Naisten joukkueelle kaksi uutta jatkosopimusta

20.12.2020

Sami Kivistö Sportgraphy
Sami Kivistö Sportgraphy

Naisten ykkösessä pelaava naisten joukkue on tehnyt jatkosopimuksen kahden monivuotisen luottopelaajansa kanssa. Vuoden paperiin kirjoittivat nimensä Saara Laaksonen ja Elli Lamminen.

Topparina pääasiassa pelannut Laaksonen oli päättyneellä kaudella mukana 14:a ottelussa, pääasiassa avauskokoonpanossa. Nopea ja hyvin peliä lukeva 23-vuotias Iirojen kasvatti aloittaa edustusjoukkueessa jo yhdeksännen kautensa.

Elli Lamminen on 22- vuotias monen eri pelipaikan taitaja. Lamminen oli kokoonpanossa 2020 kaikissa 17:ä ottelussa. Pääasiassa hän viihtyi hyökkäävänä keskikenttäpelaajana mutta pelasi muutaman ottelun myös laitapakkina.

Kumpikin pelaaja oli mukana jo Iirojen edellisellä visiitillä Naisten ykkösessä vuonna 2016.

"Saara on ollut kolmen topparin systeemissä luontainen valinta keskelle, hän lukee peliä tosi hyvin ja sen myötä sijoittuu useimmmiten oikein. Hän ennakoi tilanteet oikea-aikaisesti ja ennaltaehkäisee monet vaaratilanteet ennenkuin ne ehtivät edes syntyä. Elli taas on kahdella tavalla "valmentajan unelmapelaaja": Hän pystyy pelaamaan usealla eri paikalla, ja omaa sellaisen taisteluasenteen, joka pitäisi kaikilta löytyä tällä tasolla", kommentoi sopimuksia päävalmentaja Iiro Koivula.