Iirot hoiteli TiPS-pakkopullan

20.9.2011


Kotiottelu Tikkurilan Palloseuraa tarjosi kahdeksan maalia, mutta muuten Iirojen esitys sarjajumboa vastaan tarjosi enemmän harmaita hiuksia valmennukselle kuin jalkapalloilullisia hienouksia.

Joka tapauksessa TiPS-ottelun aikusoitot olivat selvät. Iirot tarvitsi TiPS:stä vain ja ainoastaan kolme pistettä. Vain viisi pistettä lohkossa kerännyt sarjajumbo ei liiemmin sytyttänyt nousukarsintapaikasta pelaavaa raumalaisyhdistelmää.

Iirot takoi nopeasti ottelun alkuun kaksi maalia tekijöinään Juho Patola ja Vasile Marchis. Nopea johto loi Iiroille ilmeisesti illuusion ilmaisista pisteitä ja selät alkoivat suoristua. Kauden kenties huonoimmalla puolustuspelillä ja asenteellisesti ala-arvoisella esityksellä kotijoukkue antoi TiPS:lle jopa mahdollisuuden voittaa ottelu. Tosin selväksi kävi sekin, että kolmosdivari on tikkurilalaisille se oikeampi sarjataso.

Vasulle hattutemppu

Iirot takoi puolivaloilla vieraiden verkkoon kuusi maalia. Jo pelkästään Juho Patola olisi voinut edes rahtusen paremmalla viimeistelyllä takoa toisen mokoman lisää. Valonpilkahduksia olivat Niklas Kuusion onnekkaasti ohjautuma kakkosdivariuran avausosuma ja Iiro Aallon tyylikkäällä vapaapotkulla viimeistelemä kauden avausosuma. Myös Aallon tuuletus oli taattua kylmänviileää pantasankarilaatua.

Ottelun tehopelaaja oli Vasile Marchis, jolle TiPS:n puolustuksesta ei löytynyt vastusta ilmatilojen kamppailuissa. Vasu puski kaksi maalia ja viimeisteli rauhallisesti rankkarista hattutemppun, joka oli hänen uransa toinen Iiro-paidassa. Siitä ensimmäisestä oli tosin vierähtänyt aikaa jo kymmenen vuotta. Vastapainoksi maaleille Nico Rinne sai välillä kököttää kohtuullisen yksin puolustuksessa, kun Marchis ja laitapuolustajat Aalto ja Antti Horjanheimo lähtivät vastaamaan pelinrakentelun vastuttamattomaan kutsuun, eikä tie tuonut aina kovinkaan nopeasti takaisin.

"Tämä kävi herätyksestä"

Lepsu puolustuspeli sai päävalmentaja Pasi Lehtosen nukkumaan yönsä kuin prinsessan kivikossa.

- Jos TPV-pelin jälkeen oli luottavainen olo, niin nyt oli kaikkea muuta. Tällaisella puolustuspelillä emme ansaitse enää yhtään voittoa.

- Uskon kuitenkin, että tämä kävi nyt meille herätyksestä. TiPS ei onnistunut tällä kertaa paikoistaa, mutta ehkä nyt ymmärrämme, ettei näin huonolla aseenteella kerta kaikkiaan voi esiintyä eikä ainakaan menestyä, Lehtonen tykitti.

Sarjan loppuratkaisut ovat nyt ovella. Iirot kohtaa vielä vieraissa ÅIFK:n ja kotonaan SalPan ja Ilves-Kissat. Ilves on nyt neljä pistettä edellä, mutta sillä on jäljellä vain kaksi peliä. Pähkinänkuoressa: Iirojen on voitettava loput pelinsä ja Ilveksen menetettävä pisteitä, jotta nousukarsintapaikka aukeaisi Raumalle.

- Joukkue tulee esiintymään lopuissa peleissä huomattavasti ryhdikkäämmin ja nälkäisemmin kuin mitä näimme lauantaina, Lehtonen lupasi.