin tasatilanteessa. Ilveksen päästessä kulmalle lukemat kuitenkin muuttuivat. Pelikellossa oli 20', kun Ilveksen Topi Ala pääsi tuulettamaan maalia hyvän onnen siivittämänä. Ilveksen kulman jälkitilanteesta lähetetty laukaus kimposi maalin edessä Pallo-Iirojen puolustuksen kautta vastakkaiseen kulmaan, kuin mihin Kakkosen debyyttinsä tehnyt Eetu Männistö oli heittäytymässä. Hirveän kauaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa Pallo-Iirojen vastausta, kun vartti myöhemmin Topias SIlvennoista rapattiin jaloille boksin kaaren tuntumassa. Vaparia vetämään asettuivat Ahde ja Mikko Jalkanen, joista jälkimmäinen laukauksen lähetti kohti maalia. Jalkasen laadukas vapari kiersi kauniisti takakulmaan, ohi muurin ja tyhjää kauhovan ilveksen maalivahdin.

Ilves vaati jo punaista korttia Iirojen maalivahdille, kun pitkälle vastaan tullut Männistö oli kaatanut pallon perään karanneen Ilveksen hyökkääjän, mutta koska kyseessä ei ollut selvä maalipaikka, nosti tuomari maalivahdille vain keltaisen. Paria kotijoukkueen maalipaikkaa lukuun ottamatta oli ensimmäisen puoliskon loppu rauhallinen. Pahimmilta paikoilta Iirot pystyi Ilveksen suurimmaksi osaksi pitämään poissa, jonka lisäksi tamperelaisten sihti oli myös melko hukasssa, pallojen viuhuessa ohi ja yli maalin.

Toinen puoliaika alkoi katastrofaalisesti Pallo-Iirojen kannalta. Ilveksen reservijoukkue tuli terävästi peliin ja vain kahden minuutin pelin jälkeen kommunikaatiokatkos Iirojen puolustuslinjassa avasi vapaan baanan Ilveksen laiturille, joka käytti tilan hyödyksi ja nosti pallon jalalla boksiin. Pieni tiputus alaspäin napsahti suoraan Oskari Paavolan jalkaan, joka ei läheltä maalia enää erehtynyt, vaan painoi pallon maalin kattoon.

Pallo-Iirot aloitti omat vaihtonsa ajassa 67', kun Pohtio ja Alex Johansson tekivät tilaa Jussi Helinille ja Markus Babbille. Tämä vaihto ei tuonut toivottua tulosta, vaan pallonriiston jälkeen Ilveksen hyökkääjä karkasi läpiajoon ja Timi Halminen rikkoi tätä rangaistuspotkun ja keltaisen kortin arvoisesti. Pilkkua asettui vetämään Iiro Talvitie, jonka laukaukseen Männistö sai käden väliin, muttei pystynyt palloa pysäyttämään, vaan Ilves siirtyi ajassa 71' 3-1 johtoon. Loppulukemat viimeisteli kuusi minuuttia myöhemmin Lauri Orava, kun jälleen Pallo-Iirojen pallonmenetyksen jälkeen peliväline pelattiin nopeasti linjan taakse. Topparipari Christopher Abdou ja Halminen ehtivät vielä puolustusasemiin pallon alle, mutta eivät saaneet palloa Oravan jalasta, joka viimeisteli kylmänviileästi etukulmasta. Viimeisellä kympillä nähtiin vielä toinen Kakkosen debyytti, kun Aaro Kainulainen pääsi kentälle Ahteen siirtyessä vaihdon puolelle.


Vastuuvalmentaja Joel Grasso otti vastuun joukkueen heikosta esityksestä


Grasso niputti ottelun lyhyesti.

- Mä otan isosti tämän ja oikeastaan jo sunnuntain pelin omaan piikkiini. Mä olin liian naiivi sen suhteen miten mä ajattelin, että olosuhteisiin nähden ja keitä pelaajia meillä on käytössä pystytään silti vastaamaan niin sanotusti peillä, mitä me ollaan harjoiteltu pitkään kovissa peleissä. Kyllä se on aika huonosti, että kahdeksan [menee] omiin kahdessa pelissä. En mä kaikkeen pysty vaikuttamaan, mutta kyllä mä isosti otan itse syytä niskoille, että näin on käynyt.

- Se mikä nyt on tärkeää, on miten me tähän reagoidaan. Toivon mukaan sairastuvalta olisi joku pelaaja lähiaikoina tulossa takaisin. Kyllä mä koen, että meillä on vaikea hetki tällä hetkellä. Niitä tulee aina. Nyt me tarvitaan entistä enemmän viikonloppuna sunnuntaina kun me pelataan Raumalla sitä yhteisön tukea, että me saadaan käännettyä tämä juttu. Tästä tulee vielä hyvä, mutta se vaatii aikaa. Se vaatii, että me suoritetaan sillä tasolla, mitä me pystytään parhaimmilamme. Me tehdään nyt kaikkemme, että se toteutuu sunnuntaina. Mä en voi enempää sanoa nyt.