1
LOK
17.00
Edustus M, Miesten Kakkonen

FC Honka/Akatemia - P-Iirot   1 - 3

Espoo, Tapiola 1 TN

Miehet viimeisele vierasreissulle

Poissaolot:

Loukkaantuneena: Ahde, Ahonen, Markus Babb, Honkaniemi, Johansson, Oskari Ohvo


Miesten viimeinen vierasreissu sijoittuu Espooseen. Raumalla ottelu päättyi selvään kotijoukkueen voittoon.

Kevätkauden kohtaaminen oli Iirojen alkukauden otteluille ominainen, vaikka kyseessä olikin heinäkuussa pelattu kevään toiseksi viimeinen ottelukierros. Hongan kahden punaisen kortin lisäksi ottelussa nähtiin 12 keltaista korttia, joista neljä nostettiin kotijoukkueelle ja kahdeksan vierailijoille. Elias Ahde avasi ottelun maalinteon jo 4. peliminuutilla Mikko Jalkasen esityöstä. Jalkanen oli myös seuraavassa maalissa mukana, kun laiturin keskitys painui Hongan topparin jalan kautta omaan maaliin. Jalkanen kruunasi ottelunsa 85', syöttäessään myös ottelun kolmannen maalin, jonka viimeisteli debyyttipeliään Pallo-Iirojen paidassa pelannut Otto Salmensuu. Pisteet jäivät tuolloin Raumalle siis lukemin 3-0.

FC Honka/Akatemia on sarjataulukossa kahden pisteen verran Iiroja edellä, sijalla seitsemän. Viimeisestä viidestä ottelusta Honka on saalistanut yhden voiton ja neljä pistettä, mutta voitto tuli juuri viimeisimmästä pelistä, jossa Honka voitti Ilves/2:n vieraissa. Aleksi Tanninen johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä yhdeksällä osumalla ennen Baba Harunaa, joka iski viime kaudella Kakkosessa 19 kaappia, mutta on tällä kaudella jäänyt vaatimattomaan neljään täysosumaan. Kotikentällään Honka on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan, jota joukkue lähtee nyt katkaisemaan.

Pallo-Iirojen orastava voittoputki katkesi SexyPöxyjen vieraillessa Raumalla. Tappion myötä menivät myös raumalaisten mahdollisuudet nousukarsintoihin. Sijoitustaan Iirot pystyy vielä parantamaan ja ensimmäinen mahdollisuus tähän on heti huomenna sunnuntaina, kun voittamalla ottelun Iirot nousisi Hongan ohi seitsemänneksi. Mahdollisuudet ovat vielä myös kuudenteen sijaan, mutta se vaatisi myös sitä, että GrIFK saisi saada vain yhden pisteen jäljellä olevista otteluistaan.

Ennakossa vastuuvalmentaja Joel Grasso

Pöxypelin lopputulos ei kuvannut täysin pelin kulkua.

- No ei. Harmittaa tietenkin taas tällainen lisäajalla tullut pistemenetys. Paljon enemmän tarjottiin taas meille, meillä oli hyviä maalipaikkoja useampi. Heti pelin alussa ensimmäinen ja oli toisellakin puoliajalla useampikin paikka tappaa se peli. Ei vain tolppaa ja ylärimaa lähemmäs päästy. Ei voi olla tyytyväinen tulokseen, vaikka siellä kentällä ihan hyviä asioita tapahtuikin. Pystyttiin pääosin pitämään maalia lukuun ottamatta kenttätasapaino hyvänä, hyökättiin monipuolisesti, luotiin paikkoja eri kaistoilta ja niin edelleen. Siihen voi olla tyytyväinen, mutta tietenkin tulos mikä merkkaa oli iso pettymys.

Pisteillä ei ole enää merkitystä karsintojen kannalta, mutta turhaa reissua ei kukaan halua Espooseen tehdä.

- Ei. Isoin asia itä olen korostanut viimeiset viikot ja korostan vielä tämän ja ensi viikonkin on se, ettei tulisi sellaista ulospuhallusta, vaan vedettäisiin loppuun asti täysiä harjoituksissa ja peleissä. Saataisiin oikeasti se maksimitulos irti kaikista näistä jäljellä olevista tapahtumista. Se on ollut iso teema ja toivottavasti siinä pysytään.

Viime pelissä loukkaantuneen kapteenin lisäksi joukkueessa on useampi pelaaja, jolla on pientä vaivaa.

- Nyt on jonkun verran pientä vaivaa ja flunssaa sun muuta liikkeellä. Oikeastaan tämän päivän aikana vasta selviää läpikotaisin, että keitä meillä on käytössä sunnuntaina. Toki niillä, ketkä ovat olleet kipeitä, niin tässä on vielä ihan hyvin toipumisaikaa siihen. Sieltä on pelaajia pois, mutta en pysty vielä sanomaan onko pois myös sunnuntaina. Se nähdään tänään illalla. Toisaalta Halmisen Jami oli viime pelissä pelikiellossa, niin hän on ainakin käytettävissä taas. Enempää en osaa sanoa vielä.


FC Honka/Akatemia - Pallo-Iirot 1.10. klo 17 Espoossa, Tapiola 1 TN

Tilastot
FC Honka/Akatemia

1 - 3

(1-3)
14'MaaliVesala Elias
28'MaaliAalto Juuso
34'MaaliTanninen Aleksi
41'MaaliJalkanen Mikko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista