Naiset eivät suostuneet häviämään

13.9.2021


Naisten joukkue ei vaikeuksista huolimatta suostunut häviämään viikonlopun ykkösen ottelua Vantaalla VJS:aa vastaan. Ottelu päättyi Jessica Kannoston rankkarista ampumaan voittomaaliin. Pelikello näytti tässä vaiheessa 90+5 minuuttia.

Varsin kaksijakoisen ottelun ensimmäinen jakso alkoi vieraitten totaalisella painostuksella. Tätä jatkui aina toiseen vierasmaaliin asti. Ensimmäisen maalin teki 10 minuutin kohdalla Eveliina Hannula ja toisen Anni Hakasalo, kun 21 minuuttia oli kulunut.

Sitten sinikeltaisten peli sekosi täysin. Vantaalaiset tulivat 35 ja 38 minuutin ajassa tehdyillä maaleilla tasoihin. Ja oltiin aivan uudessa asetelmassa. Tauolle mentiin näissä numeroissa.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue pääsi heti rokottamaan kolmannen maalinsa ja siirtyi johtoon. Sinikeltaiset olivat tauolla muuttaneet ryhmitystään, ja sen toimimaan saaminen otti hieman aikaa.

Noin tunnin kohdalla vieraat kokivat uudelleen syntymisen peliin ja saivat sen taas täysin hallintaansa. Paikkoja alkoi tulla kovaan tahtiin, mutta sisään ei palloa saatu edes tyhjän maalin edestä. Kuitenkin 76 minuutilla Wilma Ahola tasoitti pelin 3–3:n.

Sitten alkoi hirveä voittomaalin metsästys ja maaliputket paukkuivat, mutta vantaalaiset kestivät kuin ihmeen kaupalla. Kunnes pelin viimeisellä hetkellä Mira Pärssinen kaadettiin boxissa ja pallo vietiin rankkaripilkullle. 

Jessica Kannosto asteli pallon taakse eikä antanut maalivahdille mitään mahdollisuuksia laukoessaan pallon sisään. Seuraavaksi kuului ottelun loppuvihellys ja raumalaisten juhlinta sai alkaa.

”Jos edellinen peli oli peruspelaamisella, ilman tragediaa pelattu voitto, niin tämä taas ei ollut. En lähde kommentoimaan tuomarityöskentelyä, mutta 2–0 tilanteessa oma pelimme sekosi täysin, ja siitä eteenpäin koko ajan enemmän. Eikä pelkästään meillä vaan myös vastustajalla. Tauolle mentiinkin sitten jo tasatilanteessa. Sitten toisen jakson alkuun heti kotijoukkueen   3–2 johtomaali”, kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

”Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme ja loppujen lopuksi tunnin kohdalla saimme ottelun hallinnan takaisin. Paikkoja syntyi tiuhaan tahtiin ja kaksi kertaa päästiin tyhjän maalin eteen, mutta ilman tulosta. Sitten Aholan maalin jälkeen eivät nitrot meinanneet riittää, mutta tällä kertaa ottelun loppu suosi meitä. Kannoston rankkari ja voittomaali oli vuorenvarmaa ammattitaitoa ja peli päättyi siihen. Joskus näinkin päin”, jatkoi Koivula.

Iirot nousivat voitolla sarjataulukossa kakkoseksi ONS:n jälkeen. Neljä kärkijoukkuetta on nyt pisteen sisällä. Raumalla käydään vielä kaksi kärkiottelua, kun ONS ja PKKU saapuvat vuorollaan Äijänsuolle.