Asetelmien hakua jatkosarjaan

19.8.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirot kohtaa perussarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussaan FC Interin reservijoukkueen. Kautensa tuloksellisesti alakanttiin aloittanut turkulaisryhmä on parantanut otteitaan ja hilannut itsensä sarjataulukossa kuudenneksi ylempään jatkosarjaan menijäksi.

Katsauksen peliviikkoon voit katsoa kokonaisuudessaan YouTube-kanavaltamme. Äänessä laituri Jussi Rasva ja päävalmentaja Kimmo Hörkkö.

- - -

FC Interin reservijoukkueen peräsimessä on vuosia KaaPo:ssa hyvää jälkeä tehnyt Tomi Kivikoski. Pikkuhiljaa miehen metodit ovat ottaneet tuulta alleen myös FC Interissa, joka povattiin useamman veikkauksissa aivan sarjan kärkipäähän ennen kauden alkua. Turkulaiset ovat kahdeksesta pelaamastaan ottelusta voittaneet neljä ja hävinneet kolme kertaa. Kertaalleen FC Inter 2 tasasi pisteet Maskun kanssa.

Joukkue tulee Raumalle kahden ottelun voittoputkessa kun sarjassa kaatuivat vuorotellen VG-62 4-2 lukemin sekä sarjajumbo JyTy. Huomattavaa on, että FC Inter hävisi paikallisvastustaja FC TPS U23:lle, mutta mustavalkoisten peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa, kääntyi peli kabinetissa Interille 3-0 voitoksi.

Joukkueen paras maalintekijä on kuudessa ottelussa neljä maalia iskenyt Jarkko Kokkala sekä kolmen maalin mies Aron Valavaara.

Pallo-Iirot lähtee otteluun hyvistä asetelmista sillä kuudesta viime ottelustaan viisi voittanut raumalaisryhmä pelasi Peimarin vieraana yhden kauden parhaimmista peleistään viime kierroksella. Pallo ja miehet liikkuivat erinomaisesti eikä vahvana kotijoukkueena tunnetulle Peimarille jätetty pelissä mitään mahdollisuuksia. Duo Mikko Jalkanen ja Aaro Salonen järjestivät molemmat Pallo-Iirojen maalit.

Pallo-Iirot on sarjataulukossa toisena kaksi pistettä FC Ålandia perässä ja hakee loppukauden peleistä hyviä asetelmia yläloppusarjaan. FC Inter 2 – pelin jälkeen edessä on vielä kovat pelit ÅIFK:n vieraana sekä Masku kohdataan kotikentällä.

 

Jussi Rasva nauttii olostaan Pallo-Iiroissa

Pallo-Iiroihin kuluvaksi kaudeksi liittynyt Raumalla opiskeleva Tampereelta kotoisin oleva Jussi Rasva on nauttinut olostaan niin kaupungissa kuin Pallo-Iiroissa.

- Kaikki on mun mielestä tosi hyvin tällä hetkellä. Huomenna lähdetään taas hakemaan kolmea pistettä. Jatketaan sitä samaa linjaa, eihän me enää hävitä tällä kaudella kenellekään. Olen siitä varma, laituri hymyilee.

Jussi Rasvalla on kokemusta niin Tampereen kuin Turun alueen Kolmosista. Kumpi nyt on kovempitasoinen Kolmonen?

- Tämän vuoden osalta sanoisin ainakin, että Turun Kolmonen on kovempi. Pirun tasainen sarja ja kaikki joukkueet ovat olleet mielestäni hyviä. Tampereella taas näyttää siltä, että yksi entinen seurani (Tampere United) hallitsee ja Haka yrittää roikkua mukana.

Rasvalle on siunaantunut kuluneella kaudella maalipaikkoja, mutta toistaiseksi vain Salossa on pallo löytänyt tiensä maaliin asti. Mukana on ollut huonoa tuuria sekä terävyyden puuttumista maalipaikoissa. Jossain vaiheessa Rasva pohti jo toppari Otto Schultzin apua maalintekoharjoituksiin.

