Ennakko: Pallo-Iirot - LoPa 29.5

25.5.2011


Avaustappionsa kärsinyt Iirot lähtee kuittaamaan Närpiön työtapaturmaa ulkomaalaisväritteistä Lohjan Palloa vastaan.

Sunnuntain vierasjoukkue LoPa on muuttunut rajusti viime kaudesta ja kärkipäässä viime vuosina roikkunut nippu näyttäisi nyt taistelevan säilymisestään taulukon toisessa päässä.

LoPan suomalaisosaston nimekkäimpiin kuuluu Yhdysvalloista Harjulle palannut kärkimies Joonas Siikala, joka ennen lähtöään tarkisti siipiensä kestävyyden Veikkausliigassakin FC Lahdessa. Vaikka LoPa ei ole ensimmäiseen viiteen peliin kyennyt maistelemaan voiton makeaa mahlaa, se on Siikalan maaleilla venynyt kuitenkin vahvan ja tappiottoman BK-46:n vieraana 2-2-pistejakoon kaksi kierrosta sitten. Viimeksi se hävisi kotonaan JäPS:lle 1-2.

LoPan kolkutellessa muutama kausi sitten PoPan kiusana Ykkösen portteja, sen tuki ja turva oli Harjun voittamaton linnake. Vieraspeleissä lohjalaiset ovat olleet haavoittuvaisia ja tällä kaudella heikentynyt LoPa ehti jo sohaista paniikkinappulaakin vaihtamalla valmentajaa Unto Virkkalasta A-junnuja alkukauden vetäneeseen Marko Johanssoniin. Uuden valmentajan apuna  ja myös vihreällä veralla paukuttaa päätään raumalaisille tuttu mies Veijo Wahlstenin aikakaudelta. Wahlstenin luottomies Veli-Pekka Nurmi ankkuroi lohjalaisten keskikenttää.

Lehtonen haluaa palata voittokantaan

Kotijoukkue Pallo-Iirot on saanut vetää viikon verran henkeä otteluista ja lepuutella sekä treenailla kipeät ja väsyneet jäsenet kuntoon. Nyt LoPa-matsi käynnistää jälleen kolmen ottelun tiukan kimaran.

- Tappiomme Närpiössä antoi valmennuksellekin työkaluja ja kokemusta, miten suhtautua näihin otteluputkiin. Jalka alkaa varmasti ainakin jonkun verran painaa ja silloin on kokoonpanonkin elettävä, Iirojen valmennusjohdossa tahtipuikkoa heilutteleva Pasi Lehtonen pohdiskeli.

Lehtonen on vihdoin saanut lasarettinsa Nico Rinnettä lukuunottamatta sikäli mikäli tyhjäksi, että jollain tavalla vammautuneet pystyvät harjoittelemaan ja hakemaan tuntumaa reservijoukkueesta. Tilanne on luonnollisesti positiivinen valmennukselle, sen miettiessä kokoonpanoja tuleviin otteluihin.

- Lohjalla on miestä mennyt ja tullut. En osaa silti sanoa, onko joukkue heikentynyt, koska ulkomaalaiset ovat aina kääntämättömiä kortteja.

- Sen voin kuitenkin sanoa, että tuli vastaansa mikä joukkue tahansa niin Äijänsuolta kelpaa vain ja ainoastaan voitto. Tappioiden tie täytyy nyt katketa ja palata pistekantaan. Nyt joukkueen täytyy vain ladata voitontahto sille tasolle, että LoPalle on luvassa ikävistä ikävin iltapäivä sunnuntaina, Lehtonen jylisi.

 

Pallo-Iirot - Lohjan Pallo sunnuntaina 29.5 klo 18.30 Äijänsuolla. Tule nauttimaan raumalaisesta jalkapallosta ja kannustamaan Iirot kohti Ykköstä!