”Kun pelaajat ovat kehittyneet, niin menestys on tullut siinä samalla”

6.9.2019


Pallo-Iirojen B-tyttöjen yhteisjoukkue taistelee parhaillaan Suomen mestaruudesta. Joukkue on sarjassa tällä hetkellä toisena, kolme pistettä JyPK:n takana.

B-tyttöjen kausi on sujunut tähän mennessä hyvin. Joukkue johti parhaimmillaan koko SM-sarjaa ja edelleen mahdollisuudet Suomen mestaruuteen ovat auki.

- Karsinnasta varmistettiin sarjapaikka viimeisellä oljenkorrella, joten siihen nähden yli odotusten on mennyt tämä sarja. Toki oli tiedossa, että talven SM-karsinta on usein ollut kovatasoisempi kuin tämä kesäinen SM-sarja. Talvella joukkueet haluavat varmistaa paikkansa kesäiseen sarjaan ja koviin peleihin, mutta tässä sarjasta, kun kukaan ei putoa mihinkään voi peluuttaa nuorempiakin pelaajia. Monessa joukkueessa vanhimmat eli 01-syntyneet pelaavat tässä kohtaa Naisten Liigaa ja ovat talvella mukana auttamassa joukkuetta varmistamaan paikan SM-sarjassa, B-tyttöjen päävalmentaja Markus Nurmi selventää.

T18 SM -sarjaa on jäljellä neljä ottelua, joista kolme peliä Pallo-Iirot YJ käy sarjassa tällä hetkellä sijoilla 3-5 olevia joukkueita vastaan. Vaikka joukkueet onnistuttaisiin kaatamaan, sarjan voitto ei ole täysin omissa käsissä, vaan se vaatii, ettei JyPK voita kaikkia jäljellä olevia otteluitaan.

- Alusta alkaen olemme lähteneet voittamaan otteluita peli kerrallaan. Samalla metodilla jatketaan myös nyt, ja katsotaan sitten syyskuun lopulla mihin se riitti. Hieno sarja tämä on joka tapauksessa ollut, ja isot pelit opettavat kokemuksen kautta käsittelemään niiden henkistäkin puolta.
 

Yksilöiden kehittyminen avainasemassa
 

Nurmi kertoo, että valmennusjohto ei ole missään vaiheessa asettanut joukkueelle menestymistavoitetta vaan keskittyminen on ollut yksilöiden kehittämisessä.

- Joukkueessa on todella paljon kehittyneitä pelaajia. Ulospäin tietenkin näkyvät parhaiten maajoukkuekutsuja saaneet pelaajat, mutta heidän takanaan on monta muutakin paljon eteenpäin mennyttä pelaajaa. Jotkut ovat ennen olleet mukana pienillä minuuteilla tai tulleet viime vuonna C-tytöistä mukaan ja kantavat nyt isoa vastuuta. Kun pelaajat ovat kehittyneet, niin menestys on tullut siinä samalla.

Yksi vaikuttava tekijä laadukkaaseen arkeen ja sitä kautta menestykseen on ollut kokoon saatu joukkue. B-tyttöjen yhteisjoukkue koostuu tällä hetkellä Pallo-Iirojen, EuPan ja MuSan pelaajista.

- Olemme saaneet riittävän laajasti satakuntalaisia kärkipään pelaajia mukaan joukkueeseen. Se on tehnyt sen, että harjoittelumme ja arkemme on laadukasta. Kun päästään pelaamaan laadukkaita pelejä, pelaajat kehittyvät, Nurmi päättää.

 

B-tytöt kohtaavat lauantaina 7.9.2019 EBK:n Alsecco stadionilla klo 15. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa!