Kausiyhteenveto: Edustuksen kivikkoinen tie päättyi sarjasta putoamiseen

2.11.2020

(Kuva: Sami Kivistö)
(Kuva: Sami Kivistö)

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen kausi oli vastoinkäymisten sävyttämä. Joukkue putosi sarjaporrasta alemmas ja nyt on jälkipyykin vuoro. Ilonaiheitakin toki nähtiin, kuten muutaman nuoren pelaajan ryhdikäs esiinmarssi.

Kausi laitettiin pelien osalta pakettiin lokakuun 31. päivä vierasottelulla KaaPoa vastaan. Loppulukemat Kaarinassa olivat raumalaisille tylyt 7-0. Putoaminen Kakkosesta Kolmoseen oli saanut sinettinsä jo muutamaa kierrosta tätä aiemmin.

B-lohkon 17 ottelusta Pallo-Iirot sai kokoon yhteensä kahdeksan pistettä: kaksi voittoa, kaksi tasuria ja loput tappioita. Maalierokin jäi lopulta 36 osumaa pakkasella ja sijoitus sarjataulukossa viimeinen eli 12:s.

Kauteen lähdettäessä joukkueen peräsimessä oli vielä brittivalmentaja Scott Green. Hän joutui kuitenkin palaamaan elokuussa takaisin kotimaahansa henkilökohtaisten syiden vuoksi ja vetovastuu siirtyi valmennuspäällikkö Kimmo Hörkölle.

Miltä tuntui ottaa pesti vastaan tässä vaiheessa ja hypätä niin sanotusti liikkuvaan junaan?

- Oli se haastavaa. Tapa harjoitella ja pelata poikkesi edellisestä valmentajasta, joten varmasti puolin ja toisin oli totuteltavaa. Osa uusista asioista sisäistettiin ja siirrettiin kentälle nopeastikin, mutta tietyissä pelillisissä asioissa on edelleenkin haasteita, Hörkkö kertoo.

Eri asteiset loukkaantumiset olivat joukkueen riesana varsinkin kauden loppua kohti mentäessä. Miltä tämä näytti valmennuksen näkökulmasta?

-Kyllähän loukkaantumiset aina vaikuttavat. Yksittäisten loukkaantumisten kohdalla on mahdollista selvitä vielä pienillä muutoksilla, mutta kun tilanne pääsee siihen pisteeseen jossa se meillä oli, eli pelaajia on ollut kymmenkunta koko ajan sivussa, niin siinä menee silloin lähestulkoon kaikki asiat uusiksi, Hörkkö sanoo.

Toimiva yhteistyö reservijoukkueen kanssa

Vaikka tuloksellisesti jäätiin sarjan hännille, niin joillain osa-alueilla tuli varmaan onnistumisiakin. Mitkä olivat suurimmat ilonaiheet?

-Useiden nuorten pelaajien otteet lämmittävät mieltä. Myös tietyt pelilliset asiat, joita tullaan seuraavallakin kaudella painottamaan, alkoivat kauden loppua kohti kehittymään. Syksyn otteluissa oli ajoittain jo hyvää tekemistä näiden teemojen osalta.

Kimmo Hörkkö teki lokakuun alussa 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen ja valmentajalla on vahva usko seuran tulevaisuuteen. Keskiössä on etenkin pitkäjänteinen juniorityö. Lisäksi hän nostaa esille toimivan yhteyden edustuksen ja reservijoukkueen välillä.

-Minulla iso apu oli Joel Grasso, joka toimi sekä reservijoukkueen päävalmentajana että meillä edustuksessa apuvalmentajana. Näin pystyimme varmistamaan, että molemmissa joukkueissa pyrittiin toteuttamaan samoja asioita.

-Nuorista pelajista esimerkiksi Aaro Salonen ja Jami Halminen hyötyivät siitä, että pääsivät kesällä pelaamaan isoja minuutteja miesten sarjaa Nelosessa, päävalmentaja Hörkkö päättää.