Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - Tampere United  2 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Lauantai-illan trilleri päättyi Pallo-Iirojen voittoon

Pallo-Iirot jatkaa voittamattomana sarjassa. Tampere United kaatui Buena Vista stadionilla lopulta lukemin 2-1.

Yleisömäärä: 474

Auringonpaiste syleili Äijänsuota, kun Pallo-Iirot ja Tampere United astelivat Buena Vista stadionin nurmelle. Ennen ottelun alkua Henri Saarista muistettiin vuosista Pallo-Iiroissa, jonka jälkeen peli oli valmis alkamaan. Ottelu ehti vanheta vain viisi minuuttia, kun Aaro Salonen murtautui boksiin, jossa keskikenttäpelaaja kaadettiin kyseenalaisesti. Tuomari ei tätä noteerannut, vaan asetti ottelun linjan heti alussa. Myös TamUlla oli omat paikkansa heti ottelun alkuun, kun ensin ajassa 15' tamperelaisten nopea vastahyökkäys yllätti Iirojen puolustuslinjan, jonka viimeisenä lukkona seissyt Sakari Korri kuitenkin pystyi juuri ja juuri torjumaan. Kuusi minuuttia tästä TamU hyökkäys katkesi Salosen rikkeeseen, jonka tällä kertaa tuomari näki keltaisen kortin arvoiseksi. Taha Özcelik asettui vaparissa pallon taakse, ja raumalaisyleisön epäonneksi suoraan vaparista lähetetty pallo kimposi ylärimasta Korrin selkään, josta se pomppi hitaasti maalin perukoille.

Vierailijoiden kova paine jatkui myös maalin jälkeen, eikä raumalaiset saaneet omaa hyökkäyspeliään toimimaan. Reilun puolen tunnin jälkeen Unitedin paine tuotti vaarallisen hyökkäyksen, joka päättyi tänään useamman ison blokin ottaneen Aleksi Arvelan selkään. Puolustuslinjan uhrautuvaisuuden ja Korrin hyvien torjuntojen ansiosta numerot säilyivät maltillisissa 0-1, vaikka vieraiden paine olisikin ehkä ansainnut useamman osuman tililleen. Kenties ensimmäisen puoliajan kohahduttavin tilanne nähtiin 39' pelin jälkeen, kun Juuso Aalto otti kovan osuman TamUn puolustajalta, joka kirvoitti myös raumalaisvalmennuksen kielenkannat. Tästä tilanteesta tuomari muistutti kuitenkin ainoastaan vastuuvalmentaja Joel Grassoa keltaisella kortilla.

Toinen puoliaika alkoi hieman ensimmäistä rauhallisemmissa merkeissä. TamU ei hallinnut palloa enää yhtä vahvasti kuin ensimmäisellä puoliskolla, eikä vierailijatkaan saaneet enää hyökkäyksiä juuri muuten kuin nopeilla vastahyökkäyksillä ja kotijoukkueen omista virheistä. Raumalaisittain pelissä tuli lisää jobinpostia, kun Elias Ahde loukkaantui pelin 64' ja joutui jättämään kentän. Samalla kertaa vaihtoon lähti myös Timi Halminen, joiden tilalle kentälle tulivat Topias Silvennoinen ja Alex Johansson. Pallo-Iirojen tasoitusmaali oli enemmän kuin lähellä, kun Christopher Abdou sai pallon kulmapotkutilanteessa jalkaansa, mutta topparin veto karkasi yli maalin.

Raumalaisten loppukiri alkoi kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ensin Aalto täräytti pallon ylärimaan ajassa 81, jonka jälkeen mies nappasi itse paluupallon ja driblasi itsensä boksiin, jossa TamUn toppari kaatoi Aallon sääntöjen vastaisesti. Mikko Jalkanen asteli pallon taakse Ahteen ollessa sivussa, mutta eri vetäjästä huolimatta, löysi pallo tiensä alanurkkaan, jonka johdosta Pallo-Iirot nousi ottelussa tasoihin.

Kun Pallo-Iirot siirtyi ajassa 85' 2-1 johtoon, kukaan yleisössä ei yllättynyt maalintekijästä. Veeti Pohtio oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun keskityspallo tavoitti maalille livenneen Pohtion, joka painoi pallon suoraan keskityksestä maalin kattoon. Osuma käynnisti Unitedin pelaajien kesken palaverin kentällä, ja se saikin vielä painetta Iirojen maalille, jonne myös joukkueen maalivahti Joonas Immonen nousi lisäajan erikoistilanteeseen. Maalia ei tamperelaiset saaneet kuitenkaan enää aikaiseksi, joten Pallo-Iirot siirtyi sarjakärkeen lopun salamamaalien turvin.

Raportissa maaliaan ansiokkaasti varjellut Sakari Korri

Korri kertasi tuoreeltaan pelin kulun ansiokkaasti.

- Ihan alkuun saatiin muutama ihan hyväkin maalintekopaikka, sitten ehkä vähän kääntyi vastustajalle. Ei oikein saatu omaa peliä käyntiin, eikä päästy etenemään juurikaan mihinkään. Sitten tähän toiselle puoliajalle kun tultiin, niin vieläkin aika sama jatkui. Tuossa ehkä 75 minuutin kohdalla alettiin saamaan vähän otetta ja vähän vaarallisempia paikkoja, päästiin vastustajan boksiin. Saatiin vielä loppuun pari hienoa maalia. Jubu [Aalto] vähän pyörähteli ensin boksissa ja sen jälkeen Pohtio laittoi pallon sisään maaliviivalta. Mä olen ihan tyytyväinen.

Korri oli tänään täystyöllistetty, mutta jakoi tunnustusta myös puolustajille.

- Joo oli siellä. Varsinkin tuossa ensimmäisellä puoliajalla tuli aika monta torjuntaa ja muutenkin läheltä piti-tilannetta. Allu [Arvela] otti yhden hyvän blokin siitä vitosen viivalta. Oli itseltäkin aika hyvä peli.

Seuraavaksi Korri suuntaa tutkimaan, millaista taikaa Pohtion kengistä löytyy.

- En ole kyllä vielä nähnyt, mutta pitää käydä kyllä kyselemässä. Varsinkin se vasen kenkä, se on ollut aika kuuma.