Sportin tytöt liian vahvoja

3.5.2014

FC Sportin B-tytöt olivat fyysisesti sen verran vahvempia, että ottivat 2-0 (0-0) voiton B-tyttöjen ykkösen ottelussa P-Iiroista Äijänsuolla. Kotijoukkueella oli omat paikkansa varsinkin avausjaksolla. Toisella jaksolla vieraat tekivät heti kotijoukkueen aloituksen jälkeen pienestä lapsuksesta avausmaalin vain 20 sekunnin pelin jälkeen ja hyvän yksilösuorituksen jälkeen 2-0 noin kymmenen minuuttia ennen pelin loppua.

P-Iirojen tytöt jännittivät selkeästi ottelun alussa. Sport tiedettiin yhdeksi lohkon kovimmista joukkueista, ja tiukan vastustajan raumalaiset kohtasivatkin. Fyysisesti vahva, hyökkäykseltään nopea ja melko tekninen joukkue aloitti heti vahvalla paineistuksella. Ensimmäinen maalipaikka syntyi kuitenkin kotijoukkueelle, kun kärjet pelattiin epävarman Sportin puolustuksen avustuksella läpi. Viimeistely ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut. Vaikka vieraat saivat vahvalla hyökkäyssuunnan pelaamisella ajoittain otteen pelistä, ei Sport neljästä kulmuristaan huolimatta saanut ensimmäisellä jaksolla kunnon maalipaikkoja. Epävarmaa vieraiden puolustusta paineistamalla raumalaiset saivat kuitenkin vielä toisen läpiajon ja keskeltä 17 metristä vaparin, mutta hyvät yritykset eivät tuottaneet maalia.

Toisella jaksolla kotijoukkue avasi vahvaan vastatuuleen pelaamalla alas puolustuslinjaan. Rakentelu ei kuitenkaan onnistunut, vaan neljän pelaajan paineella Sport pääsi kuittaamaan avausosuman vain 20 sekuntia avauspotkusta. Sen jälkeen jakso eteni tasaisena keskikentän vääntönä, kunnes 70 minuutin kohdalla hyvän yksilösuorituksen jälkeen vieraat ratkaisivat pelin tekemällä 2-0 maalin. Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut periksi, vaan antoi kaikkensa ja yritti kavennusta ja tasoitusta. Tällä kertaa vahvat vieraat kuitenkin veivät sarjanousijalta pisteet. Säkkiin ei kuitenkaan pukeuduta, vaan kovat kamppailut otetaan oppina vastaan.

Seuraavassa ottelussa P-Iirot kohtaa vieraissa toisen vaasalaisseuran VIFK:n kakkosjoukkueen lauantaina 10.5.