FC Honka - P-Iirot   2 - 1

Espoo, Tapiola N 1

Miehillä kotiintuomisina vain pelikieltoja

Pallo-Iirojen heikot tulokset vieraissa saivat jatko Espoossa. Kiri sai lopussa punaisen käänteen.

Raumalaisten kauden ensimmäinen ottelu luonnonurmella ei tuottanut mukavia kotiinviemisiä. Honka aloitti ottelun aktiivisesti ja pitikin palloa pitkään itsellään avausvihellyksestä katsoen. Paine oli tuottaa myös tulosta reippaan kympin pelin jälkeen, kun suora vapari pamahti yläriman kautta yli maalin. Toki Sakari Korri oli tilanteessa hyvin mukana, eikä maalia todennäköisesti olisi syntynyt, vaikka pallo maalipuiden väliin olisikin osunut. Ensimmäinen maali nähtiin Hongan paineesta huolimatta vastakkaisessa päädyssä ajassa 21', kun Oliver Repo pääsi ohi puolustajastaan ja keskitti maalille Elias Ahteelle, joka ohjasi pallon ilmasta maaliin. Ahde oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa, josta syystä maalia ei hyväksytty. Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin 23' jälkeen, kun Topias Silvennoisen hyvinkin puhtaan näköinen liukutaklaus osui tuomarin silmään keltaisen arvoisesti.

Ehkä hieman kummallisestikin Pallo-Iirojen varoituksen jälkeen pelin hallinta siirtyi sinipaitaisille raumalaisille. Hongan hyökkäykset ensimmäisen puoliajan loppupuolella jäivät yksittäisiin vastaiskuihin, mutta joukkue puolusti tunnollisesti. Muutamaa puolittaista paikkaa ja paria kulmapotkua lukuun ottamatta eivät vierailijat päässeet Hongan maalia hätyyttelemään.

Tauolla Ahde teki tilaa Veeti Pohtiolle. Hongan toinen puoliaika alkoi myös terävästi, ja pikkuhiljaa kotijoukkue onnistui myös löytämään tiloja Pallo-Iirojen selustasta. 51' kohdalla Alberto Velasquez pääsi ensi kertaa haastamaan linjan taakse, jonne pallo pelattiinkin oikea-aikaisesti. Korri tuli hyvin vastaan ja Jami Halminen häiritsi takaa kärjen työskentelyä, jonka johdosta tilanne saatiin hoidettua kulmaksi. Heti seuraavasta vastaavasta pallosta kaksi minuuttia myöhemmin Velasquez kuitenkin osui. Pallo pelattiin jälleen tyylikkäästi linjan välistä, jonne Velasquez painoi ensimmäisenä. Korri oli tässäkin tilanteessa vahvasti peittämässä, mutta torjunnasta pallo kimposi suoraan takaisin hyökkääjän jalkaan, josta Velasquez ei enää erehtynyt, vaan nosti pallon ohi Korrin.

Pallo-Iirot oli lähellä tasoitusta ensimmäisestä hyökkäyksestä tasoitusmaalin jälkeen, kun Matias Babb kaadettiin 30 metrin paikkeilla. Alex Johansson asti pallon taakse ja lähettikin laadukkaan pallon Hongan maalia kohti, mutta vähintään yhtä laadukas oli Hongan maalivahdin Tuomas Väänäsen tiikerinloikka, jolla Väänänen ohjasi pallo pois maaliltaan. Tilanteen jälkeen pirteästi koko ottelun pelannut Otto Ohvo katkaisi espoolaisten hyökkäyksen sääntöjen vastaisesti, ja katseli sen jälkeen keltaista korttia. Vain yhdeksän minuuttia edellisestä Velasquez oli jälleen pahanteossa. Purkupallo kimposi Jami Halmisen haltuunotosta suoraan Hongan laiturille, joka pelasi pallon eteenpäin kärjelle. Velasquez laittoi vilkun päälle ja jätti Aleksi Arvelan nielemään ruohoa, karatessaan maalintekoon ohi voimattoman Korrin.

Pallo-Iirot reagoi vaihtamalla hyökkäykseen tuoreita jalkoja, Silvennoisen jättäessä kentän ja Jussi Helinin kirmatessa kentälle ajassa 65'. Neljä minuuttia vaihdosta eteenpäin nähtiin Johanssonilta ikävä taklaus takaapäin, jonka johdosta puolustajalle nousikin keltainen kortti. Samaisen tilanteen jälkipuinneissa kortti nousi myös Hongan pääkäskijälle Mika Väyryselle, joskin protestointi kortin väristä lieni tällä kertaa oikeutettu. Pallo-Iirot ilmoitti itsensä mukaan kamppailuun, kun pelikellossa oli 72'. Ohvo nousi pallon kanssa boksiin, josta lähetti napakan laukauksen kohti maalia. Tämän maalivahti pystyi vielä hoitamaan, mutta pallo pomppi suoraan maalin edessä päivystäneen Pohtion jalkaan, jolla oli helppo työ pistää Iirojen kavennusosuma verkon perukoille. Maalin jälkeen puolustuslinjasta ulos vaihdettiin Babb ja Halminen, joiden tilalle tulivat Markus Babb ja Christopher Abdou.

Ottelun lopussa näytti pettävän hermokontrolli niin vierailijoilta, kotijoukkueelta, kuin tuomareiltakin. Viimeiseen kymppiin keltaista korttia nostettiin seitsemän kertaa, jonka lisäksi punaista nähtiin kahdesti. Ensimmäinen ulosajo tuli ottelun 89', kun Ohvo kaatoi toisen keltaisen arvoisesti Hongan pelaajan espoolaisten boksissa. Tästä mentiin eteenpäin kaksi minuuttia, jolloin Aleksi Arvela oli painanut vetonapin pohjaan, pallon pomppiessa Hongan maalilta poispäin. Tilanteeseen säntäsi myös Velasquez, joka näytti liukuvan palloon napit edellä, jolloin pelaajien kengät kohtasivat toisensa pallon luona. Tästä tilanteesta rangaistu pelaaja oli kuitenkin vähintäänkin kyseenalaisesti Arvela, jolle tuomari nosti suoran punaisen kortin vaarallisen pelin johdosta. Tätä tuomioita ei raumalaispenkillä sulatettu, jolloin oli raumalaispenkin vuoro tuijottaa keltaista korttia, vaikka tälläkin kertaa protestointi lieni tapahtuvan aiheesta.

Ottelussa ei tämän jälkeen nähty kuin muutama keltainen kortti lisää, jolloin pisteet jäivät Espooseen lukemin 2-1.