Ilves-Kissat - P-Iirot   1 - 4

Tampere, Tammelan stadion TN

Miehet kolme pistettä rikkaampina kotimatkalle

Pallo-Iirot jatkoi voitokkaana Tammelan stadionilla. Joukkueen kapteeni Elias Ahde iski kauden ensimmäisen hattutemppunsa.

Lähtökohdat otteluun olivat raumalaisten kannalta mainiot, kun katsomosta peliä seurasi enemmän vierailijoiden kannattajia kuin kotijoukkueen vastaavia. Raumalaiset aloittivat jälleen räjähtävästi, kun ennen ensimmäistä kymppiä lukemat olivat jo muuttuneet. Elias Ahde pääsi viimeistelemään ottelun ensimmäisen maalin kun pelikello kävi 8', Oliver Revon matalan keskityksen luikahtaessa läpi Ilves-Kissojen maalivahdin Denis Kasperovychin käsien aina maalin edessä odottaneelle Ahteelle. Vierasjoukkue piti myös maalin jälkeen enemmän palloa, mutta myös Ilves-Kissat pääsivät vastahyökkäyksillä haastamaan Sakari Korria, joka kuitenkin nollasi Kissojen orastavat maalipaikat varmoin torjunnoin. Ottelun toisesta maalista vastasi myös vierailijat. Veeti Pohtio lähti leikkaamaan sisään, jolloin tilanteessa väärälle puolelle jäänyt Ilves-Kissojen toppari kopsautti laituria nilkoille palloon kurottaessaan. Tuomari osoitti ajassa 27' pallon pilkulle, josta Ahde veti illan toisen varmasti maaliin ohi oikeaan suuntaan aavistaneen maalivahdin. Välittömästi maalin jälkeisestä hyökkäyksestä kotijoukkueen Nika Sitchinava pääsi testaamaan Korria, mutta Korri venytti jälleen tyylikkäästi pallon eteen.

Ahde tuuletti jo kolmattaankin maalia ajassa 35', mutta tämä liputettiin paitsioksi, joten Iirojen kapteenin tuuletus oli vielä ennenaikainen. Aihetta tuulettamiseen tuli vain yhdeksän minuuttia myöhemmin, kun Matias Babb syötti linjan väliin Pohtiolle, joka ampaisi kohti Kissojen maalia. Pohtion jalasta lähti myös laadukas veto, mutta ylärima esti tällä kertaa liukkaasti liikkuvan laiturin. Tämä ei Ilves-Kissoja pelastanut, sillä paluupallossa oli ensimmäisenä Ahde, joka sai kaikessa rauhassa tökätä pallon kolmannen kerran Ilves-Kissojen maaliin vielä minuutti ennen puoliajan päätöstä. Tauolle siirryttiin siis Iirojen 0-3 lukemissa.

Ilves-Kissojen kenties paras maalipaikka siunaantui 58' kohdalla, kun Iirojen puolustuslinja repesi ja Kissat pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kissojen hyökkääjältä nähtiin kuitenkin hätäinen ratkaisu, jonka johdosta pallo lensi 25 metrin päästä maalista päätykatsomoon. Perään Ahde pääsi asettelemaan palloa uudestaan pilkulle, mutta maalivahti aavisti tälläkin kertaa oikein ja nappasi komean torjunnan illan toisesta pilkusta. Ajassa 62' Ahde siirtyi vaihtoon antaen kapteeninnauhan Mikko Jalkaselle, ja Ahteen tilalle kentälle tuli Jussi Helin. Kuusi minuuttia myöhemmin Kissat onnistui kavennuksessa, kun Elias Haralan unelmaveto ohitti voimattoman Korrin ja viuhui aivan yläkulmaan. Revon peli tuli täyteen 76' kohdalla, kun Revon tilalle kentälle tuli Miro Honkaniemi.

Vierailijat kaunistelivat vielä lukemia varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Aleksi Arvelan hallittu purkupallo muuttuikin täydelliseksi syötöksi linjan taakse, josta Pohtio kiitti ja viimeisteli yli vastassa olleen Kissa-vahdin. Ennen tuomarin päätösvihellystä Iirot vaihtoi kentälle vielä Aukusti Koivun, joka sai vaihdon myötä debyyttiminuuttinsa Kakkosessa, Juuso Aallon tullessa viime minuutilla pois kentältä. Näin ollen Pallo-Iirot suuntasi kotia kohti kolme pistettä rikkaampina, lukemin 1-4.

Raportissa kolme maalia takonut Elias Ahde

Peli oli hyvin Pallo-Iirojen hallussa.

- Meiltä kauden parasta esitystä. Kaveri puolusti matalasta blokista, niin me saatiin sitä omaa pallollista peliä nyt tänään pyörimään aika hyvin. Neljä maalia sen kertookin, että päästiin paikoille, ja nyt tänään osuttiinkin sitten niistä. Mun mielestä aika hyvä peli meiltä.

Kapteeni ei joutunut kovin kovia vetoja tänään maaliensa eteen vetämään.

- Nojoo, olisikohan keskimitta ollut alle viisi metriä. Tänään näin ja ensi kerralla toivottavasti vähän hienompia.

Ahde keskusteli useampaan otteeseen tuomariston kanssa ottelun paitsiovihellyksistä, mutta vastasi kysyttäessä asiasta hymyssä suin.

- Joo, ei oltu kyllä samalla linjalla tänään linjurin kanssa. Pitää katsoa sitten itse videolta. Ei viitsi sanoa mitään sen pahempaa, mennään sillä.