Kausiyhteenveto: Reservijoukkueen ja edustuksen yhteistyö osoitti toimivuutensa

7.11.2020


Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen vastoinkäymisten ja loukkaantumisten sävyttämä kausi avasi nuorille pelaajille näyttöpaikkoja. Valmentaja Joel Grasso summaa yhteen kakkosjoukkueen, eli ns. reservin kuulumiset.

Joukkue koostuu pääosin A-juniori-ikäistä pelaajista ja tarkoituksena on näin valmistaa heitä miesten peleihin junnupelejä paremmin.

Tänä vuonna reservimiehistö pelasi läntisen alueen Nelosessa 12 ottelua. Näissä kertyi viisi voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Sijoitus taulukossa oli lopulta kahdeksas ja maalisuhde oli 25-17. Samassa lohkossa raumalaisten kanssa oli 13 joukkuetta.

Sarjataso pysyy niin ikään samana kaudella 2021 mutta nyt summataan ensin päättynyt kausi.

-Meidän lohko oli varsin tasainen ja kausi saatin vedettyä läpi mielestäni hyvin. Toisaalta kun kyseessä on yksikertainen sarja, josta lähes puolet joukkueista tippuu sarjan päätteeksi sarjaporrasta alaspäin, ja jossa kaikki joukkueet kohdataan vain kertaalleen, on se myös melko brutaali tapa ratkaista paremmuus, Joel Grasso sanoo.

Valmentaja uskoo tämän silti palvelevan nuorten pelaajien kehittymistä, kun kaikki pelit ovat merkityksellisiä ja jokainen piste ratkaisee.

-Haluan korostaa, että meillä Pallo-Iiroissa reservipelaajatkin ovat sitoutuneet tähän hommaan ja toiminta on tavoitteellista. Nelosessa kun on sellaisiakin joukkueita, joilla ei ympärivuotiset säännölliset treenit ole edes mahdollisia.

Grasso toimii myös B-juniorien päävalmentajana, sekä edustusjoukkueen apuvalmentajana. Hän on siis tärkeä aisapari edustuksen luotsille Kimmo Hörkölle.

-Pelaajapolku on osoittautunut toimivaksi, sillä kauden aikana noin 7-8 pelaajaa pelasi isoja minuutteja sekä reservin, että edustuksen riveissä. Liikenne joukkueiden välillä lisääntyi varsinkin kauden loppua kohti, kun edustuksen loukkaantumiskierre kävi hankalaksi, kertoo Grasso.

Hörkkö korosti omassa kausiyhteenvedossaan nuorten reseveripelaajien ryhdikkäitä esityksiä.

-Olen samaa mieltä Kimmon kanssa. Esimerkiksi Aleksi Arvela, Markus Babb, Aaro Salonen ja Leevi Haromo olivat valmiimpia hyppäämään edustusjoukkuetoimintaan, koska heistä jokaisella oli allaan melko runsaasti miesten pelejä reservijoukkueessa edellisen vuoden ajalta, Grasso arvioi.

Pallo-Iirojen reservijoukkue aloittaa harjoitukset maanantaina 23.11. Joukkue järjestää marraskuun lopulla avoimia harjoituksia myös uusille pelaajille, jotka ovat valmiita toimimaan tavoitteellisesti seuran edellyttämällä tavalla.

-Vaikka ryhmämme koostuu siis enimmäkseen A-junioreista, on tärkeää että mukaan saataisiin myös muutama kokeneempi pelaaja tukemaan kokonaisuutta, valmentaja Joel Grasso toteaa.