Pallo-Iirojen jalkapallokiertue liikutti yli 1800:aa raumalaista lasta

26.3.2015Kahden viikon aikana raumalaisten koulujen 1-4 luokkien ja päiväkotien lapset tutustuivat jalkapalloon talviharjoitteluhallissa

Pallo-Iirojen harrastekoordinaattori Henni Viljanmaalla on riittänyt vilskettä ja vipinää lähiviikkoina. Viljanmaa organisoi raumalaisten alakoulujen 1-4 luokkaisille sekä päiväkotilaisille jalkapallokiertueen. Kahden viikon aikana jalkapalloon tutustui peräti 1848 raumalaista lasta.

Kiertueen tarkoituksena on tutustuttaa lapsia jalkapallon saloihin ja pitää hauskaa kentällä. Lisäksi opettajille tarjottiin mahdollisuus oppia uusia malliharjoitteita ja pelejä koulun & päiväkotien välitunneille ja arkeen. Monelle oli hieno kokemus päästä temmeltämään ja pelaamaan Äijänsuon talviharjoitteluhalliin. Samalla Pallo-Iirot jakoi infoa pian alkavasta Nappulaliigasta. Jokainen koululuokka/päiväkotiryhmä saa Pallo-Iiroilta välituntipallon.

Nuoria auttamassa ohjaajina

Futiskiertueella oli seuran omia junioripelaajia ja ohjaajia vetämässä tunteja. Osa ohjaajista on jo aiemminkin ollut ohjaustehtävissä kesällä Nappulaliigassa. Futiskiertueella ohjaaminen antaa arvokasta ohjaajakokemusta Pallo-Iirojen kesätyötä ajatellen.

Iirojen omien ohjaajien lisäksi kiertueella ohjausapuna vierailivat Uotilanrinteen 7-9 luokkalaisia apuohjaajina. Uotilanrinteen liikunnanopettaja Kalevi Huhtisen kanssa kokeiltiin uutta ideaa ottaa yläkoululaisia apuohjaajiksi. Seura järjesti jalkapallon ohjauksen mallitunnin näille nuorille etukäteen. Tunnin aikana käytiin läpi leikkejä, kisailuja ja pelejä mitä futiskiertueella tultaisiin toteuttamaan ja mitä näissä harjoituksissa tuli ottaa huomioon ja miten harjoitteita muuttaa helposta vaikeampaan eri ikäisten kanssa toimiessa. Tämä kokeilu toimi erittäin hyvin kaikkien osapuolien näkökulmasta ja nuoret viihtyivät ohjaustehtävissä. 
Kaikille Rauman 1-6 luokkien opettajille jaettiin kiertueen yhteydessä Suomen Palloliiton lanseeraamat Reilu meininki kannustinkortit. Reilu meininki -kannustekortit on laadittu yksilöiden ja koko ryhmän positiivisen hengen huomioimiseen. Kokonaisuus on sosiaalisten taitojen ja tunnetaitojen kehittämiseen laadittu käytännön työkalu. Kokonaisuuteen kuuluu: Reilu meininki -juliste, jossa esitellään teemat: Kannustaja, Sovittelija, Järjestäjä, Tsemppari, Keskittyjä ja Jokeri. Kuusi Reilu meininki –kannustekorttia.

Pallo-Iirojen futiskiertue jatkuu seuraavaksi Ihodessa ja mahdollisesti vielä Lapissa.

 

Ilmoittaudu Nappulaliigaan TÄÄLTÄ.