Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naiset eivät pystyneet murtamaan sarjanousijan puolustusta

Joukkueen maaliton putki jatkuu edelleen. HJK Akatemia veti pidemmän korren.

Yleisömäärä: 60

Huonosta ennusteesta huolimatta sääolosuhteet olivat otolliset Äijänsuolla ja tuomarin pillin vihellyksestä kamppailu aloitettiin kello 16. HJK Akatemia osoitti heti valmiutensa, kun vierasjoukkue pääsi antamaan kulmapotkua pelikellon näyttäessä 3’. Keskitys kuitenkin epäonnistui pahasti ja Iirot saivat maalipotkun. Vain muutaman minuutin päästä helsinkiläiset pääsivät iskemään vaarallisella hyökkäyksellä. Hyökkäyksen aikana HJK:n pelaaja rikkoi Pallo-Iirojen puolustajaa Maija Kartaa ja tilanne päättyi kotijoukkueen vapaapotkuun. HJK:n painostus jatkui, kun 10’ kohdalla he saivat jo toisen kulmapotkunsa, josta vieraat eivät saaneet tulosta. Lähes heti kulman jälkeen helsinkiläisille tuli vapaapotku hyvästä keskityspaikasta. Keskitys osui tarkasti haluttuun kohteeseen, mutta vastustajan pusku meni muutamalla metrillä maalin ohi.

Rauhallisempi jakso ehti kestää vain kymmenisen minuuttia ennen kuin vierasjoukkue pääsi taas painostamaan Iiroja parilla kulmapotkulla ja rakennetulla hyökkäyksellä, joista ei syntynyt tulosta naisten vahvan puolustuksen vuoksi. HJK:n painostuksen jälkeen kotijoukkue sai kunnollisen hyökkäyksen aikaan komealla syötöllä. Maija Kartan syöttö Karoliina Rehnille vihellettiin kuitenkin täpärästi paitsioksi. Vieraiden kulmapainostus jatkui jälleen, mutta Iirojen Nea Mäkipere purki keskityksen toisensa jälkeen. Muutaman minuutin kuluttua tuomari näytti pelin ensimmäisen varoituksen, joka meni vierasjoukkueelle. Lähes välittömästi ensimmäisen kortin jälkeen jaettiin vuorostaan kotijoukkueen Saara Laaksoselle keltainen kortti. Noin 38 minuutin kohdalla HJK sai toistaiseksi vaarallisimman paikkansa, kun Mäkipere purki kulmapotkun keskityksen. Purku ei aivan riittänyt ja vastustaja pääsi haastamaan kotijoukkueen maalivahtia Saga Helkelää, mutta hän torjui sen kulmaksi. Vielä muutama minuutti ennen puoliaikaa Iirot saivat ensimmäisen kulmansa vapaapotkun seurauksena. Kulma ei kuitenkaan ollut riittävä avausmaalin saamiseksi. Juuri ennen vihellystä kotijoukkueelle jaettiin vielä toinen varoitus ja puoliajalle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

HJK:n vaihdon myötä aloitettiin toinen puolisko, joka alkoi vauhdikkaasti. 49’ paikkeilla vastustaja veti kaukolaukauksen, joka päätyi maalivahdin hanskoihin. Pallo-Iirojen Helkelä oli liekeissä ja torjui useita vetoja ja hyökkäyksiä. HJK:n kulmapotkurumba palkittiin viimein, kun Iiris Holmström ohjasi keskityspallon maalivahdin ohi. 54. minuutilla kotijoukkue suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon, kun kentälle tuli Peppi Sorsakivi ja kentältä poistui Karoliina Rehn. Tämän jälkeen HJK teki vuorostaan tuplavaihdon. Seuraavien minuuttien aikana HJK sai kolme kulmapotkua, joista ei kuitenkaan tullut tulosta. Pelin painopiste muuttui hetkeksi Iirojen kaukolaukauksen ja HJK:n vaihdon myötä enemmän kohti vieraiden kenttäpuoliskoa. Kotijoukkue sai hyvästä paikasta vapaapotkun, joka meni parilla metrillä maalin ohi.

Pelikellon näyttäessä 81’ Iirojen vahva puolustus murtui ja vieraat pääsivät sijoittamaan pallon vasempaan alanurkkaan. Maalin jälkeen molemmat joukkueet suorittivat vaihdot. Iiroilla kentälle tuli Elli Saimo ja kentältä pois Eveliina Hannula. HJK sai viimeisten minuuttien aikana kolme kulmapotkua, joista viimeinen oli liikaa ja helsinkiläiset siirtyivät 3-0 johtoon. Vain kolmen minuutin päästä vieraat saivat onnistuneen hyökkäyksen, jonka johdosta syntyi riparista neljäs, ja samalla pelin viimeinen maali. HJK Akatemia nappasi Raumalta tuotavaksi kolme pistettä, kun peli vihellettiin poikki 0-4 lukemin.

Viivi Valpola näkee parannettavaa sekä omassa että joukkueen pelissä.

- Omassa pelaamisessa ainakin, että tulisi enemmän vastaan niitä palloja, kun ne pistetään ylös. Joukkueella taas olisi parannettavaa siinä, että oltaisiin enemmän tiiviimpänä siten, että siihen palloon, joka lähtee alhaalta, mentäisiin eikä jäädä katsomaan. Nyt meillä oli ongelmana se, että me ei menty niihin kakkospalloihinkaan.

HJK Akatemia sai otteen Iiroista toisen puoliskon loppupuolella ja maalipaikkoja alkoi avautumaan.

- Varmaan jotenkin ne pääsi sitten tempokuljetuksilla helposti menemään.

Pieni sade ja kylmyys ei Valpolan mielestä juurikaan vaikuttanut peliin. Seuraavaksi joukkue lähtee valmistautumaan vierasotteluun sarjakakkosta TPS:ää vastaan.

- Kovennetaan enemmän. Treeniä ja sitten harjoitellaan niitä asioita missä on ongelmaa. Eiköhän se siitä sitten lähde nousuun ja asennetta vaan enemmän.