Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miehille sarja-avauksesta täydet pisteet

Pallo-Iirot avasi kautensa voitokkaasti kotikentällä. Päivän hahmoksi nousi tuore lainamies Turusta.

Yleisömäärä: 361

Kylmässä mutta aurinkoisessa ilmassa alkoi kausi 2024. Hongan uuden tuen tulemiseksi oli Espoosta lähtenyt vierasjoukkuetta tukemaan bussilastillinen kannattajia, jotka tekivät itsensä nähdyksi ja kuulluksi jo ennen peliä. Soihtujen savussa ja paukkupommien paukkeessa peli vihellettiin käyntiin. Ensimmäistä maalia ei jouduttu odottamaan kauaa, kun jo 8' helähti. Tuomari puntaroi pilkun ja vapaapotkun välillä, mutta päätyi lopulta antamaan Iiroille vapaapotkun aivan boksin viivalta. Juuso Aalto totesi tämänkin sopivan ja pisti ilmoille sellaisen pallon, jota Hongan maalivahti Jussi Tanska ei voinut millään estää, vaan Aallon veto painui vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan.

Honka vastasi heti perään kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta avustavan lippu oli ollut pystyssä jo jonkin aikaa, ennen kuin pallo maaliin lipui. Aallolla oli tänään lämmin jalka ja mies pääsi sitä käyttämään uudestaan vapaapotkusta kun kello näytti 32'. Tällä kertaa ylärima pelasti Hongan toiselta takaiskulta. Honka pääsi vielä aivan ensimmäisen puoliajan lopuksi yrittämään maalintekoa, mutta Sakari Korri peitti laukauksen tyylikkäästi ja tauolle mentiin raumalaisten 1-0 johdossa.

Toiselle puoliskolle Honka tuli uutta energiaa saaneena. Vain viisi minuuttia toisesta puoliajasta oli kulunut, kun Honka laukoi pallon tolppaan, josta se kimposi onnekkaasti suoraan Korrin syliin. 55' kohdalla tänään oikeassa laidassa pelannut Otto Ohvo otettiin vaihtoon ja hänen tilalleen tuli viime hetkillä kauden kynnyksellä Pallo-Iirojen mukaan hypännyt Veeti Pohtio. Poikkeuksellisesti sinisissä paidoissa pelannut kotijoukkue iski ottelun toisen maalin hiukan tyhjästä. 62' pelin jälkeen Mikko Jalkanen lähetti kulmapotkun kohti Hongan maalia, jonka Hongan maalivahti kauhoi omaan maaliin. Kenties tämä oli se viimeinen niitti Hongalle, joka painoi armottomasti kotijoukkueen päälle jo ennen Iirojen toista maalia.

Espoolaisten avausmaali näkikin päivänvalon vain viisi minuuttia edellisestä, kun Korri ohitettiin ensimmäisen kerran. samaiset viisi minuuttia meni myös siihen, että honka tasoitti. Christopher Abdou kaatoi hieman pieneen kulmaan joutuneen Hongan hyökkääjän, jonka johdosta pallo aseteltiin pilkulle ja Abdou sai tuijottaa tuomarin nostamaa keltaista korttia. Korri oli hyvin rangaistuspotkussa mukana, mutta veto oli tarpeeksi laadukas torjuttavaksi.

Ysikymppisen täyttyessä löysi kotijoukkue vielä viimeisen vaihteen. Ensin Aaro Salonen veti epäsuorasta vaparista kohti Hongan maalia, mutta pallo meni tolppaan nuollen ohi. Sen jälkeen pallo tippui Timi Halmisen jalkaan, mutta Tanska sai Hongan maalilla sormensa puolustajan laukauksen väliin, eikä Aallon tilalle kentälle tullut Miro Honkaniemi saanut puskua käännettyä ammottavaa maalia kohti. Lisäajalla kellon näyttäessä 90+2' räjähti. Iirot käänsi nopeasti Hongan heikon avauksen jälkeen. Topias Silvennoinen pelasi Jalkasen linjan taakse, jonka syöttö keskelle tavoitti yksin maalin eteen unohtuneen Pohtion, joka sai nautiskella ottelun loppulukemiksi 3-2. Honka oli joukkueena ennakkoon melko suuri kysymysmerkki, mutta tämän ottelun perusteella ei yhdenkään joukkueen kannata ottaa espoolaisia kevyesti.

Otteluraportissa heti debyytissään maalinteossa onnistunut Veeti Pohtio

Pohtion ensimmäinen peli Pallo-Iiroissa ei olisi voinut paljoa paremmin mennä.

- Kyllä. En ole paljoa äijien kanssa vielä ollut pelaamassa, parit treenit. Hieno avausmatsi, paljon katsojia. kiva pistää voittomaali ja täydet pisteet himaan.

Laituri tiesi jo syötön nähdessään, että tästä ei voi erehtyä.

- Se oli aivan loistava pallo, tuli juuri vastustajien välistä. Pääsi ihan ilmaiseksi tökkäisemään tyhjään maaliin. kiva laittaa.

Pallo-Iirot oli pelin aikana paikoittain pienessä pinteessä.

- Vähän oli hankalaa. Annettiin Hongalle vähän liikaa palloa ja jäätiin vähän matalaan blokkiin. Tuli ne kaksi maalia kahdesta-nollasta. Vähän oli hakusessa, mutta loppu meni ihan ok. Loppu oli puolustamista ja tärkeät kolme pistettä.