"Pääsemme kauden loppuun näinkin hienoja pelejä pelaamaan. Hieno tapahtuma varmasti tulossa."

15.10.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Miesten edustusjoukkueen kausi huipentuu jatkosarjan osalta lauantaina Ahvenanmaalla FC Ålandia vastaan. Asetelma on selvä - voitolla Pallo-Iirot jatkaa nousukarsintaan helsinkiläistä PPJ:ta vastaan. Muilla tuloksilla kotijoukkue FC Åland etenee jatkokarsintaan.

Paljon hienompaa tilannetta ei voisi kuvitella. Pitkä kausi saa huipennuksensa kaikkien käänteiden ja rajoitusten jälkeen kun saarella kohtaavat jatkosarjan ykkönen FC Åland ja kakkonen Pallo-Iirot. Joukkueita erottaa yksi piste, joten raumalaiset tarvitsevat voiton tavoitellaakseen nousua. Tilanne ei ole Pallo-Iiroille uusi sillä jo kaksi edellistä ottelua ovat olleet pakkovoiton paikkoja.

Pallo-Iirot pääsee peliin hyvistä asetelmista sillä alla on erittäin hyvä peli FC TPS:n reservijoukkuetta vastaan ja valtaosin joukkue on terve. Vastustaja FC Åland taas on viimeisestä viidestä ottelustaan hävinnyt kaksi. Molemmat pelit juuri syyskuussa FC TPS:aa vastaan niin koti- kuin vieraskentällä. Muut pelit jatkosarjassa FC Åland on voittanut selkein numeroin.

FC Åland joutuu kauden aikana matkustamaan paljon mikä näkyy myös joukkueen käytettävissä olevassa kokoonpanossa vieraspeleissä. Kotipeleihin Åland saa usein ykkösmiehistönsä jalkeille. Korkeimmilla sarjatasoilla meritoituneet Johannes Nordström ja Thomas Mäkinen ovat joukkueen parhaat maalintekijät kahdeksalla ja yhdeksällä osumallaan.

Pallo-Iiroilta Mikko Jalkanen ja Aleksi Leppänen ovat osuneet myöskin yhdeksän ja kahdeksan kertaa.

Katsauksessa peliviikkoon päävalmentaja Kimmo Hörkkö ja laituri Arttu Virtanen ennakoivat tulevaa monelta tasolta, puhuvat Virtasen kaudesta sekä muun muassa Jussi Aallon illasta FC TPS:aa vastaan. Katso video YouTube-kanavaltamme tai miesten edustusjoukkueen Instagram tililtä.

 

Arttu Virtanen alkaa pääsemään vireeseen

Musan Salamasta Ykkösestä Pallo-Iiroihin kuluvaksi kaudeksi siirtynyt laituri Arttu Virtanen on joutunut armeijan vuoksi pelaamaan vähintäänkin rikkonaisen kauden.

- On se omat haasteensa tuonut tähän kun on päässyt mukaan viikko siellä ja viikko täällä. Aika erikoinen kausi kieltämättä on ollut tähän asti. Hienoa kuitenkin, että olen päässyt tähän loppuun mukaan ja pelaamaan.

Virtanen on pelannut edustusjoukkueen mukana vasta kolme ottelua. Ensimmäinen syyskuussa Maskua vastaan ja nyt lokakuussa kaksi viimeistä peliä.

- Kieltämättä ensimmäinen MaPS-peli kun pelasin niin siinä huomasi, että vähän hakemista oli. Nyt kun olen päässyt peleihin niin koko ajan tuntuu paremmalta ja oma peli mennyt koko ajan parempaan suuntaan, Virtanen kertoo.

Tulevaa vastustajaa Virtanen ei ole vielä kentällä kohdannut, mutta selkeä kuva FC Ålandista on olemassa. Raumalaiset saattavat kuitenkin saada kotikenttäedun sillä matkaan on lähdössä runsaasti sinikeltaisia kannattajia.

- Ilmeisesti erittäin fyysinen ja isokokoinen joukkue muutenkin. Kova peli tulossa, mutta hieno peli kylläkin. Pääsemme kauden loppuun näinkin hienoja pelejä pelaamaan. Hieno tapahtuma varmasti tulossa.

Oikealla laidalla viihtyvä Virtanen on löytänyt viime peleissä yhteistä säveltä Markus Babbin kanssa.

- Maken kanssa on ihan hyvin mennyt. Babb tykkää paljon nousta, niin kyllä mä pistän palloa pystyyn Makellekin, Virtanen hymyilee.

Pallo-Iiroilta on sivussa ottelusta armeijassa oleva Topias Silvennoinen sekä pitkäaikaistoipilaat Leevi Haromo ja maalivahti Miko Lainio.

Välitämme reaaliaikaisia tunnelma pelistä liveseurantatililtä Twitteristä täältä.