Mielenkiintoinen FC Legirus Inter vieraaksi Alsecco stadionille

2.3.2017


Sarjatilanne D-lohko
Sarjatilanne D-lohko

Viime kauden päätteeksi Kakkoseen noussut, Vantaalla majaansa pitävä FC Legirus Inter on mielenkiintoinen tulokas suomalaiseen jalkapallokenttään. Vuonna 2014 perustettu joukkue on noussut ryminällä liiton sarjoihin.

Suomen Cupin lohkovaiheen viimeinen kierros pelataan Pallo-Iirojen osalta tulevana lauantaina. Vastustajaksi Alsecco stadionille saapuu siis FC Legirus Inter. Pallo-Iirot pitää D-lohkossa jumbosijaa maalisuhteen olleessa melko karu 1-16. Pallo-Iirot on pelannut hyviä otteluita, mutta vastustajat ovat olleet pääsääntöisesti liian vahvoja ja ottelut ovat revenneet etenkin loppupuoliskolla.

Pallo-Iirot on kohdannut vieraissa Veikkausliigassa pelaavat FC Interin ja IFK Mariehamnin sekä Ykkösessä pelaavan FC TPS:n. Kotikentällä Pallo-Iirot pelasi hyvän ottelun EIF:ia vastaan ja oli lähellä saada pisteitä. Ottelu päättyi EIF:n 1-2 (0-1) voittoon. Pallo-Iirojen toistaiseksi ainoan maalin lohkovaiheessa teki hyökkääjä Juuso Snicker upealla viimeistelyllä.

FC Legirus Inter on lohkossa pykälää ylempänä Pallo-Iiroja. Joukkue on pelannut tasaisia otteluita, ainoastaan vieraspeli hallitsevaa suomenmestari IFK Mariehamnia vastaan päättyi selkein numeroin 4-0 (2-0). Legirus hävisi kotikentällään FC Interille niukasti 0-1 (0-1) eikä olisi ollut vääryys, vaikka joukkue olisi ottelusta pisteitä ottanut. Upean voiton vantaalaisjoukkue otti niinikään kotikentällään FC TPS:sta ja viime kierroksella mustapaidat taipuivat EIF:n vieraana maalin erolla. 

Pallo-Iirot saa siis vastaan kovan joukkueen, joka varmasti tulee olemaan ensi kaudella sarjanousijanakin kova joukkue Kakkosessa. 

 

Mikä on FC Legirus Inter?

Tyhjästä kotimaiseen jalkapallokenttään ilmestynyt FC Legirus Inter on herättänyt huomiota viimeistään nyt kun joukkue nousi palloliiton sarjoihin, Kakkosen tasolle. Lisäksi Legirus rakensi Vantaalle nurmikentän ja kuplahallin toimisto- ja huoltorakennuksineen. Kun joukkueen päävalmentajana toimii Jose Murcia Gonzalez, joka muun muassa valmentanut huippuseura Athletico Madridia, niin ei ole ihme jos joukkueen nimi on ollut monen suomalaisen jalkapallon seuraajan huulilla. Joukkueen Sports Director Jari Kurittu kertoo mistä on kyse.

- FC Legirus Inter on suomalainen 16.2.2014 perustettu jalkapalloseura, jolla on Pietarissa vuonna 2012 perustettu sisarseura. Seurojen taustalla ovat alusta alkaen olleet pääosin samat henkilöt.

- Alkuun pietarilaiset järjestivät leirejä Suomen puolella, mistä lähti ajatus sisarseuran perustamiseen, koska olosuhteiden järjestyminen oli täällä paljon helpompaa. Tämän seurauksena Korsoon valmistui vuonna 2015 aiemman nurmikentän tilalle täysimittainen jalkapallonurmi ja sen ylle kuplahalli toimisto- ja huoltorakennuksineen, Kurittu avaa.

FC Legirus Inter aloitti Vantaalla myös junioritoimintaa, mutta strategiaa muutettiin kauden 2016 päätteeksi.

- Seuralla oli aluksi tavoitteita myös oman junioritoiminnan kehittämiseen, mutta tavoitteita tarkistettiin uuden strategian myötä kauden 2016 päätteeksi. Tällä hetkellä seurassa on vain yksi juniorijoukkue vuonna 2004 syntyneiden poikien ikäluokassa. Tulevaisuuden tavoitteena on profiloitua miesten edustustason seuraksi ja mahdollistaa seurayhteistyön kautta pelaajapolku alueen erinomaista juniorityötä tekeville muille seuroille.

FC Legirus Inter on luottanut tiukasti espanjalaiseen osaamiseen. Toistaiseksi jälki onkin ollut vakuuttavaa. Legirus sai korsolaisen KOPSE:n sarjapaikan Neloseen vuonna 2015.

