Sauvossa vastassa kova kotijoukkue ja vanha tuttu

12.8.2021


Kotikiven bussin nokka suuntaa miesten edustusjoukkueen osalta seuraavaksi kohti Sauvoa, jossa vastassa on kiven kova kotijoukkue Peimari UTD. Paimiolaisten sarjaohjelma on ollut vaikea sillä kuudesta pelaamastaan ottelusta Peimari on pelannut vasta kaksi kotikentällään.

Katsaus peliviikkoon, vko 32. Löydät YouTubesta täältä. Haastattelussa puolustaja Aleksi Arvela ja valmentaja Joel Grasso.

- - -

Jos Pallo-Iirojen otteluohjelma on ollut hieman erikoinen kolmen ottelun vieraskiertueen ja kolmen ottelun kotipeliputken jälkeen, niin sitä se on ollut myös Peimarilla.

Kovana kotijoukkueena tunnettu Peimari on sarjassa kahdeksantena ja keräten seitsemän pistettä. Pallo-Iirot majoittaa sijaa 3. neljällätoista pisteellään. Yksi sarjan kärkikahinoihin ennakoidulla joukkueella on kuitenkin hyvä mahdollisuus nostaa osakkeitaan syksyllä pelattaviin jatkosarjoihin, koska perussarjassa Peimarilla on jäljellä enää yksi vierasottelu ja neljä kotiottelua.

Pallo-Iirojen tavoitteena on kuitenkin heti sunnuntaina lyödä kapuloita rattaisiin ja haastaa Peimari.

Kotijoukkue on voittanut sarjassa Wilppaan ja TOVE:n 1-0 lukemin ja tasannut pisteet VG-62:n kanssa. Kärkijoukkueista juuri FC TPS U23, Masku ja FC Åland ovat olleet liian kovia vastuksia ja näistä peleistä Peimarille ei ole jäänyt pisteitä. Juuri FC Åland aiheutti Peimarille kotitappion.

Pallo-Iirot kärsi sarjan ainoan tappionsa vierasottelussa FC Ålandia vastaan heinäkuun alussa. Ottelua pitkään hallinnut ja johtanut raumalaisryhmä taipui lopulta mustaan hetkeen, mutta ottelun jälkeen Pallo-Iirot on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta neljä. Viimeisimpänä Buena Vista stadionilla taipui TPK.

Raumalaiset lähtevät siis hyvistä asetelmista sunnuntaina Hakkispaanalle. Sarjakärki FC Ålandiin ero on nyt kaksi pistettä ja raumalaisilla on perussarjaa jäljellä kaksi ottelua kotona ja kaksi vieraissa.

Pallo-Iirojen kannalta TPK-ottelussa hyvänä uutisena oli sarjan maalihain Aleksi Leppäsen paluu kokoonpanoon karanteenista.

 

Vanha tuttu Ramos liittyi Peimariin

Pallo-Iiroissa viime kaudella pelannut Nicolas Gomes Ramos liittyi Peimari UTD:n riveihin ehtien pelata joukkueen riveissä yhden ottelun. FC Jazzissa tätä ennen pelannut nopea brasilialaislaituri teki Kakkosessakin kahdeksan maalia ja odotettavissa on, että mies on hyvä vahvistus Peimarin joukkueeseen.

Tehoja mieheltä odotetaan varmasti Peimarissakin sillä kotijoukkue on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussaan vasta neljä maalia.

Raumalla Ramosin kanssa oli ajottaisia kommunikointivaikeuksia brassin puhuessa vain portugalia, mutta Peimarissa vastaavaa haastetta ei ole sillä samaa kieltä puhuu koko valmennusjohto. Peimari UTD onkin luottanut jo pitkään portugalilaiseen osaamiseen.

Maalissa Peimarilla on portugalilainen Carlos Madureira.

Pallo-Iirot on päästänyt sarjassa vähiten maaleja ja tehnyt toiseksi eniten. Yksi menestyksen kulmakivistä toistaiseksi on ollut toimiva puolustuslinja jota johtavat toppari Aleksi Arvela ja Otto Schultz. Nopeajalkainen puolustuslinja Arvelan johdolla odottaakin jo Ramosin kohtaamista.

- Nicolas on pallon kanssa taitava. Ei mikään turhan nopea, mutta kikkaa löytyy jos jonkinmoista. Tykkää haastaa, mutta syöttötaidossa on kehitettävää. En tiedä onko muuttunut sen jälkeen kun Pallo-Iiroista lähti. Uskon, että hyvä pelaaja on edelleen.

 

Aleksi Arvela nauttii puolustuslinjan työskentelystä

Pallo-Iirot on päästänyt toistaiseksi vähiten maaleja sarjassa eikä vastustajat ole päässeet useasti maalipaikoille.

- Vastustajalla ei ole ollut montaa vetoa meitä vastaan missään pelissä oikeastaan. Ihan hyvin olemme pystyneet pitämään vastustajat kurissa. Ei mitään valittamista.

Puolustuslinja Babb-Arvela-Schultz-Toivonen on pitänyt nyt yhtä jo useamman pelin ajan. Jokaisen vahvuus on liike.

- Uskon, että meillä on tälle tasolle ehkä nopein puolustuslinja. Aleksi Toivonen on nopea, Markus Babb juoksee älyttömiä määriä, Schultz on nopea ja pidän itseänikin nopeana. Sillä olemme pärjänneet aika hyvin mielestäni, Arvela kertoo.

- Opin koko ajan tuntemaan topparipariani Schultzia paremmin niin kentällä kuin ihmisenä.

 

Portugalilainen ote näkyy Peimarin pelissä

Pallo-Iirot saa vastaansa sunnuntaina todellisen haasteen Peimarin idyllisellä kotikentällä Hakkispaanalla.

- Tulee varmasti olemaan vaikea peli. Vastustaja on hyvin organisoitu joukkue, joka on kotiyleisönsä edessä varmasti ihan elementissään. Peimarissa on hienot olosuhteet ja aina äänekkäät fanit, joten helppoa peliä meillä ei missään nimessä ole tiedossa, valmentaja Joel Grasso ennakoi.

Pitkään portugalilaiseen osaamiseen luottaneen Peimarin pelissä näkyy Etelä-Euroopan vaikutteet.

- Kyllä se näkyy ja kuuluu. Hyvin organisoitu joukkue, jossa on laadukkaita pelaajia. Se on hienoa, että ovat saaneet oman kylän poikia myöskin kasvatettua heidän putkeensa. Osa on ollut mukana aivan aladivareista asti. Siinä on hyviä mittareita siitä, että hyvää työtä on tehty. Jo edellisen portugalilaisen valmentajan Diego Nobren aikana.

 

Majapuro palaa kokoonpanoon

Pallo-Iirojen kokoonpanosta on poissa armeijassa kiinni olevat Arttu Virtanen sekä Topias SIlvennoinen. Lisäksi maalivahdit Miko Lainio ja Henri Saarinen ovat edelleen sivussa. Jälkimmäisen kohdalla paluu on ajankohtaisempi.

Puolustaja Matias Majapuro puolestaan palaa takaisin käytettävissä olevaan kokoonpanoon. JyTy-pelissä debytoinut 14-vuotias hyökkääjä Sulo Ketola on harjoitellut edustuksen mukana ja on todennäköisesti mukana sunnuntaina.

Voit seurata ottelun kulkua liveseuranta-kanavaltamme Twitteristä.