Sarjakärki GrIFK Pallo-Iirojen vieraaksi Äijänsuolle

4.8.2015

Pallo-Iirot - GrIFK
Pallo-Iirot - GrIFK
Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Pasi Rantanen.
Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Pasi Rantanen.

Kakkosen Läntinen lohko on erittäin tasainen. Yhtään pelillistä heittopussia sarjassa ei ole ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Ainoastaan Pallo-Iirojen tuleva vastustaja GrIFK on ottanut pesäeroa muihin. Sarjan ylitettyä puolivälin on GrIFK sarjajohdossa kymmenellä pisteellä ja vielä ottelun vähemmän sarjakakkosta MuSa:a pelanneena.

Pallo-Iirot pääsee kivikovaan testiin kun sarjakärki GrIFK saapuu torstaina Raumalle. Ylivoimaisen sarjajohdon lisäksi vierailijat ovat tehneet pelillisesti tuhoisaa jälkeä. Saldona on vain yksi tappio ja maaleja joukkue on tehnyt huimalla 3,5 maalin keskiarvolla per ottelu.

Pallo-Iirot kohtasi vihreän IFK:n kesäkuussa Kauniaisissa. Silloin GrIFK oli parempi 3-1 lukemin. Etenkin ensimmäinen puolisko oli Iiroilta hyvää pelaamista ja läpi ottelun keltaiset pysyivät vauhdissa mukana. Ottelussa vihreiden loistava toppari Elja Heiskanen linkosi päävalmentaja Pasi Lehtosen arvion mukaan kolmatta kymmenettä sivurajaheittoa Pallo-Iirojen pilkun kohdalle. Pääosin vierailijat saivat pallot putsattua pois, mutta kaksi kertaa heittojen jälkeisistä tilanteista GrIFK pääsi rokottamaan.

Elja Heiskasen heitot eivät suinkaan ole ainoat aseet, jotka GrIFK:lla on käytössään. Tuhoisaa jälkeä Kakkosessa ovat tehneet Petter Meyer (17 maalia), Jonas Britschi (12 maalia) ja Daniel Langhoff (16 maalia). Maalien lisäksi kolmikko tekee kentällä hartiavoimin töitä.

"Muodon tarvii olla tiivis ja pitää olla rohkea pallon kanssa sekä hyökätä monipuolisesti"

Pallo-Iirojen ennen kauden alkua yksi nimekkäimmistä hankinnoista oli keskikenttäpelaaja Jonas Nyholm, joka palasi Iiroihin Ykkösessä pelaavasta FC Jazzista. Nyholm myöntää vastustajan kovuuden, mutta ei lähde nöyristelemään.

- Grani on sarjan paras jengi, nimenomaan pelaavat yhteen todella hyvin ja huomaa, että he ovat harjotelleet pelitapaa. Niillä on aina tietyt pelinavaamis- ja hyökkäysmallit. Sarjataulukon perusteella voisi kuvitella, että tuleva peli on läpihuuto juttu, mutta tasoero ei ole niin suuri mitä sarjataulukko näyttää, Nyholm linjaa.

- Muodon tarvitsee olla tiivis ja meidän pitää olla rohkeita pallon kanssa sekä hyökätä monipuolisesti. Siihen kun lisätään sama draivi mikä meillä on ollut viime peleissä, niin uskon että saadaan 3 pistettä. 

Nyholm kohtuullisen tyytyväinen omaan kauteensa, Läntisessä lohkossa ei suuria yllätyksiä

Kakkosen Läntinen lohko on ollut erittäin tasainen mikä on ehkä hieman yllättänyt myös Nyholmin.

- Joukkueiden tasaisuus on ehdottomasti yllättänyt. Yleensä joka kausi on ollut 2-3 ihan selkeää "pisteautomaattia", mutta tänä vuonna jokainen peli on tiukka ja täytyy antaa kaikkensa jos täyttä pistepottia hamuaa. Mikä on tietysti ehdottomasti plussaa. Muuten ei oikein yllätyksiä ole ollut.

Oma kausi alkoi hieman yskähdellen. Alkukauteen vaikutti nilkkavamma, jonka vuoksi Nyholm oli sivussa 2 kuukautta.

- Oma kausi on mennyt ihan hyvin. Alkukauteen tuli muutama heikko peli, mutta nyt on peli parantunut niinkuin koko joukkueella.

Kannattajille Nyholm lähettää vielä terveiset.

- Faneille vielä terveisiä, että täältä suosta noustaan vielä, Jonas Nyholm päättää.

Pallo-Iiroilta varmasti torstaina on sivussa pelikieltoa kärsivä Eetu Setänen, puolustaja Iiro Aalto sekä pitkäaikaistoipilas Miika Pertola. Maalivahti Mikko Laaksosen pelaaminen on vielä epävarmaa.

- - -

Ottelu tulee suorana lähetyksenä monikameratuotantona selostuksen ja kommentaattorin kera LSTV:sta. Lähetyksen katsominen ei vaadi rekisteröitymistä ja se on ilmainen. Ottelun selostaa Joel Tervonen ja kommentaattorina Pasi Rantanen.

Myös Pallo-Iirojen liveseuranta tili Twitterissä tulkitsee ottelun tapahtumia reaaliajassa.

Tervetuloa paikan päälle, kaikki tuki on tervetullutta!