- En ole Otton kanssa ihan hirveästi harjoitellut, vaan olen käynyt Tampereella hakemassa neuvoja Hasan Kallelta miten niitä maaleja tehdään. Eilen oli tehnyt Kutosessa kolme maalia. Se on kuulemma tehnyt maalin per peli niin mulla on vähän kirittävää, Rasva veistelee.

- Mun mielestä hyökkäyspäässä meillä menee hyvin. Tosin mä ja Salosen Aaro ei osuta mistään, Jalkanen ja Leppänen taas tekee ne maalit. Me tehdään Aaron kanssa sitten muuta duunia taustalla.

 

"Olemme tiettyihin asioihin valmistautuneet, mutta samalla tiedostaneet että sieltä saattaa tulla ihan mitä vaan vastaan"

Pallo-Iirot on saanut valmistautua suhteellisen normaalisti tulevaan peliin, vaikka edellinen peli Peimaria vastaan oli sunnuntaina.

- Valmistautuminen on ollut normaalia. Toki tahti hieman on ollut tiiviimpi kun sunnuntaina pelasimme, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertoo.

Peimari-ottelu oli yksi kauden parhaimmista mitä raumalaisnippu on pystynyt pelaamaan.

- Ensimmäinen puoliaika varsinkin oli erittäin hyvä. Jo se, että se lähti samantien hyvin liikkeelle ja hallitsimme peliä. Vastustajalla ei ollut oikeastaan kuin ihan ensimmäisen puoliajan lopussa yksi läheltä piti - tilanne. Muuten peli oli kontrollissa. Vastustajan muutokset ja olosuhteiden puolesta iso vesilammikko pelinavaamisalueellamme toivat pieniä haasteita meille. Se oli 10-15 minuutin hankalampi jakso, mutta mitä pidemmälle peli meni niin saimme taas sen hallintaan ja olimme todella lähellä tehdä kolmansia ja neljänsiä maaleja.

FC Inter 2:n päävalmentaja Tomi Kivikoski on tuttu Hörkölle KaaPo:n vuosilta. Niin tarkkaan päävalmentaja ei ole vastustajaa analysoinut olisiko pelityylissä jotain samaa havaittavissa.

- En ole siitä kulmasta lähestynyt vastustajaa. Toki tiedän, että on pitkään ollut KaaPo:ssa ja tehnyt siellä hyvää työtä. Joitain klippejä ja pelejä olemme nähneet ja siellä on kauden sisällä tehty muutoksia ryhmitelmään. Olemme tiettyihin asioihin valmistautuneet, mutta samalla tiedostaneet että sieltä saattaa tulla ihan mitä vaan vastaan.

- Varmasti on paljon samaa mitä esimerkiksi FC TPS:n kakkosjengillä eli täynnä lupaavia poikia ja pitkästä aikaa sellainen vastustaja, joka haluaa taistella pelinhallinnasta itselleen. Se on pitkästä aikaa uusi asia meille, Hörkkö tiivistää.

- He tulevat myös aktiivisesti ja ylhäältä prässäämään, joten hyvä ja mielenkiintoinen matsi tiedossa huomenna.

Pallo-Iiroilta varmasti poissa ottelusta ovat pitkäaikaisloukkaantuneet maalivahdit Miko Lainio ja Henri Saarinen. Miika Pertola on vielä sivussa ja Topias Silvennoinen sekä Arttu Virtanen ovat armeijassa. Tosin MuSa:sta Ykkösestä siirtynyt porilaislaituri Virtanen on todennäköisesti käytettävissä seuraavissa otteluissa.

Ottelutapahtumassa mukana DJ Julpo, joka soittelee lattarifutisrytmejä noin tunti ennen ottelun alkua sekä puoliajalla. Tervetuloa!

Ottelu striimataan suorana LS24/Live:n kautta täältä. Ottelun selostaa Ari Anteroinen ja kommentaattorina tuore Pallo-Iirojen toiminnanjohtaja Janne Koivisto.

Myös Pallo-Iirojen livetili palvelee Twitterissä.