Tasainen jännitysnäytelmä Maskun illassa

21.4.2017MaPS ja Pallo-Iirot tasasivat pisteet erittäin vaiherikkaan ottelun jälkeen. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa vaiheensa, mutta vierasjoukkue joutui pettymään MaPS:n iskiessä tasoituksen rangaistuspotkusta neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Pallo-Iirojen lähtö otteluun oli erittäin nihkeä. MaPS dominoi ottelun alkua ensimmäisen vartin. Kovin pahoille maalipaikoille maskulaiset eivät päässeet, mutta Joonas Manzolle avautui pari puolittaista tilannetta. Varsinkin laitojen kautta MaPS rakensi tilanteita ja tulivat monta kertaa heittämällä sisään.

Ikävä tilanne nähtiin ottelun alkupuolella kun Roope Virtanen ja Miikka Niinivirta kolasivat päänsä yhteen kulmatilanteessa. Molemmille haava päähän, mutta Virtanen ei selvinnyt ilman tikkausreissua sairaalaan. Aleksi Toivonen korvasi Virtasen kentällä.

Pallo-Iirot selvisi ilman takaiskuja ja alkoi pikkuhiljaa saamaan omaa peliään käyntiin. Kapteeni Eetu Kaipio ja Juho Patola johtivat äänellä Pallo-Iirojen peliä ja ensimmäisen puoliajan edetessä Iirot sai oman pallollisen pelinsä käyntiin.

Raumalaisten ajoitukset alkoivat osua kohdilleen ja hyökkäysten seurauksena Iirot sai erikoistilanteita ja muutaman hyvän maalipaikan. Hyvä paikka avautui Aleksi Toivoselle kun Miika Pertolan hyvän syötön seurauksena tilaa vapautui boksissa. Veto jäi hieman odotuttamaan ja tänään ilmatilaa Joni Vuorisen kanssa hallinnut Verneri Kryssi sai pitkän jalkansa väliin.

Ottelun 29 minuutilla syntyi Pallo-Iirojen johtomaali. Miika Pertola vapautti Juho Patolan läpi ja Eemeli Laaksonen kaatoi selkeän maalipaikan saaneen Patolan. Tuomari Aleksi Makkonen vihelsi rangaistuspotkun ja Laaksosen sai keltaisen kortin rikkeestään.

Pilkulta Eetu Kaipio laittoi pallon varmasti alanurkkaan.

Aivan ensimmäisen puoliskon lopulla vierasjoukkue järjesti erinomaisen paikan lisätä johtoa kun Juho Patolalle avautui tilaa juosta kohti boksia. Patola ei vetänyt, vaan jakoi pallon ovelasti Miika Pertolalle. Aivan täydellistä osumaa Pertola ei vasemmalla jalallaan palloon saanut ja Henri Forsström venyi hyvään torjuntaan.

 

Kun et itse tee niin..

Toiselle puoliajalle MaPS tuli yhtä vahvasti kuin ensimmäiselle, mutta aivan samalla tavalla Pallo-Iirot ei joutunut vastaanottamaan. Tosin heti toisen puoliskon alussa Eemeli Laaksonen joutui toistamiseen kaatamaan Patolan, mutta selvisi ilman toista varoitusta, vaikka vierasjoukkue vahvasti tuomiota kyseenalaistikin.

MaPS haki vahvasti tasoitusta ja kotijoukkueen parhaalle pelaajalle Kari-Pekka Koivuselle vapautui kaksikin mahdollisuutta maalintekoon. Vahvasti pelanneen Koivusen sihti ei ollut kuitenkaan tänään kohdillaan ja vedot painuivat taivaisiin.

54 minuutilla Pallo-Iirojen kannalta näytti huonolta. Eetu Setänen tuli brittihenkisellä taklauksella vähän myöhässä omassa boksissa eikä tuomarille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa pallo pilkulle.

Joonas Manzo asettui pallon taakse, mutta maalivahti Panu Erama aavisti upeasti alanurkkaan suuntautuneen vedon. Pallo-Iirot saikin torjunnasta valtavasti virtaa oltuaan hieman alakynnessä.

Päävalmentaja Kimmo Hörkkö vaihtoi toisella puoliajalla kentälle Konsta Siivosen ja Stanley Ukwuoman. Tilaa heille tekivät Miika Pertola ja Juho Patola. Ukwuomalle tarjottiinkin ratkaisijan roolia kun vahva nigerialainen voitti kaksintaistelun ja rynni yksin läpi. Maalivahti Forsström tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja pelasi upealla jalkatorjunnalla kotijoukkueelle mahdollisuuden pysyä ottelussa mukana.

MaPS käyttikin mahdollisuutensa. Heti seuraavassa vastahyökkäyksessä Kari-Pekka Koivuselta näytti jo pallo karkaavan boksissa, mutta Severi Kankkusen jalka kopsahti Koivusen sääreen. Tälläkin kertaa Panu Erama koppasi rangaistuspotkun, mutta jatkopallon Matias Louanto laittoi verkon perukoille.

Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla Eetu Kaipiollla oli vielä loistava paikka siirtää Pallo-Iirot johtoon. Kaipio oli jo nokikkain Forsströmin kanssa, mutta laukoi pallon harmittavan vähän ohi maalin.

 

Piste vaikeasta paikasta hyvä, mutta kolme olisi ollut tarjottimella

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hetkensä. Vaikka Pallo-Iiroille tuhlailun ja viime hetken tasoituksen myötä jäi ikävä maku suuhun, niin ehkä silti ottelun lopputulos oli oikeudenmukainen.

- Kyllä tässä mieli on aika maassa. Toki vastustaja oli huomattavasti parempi kuin TPK ja Masku on aina paha vieraspaikka, mutta jos meillä on läpiajo minkä jälkeen vastustaja tasoittaa ottelun niin kyllä se jättää paljon hampaankoloon, päävalmentaja Kimmo Hörkkö oli mietteliäänä ottelun jälkeen.

- Oli meillä siellä vielä toinenkin paikka nokikkain maalivahdin kanssa. Sama parannettava kohde kuten avausottelussakin. Pitää vaan viimeistellä kliinisemmin.

- Ei meiltä silti huonoa pelaamista tässäkään ottelussa. Kun alkuvaikeuksista selvittiin, niin ihan OK tekemistä. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa painostusjaksonsa, Hörkkö päätti.

- - -

Ottelun maalikooste ja Kimmo Hörkön haastattelu täältä.