20
HUH
18.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - FC Lahti  0 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naiset pisteidenmetsästykseen kotikentällä


TAPAHTUMAINFO


Pallo-Iirot FC Honka
1 Ada Liljeström | MV 5

Ciia Hokkanen | MV

6 Saara Laaksonen | C 7 Sofia Korhonen
9 Peppi Sorsakivi 7

Heta Häkkänen

11 Elina Saarinen 9

Julia Enbuska

18 Hertta Pietilä 10

Jia Haapea

19 Nea Mäkipere 14

Aamu Kinnunen

20 Karolina Rehn 15

Elli Savolainen

22 Maija Karta 18

Henriikka Haapala | C

25 Sanni Kuusisto 25

Iida Viljakainen

27 Viivi Valpola 27

Ella Peltola

28 Inka Kainulainen 30

Cecilia Murtonen

Vaihdossa: Vaihdossa:
72 Saga Helkelä | MV 4

Pipsa Majander

2 Oona Mäkilä 16

Henna Sinisalo

8 Katarina Maikola 22

Ella Pesonen

10 Elli Saimo 37

Anniina Jurvanen

12 Ida Kopra
13 Riina Rauva
56 Sanni NurminenNaisten kausi jatkuu kotiavauksella FC Lahtea vastaan. Pallo-Iirot hakee avauspisteitään.

Naisten Ykkönen jatkuu Pallo-Iirojen osalta kotikentällä, kun Iirojen vieraaksi saapuu FC Lahti. FC Lahti avasi kautensa voitokkaasti, kun Ilves/2 kaatui Lahdessa lukemin 3-1. Lahden maalinteko-osasto kapeni viime kauden jälkeen, kun joukkueen viidestä parhaasta maalintekijästä kolme jätti FC Lahden taakseen. Suurimpana menetyksenä nousee esiin Katrin Kirpu, joka viimeisteli seitsemän maalia ja voitti joukkueen maalipörssin. Harjoituskaudella Lahdesta on kuulunut hyviä uutisia sekä kentältä että sen ulkopuolelta. Kansallisessa Liigassa pelaava HPS tiedotti tehneensä farmisopimuksen FC Lahden kanssa, jonka johdosta saatetaan Lahden paidassa nähdä ensi kaudella useampiakin Liigapaikan kynnyksellä olevia pelaajia. Harjoituskausi on pelillisesti sujunut myös mukiinmenevästi, sillä FC Lahti ei hävinnyt peliäkään.

Pallo-Iirot lähtee kotiavaukseen tappio niskassaan. Kansallisesta Liigasta Ykköseen pudonnut ONS oli Oulussa vahvempi 3-0 lukemin. Lopputuloksesta johtuen Pallo-Iirot hakee edelleen kauden avausmaalia. Makoisa paikka sekä kauden ensimmäisen maalin tekemiseen, että kauden ensimmäisen voiton ottamiseen avautuu kuitenkin jo huomenna lauantaina, kun FC Lahti saapuu Raumalle. Sitten viime ottelun julkaistiin myös yksi uusi sopimus, kun joukkueen maalivahtiosasto vahvistui paluumuuttaja Saga Helkelällä.


Valmentaja Jukka Nissi kertasi avausmatsin ajatuksia ja ennakoi ensimmäistä kotipeliä

- Ihan ok, vähän helppoja maaleja. Ihan voitettavissa oleva porukka, kun he tulee Raumalle, niin kyllä me parempi vastus pystytään antamaan. Meilläkin kun on loukkaantuneita vielä, niin sitten kun he kuntoutuu ja jos tuohon tulee vielä mahdollisesti uusia pelaajia, niin ihan täysin me pystytään pistämään vastaan.

- Nytkin oli ajoittain ihan hyviä omia tilanteita. Mutta ensimmäinen peli ja tästä on hyvä jatkaa lauantaihin Lahtea vastaan. Ei muuta kuin uusia yrityksiä vaan.

Tässä kohtaa kautta kehityskohteita vielä löytyy pelistä.

- Maalit oli vähän semmoisia. Yksi tuli huonosta purusta, kolmannessa maalissa topparit luki pallon vähän väärin. Oikeastaan se ensimmäinen maali oli sellainen pelimaali. Meillä on joukkue uudistunut, uusia pelaajia ja uusi pelitapa. Ehkä oltiin pikkaisen jäljessä koko ajan. Vähän terävämpi täytyy vaan olla lähempänä vastustajaa, ja pelata kovempaa.

Viime kaudella FC Lahti kohdattiin kolmesti, joista jokainen päättyi yhden maalin erolla.

- Nyt vedettiin viikko hyvin. Meille iso kotikenttä, jossa on aina oma etunsa. Napsun verran vaan paremmin joka asia, niin siitä se lähtee. Koitetaan saada maalitilanteita itsellekin ja hyökkäyspäätä vähän enemmän kuosiin, että saadaan niitä tilanteita. Tietysti myös erikoistilanteet ratkaisee - kulmat ja vaparit. Niissä täytyy olla juonikkaita ja taas omassa päässä puolustaa ne hyvin.

- Viime vuonna me johdettiin Lahdessa 0-2 ja hävittiin se peli 3-2. Sitten hävittiin pitsipeli maalilla ja viimeinen peli voitettiin Lahdessa maalilla. Mä luulen, että Lahtikaan ei ole sillä lailla vahvistunut viime kaudesta, että kyllä siitä taas tosi tasainen peli tulee. Viime vuonna mitä mä nyt ensimmäistä vuotta olin tässä, niin nämä on sellaisia maalin pelejä. Jollet itse tee maalia, niin vastustaja tekee sen yhden. Vähän terävämmin ja reippaammalla mielellä, niin hyvä siitä tulee. Viime vuotta peilaten, me voitettiin sellaisia porukoita, jotka nousivat Kansalliseen Liigaan. Kun hyvä päivä sattuu, sä voit voittaa kenet vain.

Joukkue on ollut hyvällä jalalla harjoituksissa.

- Tuossa kun heitä nyt katselee ja kun lähdettiin Oulusta pois, niin eihän tappion jälkeen voi muuta sanoa, kuin että seuraavaa peliä kohti. Ei siihen kannata liikaa jäädä märehtimään häviötä. Kyllä mä luulen, että naiset on ihan valmiita viikon treenauksen jälkeen.

- Saadaan nyt varmaan Saarisen Elina peliin, niin se taas hyökkäyspäästä parantaa. Kyllä mä olen ihan luottavaisin mielin.


Pallo-Iirot - FC Lahti 20.4. klo 18 Buena Vista stadionilla