Santeri Tähkä sopimukseen Pallo-Iirojen kanssa
Julkaistu: 23.02.2023 16.45

Santeri Tähkä sopimukseen Pallo-Iirojen kanssa

Santeri Tähkä on solminut vuoden sopimuksen Pallo-Iirojen kanssa. 20-vuotias porilainen ansaitsi näytönpaikkansa seuran järjestämän try-outin kautta.

Tähkän arki on tällä hetkellä hieman normaalista poikkeavaa.

- Työskentelen vartijana ja järjestyksenvalvojana Porissa, mutta nyt suoritan varusmiespalvelusta Säkylässä.

Tähänastinen peliura on sujunut suurimmilta osin Porissa.

- Ennen Raumalle tuloa olen pelannut MuSa:ssa. Viime kausi meni loukkaantumisen jälkeen kasvattiseurassa Karhu-Futiksen A-pojissa ja seurayhteistyösopimuksen vuoksi puoliksi EuPa:ssa.

Raumasta ja Iiroista Tähkä oli kuullut paljon hyvää.

- Päätin tulla Iirojen try-outille kun näin Joelin tulleen päävalmentajaksi, koska tiesin, että Joel haluaa ajaa nuoria pelaajia eteenpäin. Olen kuullut kaveriltani Arttu Virtaselta pelkkää hyvää Raumasta ja Pallo-Iiroista. Paikkakunnan vaihtaminen oli myös virkistävää, vaikka vielä Porissa asun.

Porilainen vahvistaa Iirojen hyökkäyspäätä.

- Olen kärkihyökkääjä, pelaajana mielestäni teen paljon töitä ja teen kaikkeni joukkueen voiton eteen.

Koska Tähkä suorittaa tällä hetkellä varusmiespalvelustansa, luonnollisesti harjoituksiin ja peleihin pääseminen ei aina ole mahdollista.

- Ensi kaudeksi tavoitteina olisi päästä pelaamaan ja harjoittelemaan joukkueen kanssa mahdollisimman paljon armeijan mahdollistamalla tavalla. Hyvä että ollaan (Leevi) Haromon ja (Aleksi) Arvelan kanssa samassa yksikössä, niin urheiluvapaat varmasti onnistuvat paremmin saatikka että oltaisiin eri komppanioissa. Tavoite on pelata mahdollisimman paljon ja kehittää omaa pelaamista ja urheilijana elämistä. Raumalla on siihen loistavat puitteet ja mahdollisuudet.

Vaikka mies ansaitsikin omalla esiintymisellään sopimuksensa, lähettää hän vuolaat kiitokset myös Pallo-Iirojen organisaatiolle.

- Olen kiitollinen Pallo-Iiroille luottamuksesta ja sopimuksesta, koska viime vuoden alussa olin vielä loukkaantuneena. Olin loukkaantuneena yhteensä kahdeksan kuukautta ja Porissa sanottiin, että jalkapallourani on ohi jos menen Karhu-Futikseen pelaamaan kesäksi. Nyt pääsin kesän jälkeen kirjoittamaan sopimuksen Kakkosessa pelaavaan joukkueeseen.

Vastuuvalmentaja Joel Grasson kommentit Santeri Tähkästä

- Tuli try-out -jakson kautta mukaan meidän edustusjoukkueen toimintaan. Vakuutti varsinkin sillä asenteella, millä tuli mukaan sekä halulla saada se sopimus ja näyttää itsestään paras mahdollinen versio. Uskon, että kun kuitenkin on vasta tänä vuonna 20-vuotta täyttävä jätkä, on vielä kehityspotentiaalia paljon. On kuitenkin pelannut jo hajaminuutteja Ykkösessä ja enemmän Kolmosessa, mutta kuitenkin miesten pelejä alla jo useamman vuoden ajalta.

- Meille yksi vaihtoehto hyökkäyspään pelaajiin lisää, pystyy pelaamaan sekä laidassa että kärjessä. Työteliäs, antaa itsestään kaiken. Persoonana hyvä meidän pukukoppiin.


Miesten edustuksen sopimustilanteen pääset näkemään täältä.

Osta myös tulevan kauden kausikortti, jotta et missaa yhtään peliä! Kausikortilla pääset kaikkiin miesten ja naisten edustusjoukkueiden otteluihin. KAUSARIKAUPOILLE TÄSTÄ!