Pallo-Iirojen edustus leireilee pääsiäisenä Virossa

23.3.2008

P-Iirojen edustusjoukkue on käyttänyt yhteisen aikansa hyväkseen ja tehnyt erittäin tärkeää hienosäätöä tulevaa kausi ajatellen.

P-Iirojen edustuksen viimeinen leiripäivä on käsillä. Joukkueenvalmennus on ollut tyytyväinen leirin antiin. Valmentaja Kari Latvanen: ”Leirin anti on ollut loistava. Olemme  saaneet toimia ryhmänä jalkapallon ehdoilla ja olemme saaneet olla kolme päivää ammattilaisia ja sitä kautta saaneet tärkeää kokemusta”.

 

Leirin ohjelma on ollut erittäin tiivis ja valmennuskaksikko on vaatinut sekä itseltään, että pelaajilta paljon. Jokaisen pelaajan kanssa on käyty henkilökohtainen keskustelu ja sitä kautta on haluttu kuulla pelaajien mielipiteitä sekä annettu henkilökohtaista palautetta. Joukkueen pelaajat ovat päässeet myös tekemään ryhmätöitä liittyen mm. joukkueen pelitapaan.

 

Joukkueen kapteeni Saku Peltonen tiivistää leirin annin: ”Hyvä leiri. Joukkue on yhtenäistynyt ja jokainen on saanut parempaa kontaktia toisiinsa. Junioriosaston kanssa on päässyt heittämään juttua aivan eri lailla kuin normaalisti harkoissa”.

 

Harjoituskentällä on panostettu paljon erikoistilanne pelaamiseen sekä pelin avaamiseen. ”Puitteet on ollut mainiot ja olemme päässeet syventämään mm. erikoistilanteita”. valmentaja Latvanen miettii.

 

Leirin viimeinen virallinen tapahtuma on peli Tampereen Pallo-Veikkoja (TPV) vastaan. Peliin valmistava palaveri on käyty ja halu voittaa on joukkueella suuri. Joukkueen yleisilme on tällä hetkellä taisteleva ja se varmasti halutaan pitää myös tulevalla kaudella.

 

Pallo-Iirojen leiri päättyi voittoon, kun joukkue voitti Ykkösessä pelaavan Tampereen Pallo-Veikot 3-1 (3-0). Ottelun alussa TPV oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja Iirojen pelinrakentelu ei päässyt omalle tasolleen. 30minuutin kohdalla Jukka Raivion komea yksilösuoritus vei Iirot 1-0 johtoon ja sai aikaan positiivisen reaktion koko joukkueessa. Maalin jälkeen Iirot hallitsi tapahtumia ja kaunisteli puoliaikalukemiksi 3-0.

 

Pelialustalla satoi lunta, joka teki kentän erittäin liukkaaksi. Tämä muutti pelin luonnetta ja ottelu meni vääntämiseksi, jossa vaadittiin paljon pelaajilta. Iirot pelasi toisen puoliajan huomattavasti paremmin kuin ensimmäisen ja tahtotila oli selkeästi Iirojen. TPV pääsi kuitenkin kuittaamaan keskityspallon sisään ja sai vähän balsamia haavoilleen. Iirovalmentaja Kari Latvanen oli tyytyväinen näkemäänsä: ”Voitto lämmittää aina. Ensimmäiseen jaksoon en ole täysin tyytyväinen kokonaisuutena, mutta mm. maalinteko toimi hienosti. Kolme maalia on ketä vastaan tahansa hyvä suoritus.

 

Ottelun maalit:

1-0  Raivio (Torkkeli)

2-0  Torkkeli (Hörkkö)

3-0  Marchis (Peltonen)

3-1

 

Edellinen otteluraportti:
 

FC Nômme United - Pallo-Iirot 1-7 (0-2)

FC Nômme United oli erittäin sopiva vastus Iirojen avauspäivällä. Pitkän matkustuksen jälkeen oli haastavaa saada jalat toimimaan ja peliin valmistautumiseen kiinnitettiin huomiota, ehkä jopa normaalia enemmän. Pitäen koko ajan mielessä, että tästä saadaan arvokasta kokemusta Ahvenanmaan vieraspeliin.

 

Itse pelissä vastustaja tuli alun kovaa, ja koska Iirot panosti prässipeliin, oli pelin ensimmäinen vartti erittäin kovatempoista. Ottelu kulki Iirojen heiluttaessa tahtipuikkoa, mutta vastustaja pysyi silti mukana melko hyvin. Iirot loi enemmän paikkoja ja maalinteon aloitti Juho Patola ohjaamalla pallon takanurkkaan Latvasen Allun jatkamasta pallosta. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa pääsi Juho Torkkeli laukomaan rankkarialueen sisältä erittäin kovan laukauksen kohti etunurkkaa, joka upposi.

 

Toisen puoliajan alkuun Iirot teki nipun vaihtoja, jotka toivat lisää energiaa kentälle. Iirojen nuorisokaarti pelasi yritteliäästi ja onnistui myös painamaan pelin vastustajan päähän. Kovan yrityksen tuloksena oli Saku Peltosen 0-3 maali, jonka jälkeen vastustajan liike loppui ja Iirot meni menojaan.

 

Puolustuksessa Vasile Marchis, johti mallikkaasti puolustusta ja kun keskikentän pohja vielä tuki hienosti toppareita, ei vastustaja suuremmin päässyt maalipaikoille. Paikat olivat lähinnä laukauksia rankkarialueen takaa, jotka Jere Korhonen maalissa poimi melko helposti. Valmentajien erityismaininnan saivat laitapakit Ulanen ja Koskinen, jotka omilla nousuillaan toivat hyökkäyspeliin täysin uuden elementin.

 

Valmentaja Jari Niemi oli tyytyväinen.

”Saatiin hyvin onnistumisia laajalla rintamalla ja pelaajat tekivät niitä asioita, joita painotettiin pelipalaverissa. Vastustaja joukkue oli positiivinen yllätys ja pelasi ensimmäisen puoliajan hyvin. Toisella jaksolla vaihdot varmaan sekoitti heitä ja uskon, että he myös väsyivät meidän prässissä.”

 

 

Ottelun maalit

0-1  Patola (Latvanen)

0-2  Torkkeli (Latvanen)

 

0-3  Peltonen

0-4  Rinne (Peltonen)

1-4

1-5 Torkkeli (Pertola)

1-6 Pertola (Torkkeli)

1-7 Pertola (Rinne)