PoPa kaatoi Pallo-Iirot Satakunnan Valiosarjassa

11.2.2011


Miesten edustusjoukkueen kauden ensimmäinen tappio kirjattiin viime lauantaina luvuin 0-3(0-2) sarjatasoa ylempänä pelaavalle Porin Palloilijoille.

Vaikka vastassa oli ykkösdivarin kolmanneksi sijoittunut ja AC Oulua viikatemiehen iskiessä korvaamaan huhuttu joukkue, halusi päävalmentaja Pasi Lehtonen suojateiltaan edelleen tähän asti treenikaudella mallikkaasti kulkenutta lyhytsyöttöfutista.
 
Tylyistä loppunumeroista huolimatta Iirojen esitystä ei täydelliseksi flopiksi voi kutsua, mutta eivät kuviot ihan niinkään menneet kuin Lehtonen oli fläppitaulullaan taiteillut. Uninen alku Porissa kostautui ja kymmenen minuutin jälkeen palloa oli kaivettu raumalaisten maalista jo kahdesti.
 
- On selvää, ettemme olleet hereillä. Lyhyt valmistautuminen, otteluun keskittyminen ja halliin verrattuna iso kenttä voisivat selittää sitä, Lehtonen pohti.
 
Alun jälkeen tasaisempaa
 
Ensimmäinen takaisku tuli takatolpalle palautetusta kulmapotkusta ja toinen läpiajon päätteeksi viime kaudella Iirojen keltapaitaa kantaneen Juuso Aallon saatua Onnettaren mairean hymyn avustuksella läpisyöttönsä perille.
 
- Sen verran täytyy kuitenkin PoPan kärkiäkin kehua, että esimerkiksi Samu Ruisniemi osoitti hyvällä ja älykkäällä liikkumisellaan korkeamman sarjan tasoa, Lehtonen suitsutti.
 
Shokkialun jälkeen Iirot pääsi eroon virhesumastaan ja ottelu tasaantui huomattavasti. Kolme pistettä liigakarsinnoista viime kauden päätteeksi jääneen PoPan maalillekin muodostui painetta ja vierasjoukkuekin pääsi välillä hallitsemaan ottelua.

 
Lehtonen löysi tehtävää treenikentälle
 
Kulma- ja vapaapotkut porilaisten rangaistusalueelle jäivät tällä kertaa tuloksettomiksi, mutta liigakokemuksellakin kuorrutetulla sinimyrskypuolustuksella oli vaikeuksia pitää Iirojen puhveliosaston Juho Patolaa ja Kimmo Hörkköä irti pääpalloista.
 
PoPan viimeinen maali syntyi loppuhetkillä ja kävi lähinnä kosmetiikasta. Pelin kohentuminen ottelun edetessä ei juurikaan lämmittänyt Lehtosta, joka löysi analyysissaan lisääkin puutteita työn alle harjoituskentälle.
 
- Kaipaan kentälle lisää ääntä. Puhe helpottaisi puolustuspelaamistamme ja linjojen välistä yhteistyötämme huomattavasti, päävalmentaja peräänkuulutti.
 
- Jostain syystä paikallispelit eivät ole ottaneet sujuakseen. Viime kaudella neljästä pelistä kolme paunaa ja nyt tämä. Tämäkin menee pohdintalistalle, tappion tuimentama Lehtonen lopetti.