- FC Legirus Inter sai korsolaisen KOPSE:n sarjapaikan Neloseen kaudelle 2015 ja siitä lähti johdonmukainen kehitys espanjalaisin valmennusmetodein ja espanjalaisten valmentajien johdolla. Nelosesta noustiin heti ylivoimaisella piste-erolla Kolmoseen ja kaudella 2016 seuran edustusjoukkue voitti käytännössä kaiken mahdollisen.

- Kolmosen sarjapeleissä tuli yhtä tasapeliä lukuun ottamatta pelkkiä voittoja ja sen myötä nousu Kakkoseen kaudelle 2017. Lisäksi seura voitti Suomen Region's cupin ja selviytyi nyt menossa olevaan Respect Suomen cupin lohkovaiheeseen, missä on jotakuinkin tasavertaisesti haastettu Veikkausliigan ja Ykkösen seuroja, Jari Kurittu kertaa.

Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut ovat näyttäneet, että tulevalla kaudella FC Legirus Inter tulee varmasti kuulumaan Kakkosen kärkipään seuroihin. Nousupaineita Kurittu ei kuitenkaan aseta.

- Tulevalla Kakkosen kaudella tavoitteena on kehittää lupaavia nuoria pelaajia ja pelata ottelu kerrallaan voitosta. Lohko on kova ja syksyllä sitten nähdään, missä ollaan. Mitään pakonomaista tarvetta ja kiirettä enempään ei tällä hetkellä kuitenkaan ole, vaan nyt lienee hyvä aika rakentaa organisaatiota tuleville vuosille.

 

"Suomen taktisin joukkue"

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueeseen viime kauden lopulla mukaan tullut keskikentän vahvistus Eetu Kaipio pelasi viime sesongilla FC Legirusta vastaan NJS:n paidassa.

- Legirus on Suomen taktisin joukkue. Taktisempi kuin moni Veikkausliigan joukkue, vaikka pelaajat eivät samalla tasolla olekaan. Hyviä pelaajia siellä on, mutta joukkueen vahvuus on nimenomaan taktisuudessa, kurinalaisuudessa ja suunnitelmallisuudessa, Kaipio kuvailee.

- Espanjalaisen valmennuksen jälki näkyy vahvasti Legiruksen pelitavassa. Ammattimainen pelitapa ja ovat erittäin hyviä luomaan tilaa kentällä.

Eetu Kaipio on sivussa lauantaina lähinnä varotoimenpiteenä. Pitkään vaivannutta vammaa parennetaan nyt levolla, jotta mies on täydessä pelikunnossa sarjan alkaessa.

- En pelaa, minulla on pientä vammaa polven kanssa. Säästellään nyt ja rauhoitetaan tilanne.

Raumalaisyleisön kannattaa tulla lauantaina paikalle katsomaan eksoottista vierailijaa. Luvassa lienee viihdyttävä peli.

- Ottelusta Pallo-Iiroja vastaan tulee toivottavasti viihdyttävä ja mikäli olosuhteet sallivat, tulee kotiyleisö näkemään taitavaa ja ehkä tällä tasolla yllättävän korkeatasoista kotimaista jalkapalloa, Kurittu päättää.

 

Pallo-Iiroilta puuttuu muutama avainpalanen

Pallo-Iirot palasi viikon harjoitustauolta kuluvalla viikolla. Joukkue pelasi viimeisimmän ottelunsa FC Interia vastaan. Peliin vajaakuntoisena lähtenyt joukkue ei pysynyt turkulaisten kyydissä täyttä aikaa ja ottelun loppupuoliskolla numerot Javenture arenan tulostaululla repesivät. 

Viikon tauon aikana pelaajien on ollut hyvää aikaa palautua vammoista ja sitkeästä flunssasta. Lauantain peliin joukkue onkin ladannut paljon energiaa.Pallo-Iiroilta puuttuu kuitenkin pelistä muutama avainpelaaja sillä sivussa varmasti ovat Eetu Kaipio, Valtteri Veijanen sekä FC Inter - pelissä loukannut Stanley Ukwuoma, jonka sairasloma venyy viikkojen mittaiseksi. Lisäksi Aake Rapalan pelaaminen on epävarmaa.

Lauantain jälkeen Pallo-Iirot pelaa harjoitusottelut Maskua vastaan 18.3. ja MuSa 2:sta vastaan 23.3. Tämän jälkeen miesten edustusjoukkue lähtee harjoitusleirille Espanjaan. 

Pallo-Iirot tarjoilee ottelusta miltei reaaliaikaista seurantaa viralliselta livetililtä Twitterissä. Otteluun liput 5/3€, tervetuloa Alsecco stadionille!