P-Iirot - EuPa 2-1

19.3.2006

Piirisarjaa Äijänsuolla...

Pallo-Iirojen miehet jatkoivat harjoitusotteluidensa sarjaa pelaamalla kylmän kostealla ja tuulisella Äijänsuon Stadionilla Satakunnan valiosarjan ottelun Euran Palloa vastaan. Ottelu oli tasainen ja tiukka ainoastaan maalinumeroiden osalta. Kotijoukkue voitti vastustajansa ansaitusti, mutta vaivoin maalein 2-1 (1-0). Jo ottelun alku osoitti mitä tuleman piti. Kotijoukkue siirtyi jo pelin toisella minuutilla 1-0 johtoon, kun Jussi Mäkilä liukui Juho Torkkelin antaman kovan matalan keskityksen maalivahdin nenän edestä maaliin. Myös jatkossa iirolaiset vyöryttivät parhaat hyökkäyksensä pääsääntöisesti oikean laidan kautta. Ensi jaksolla kotijoukkueella oli kymmenkunta erinomaista maalipaikkaa, mutta maalinteossa epäonnistuivat molemmat hyökkääjät Ari Qvist kuin Mäkiläkin. Eikä maaliapuja löytynyt keskikentältäkään, kun Jukka Raivio kuin myöskin Drian de Souza kumpikin vuorollaan tuhrivat maalipaikkansa. Kulmatilanteissa onneaan kävivät koettamassa myösin alakerran pelaajat, mutta lisämaaleja ensimmäisellä puoliajalla ei nähty. Vierasjoukkueella ei maalipaikkoja ensimmäsellä puoliajalla ollut, niin alakynnessä euralaiset olivat.

Puoliajalla kotijoukkue teki neljä pelaajavaihtoa. Tuomas Lummikko tuli kentäälle tosin jo aivan ensi puoliajan lopulla. Jakso alkoi myös vahvalla kotijoukkueen 15 minuutin painostuksella. Reilun tunnin pelin jälkeen euralaistet saivat kymmenen minuutin aikana ottelun ainoat omat maalipaikkansa. Yksi niistä, nimittäin Risto-Matti Raivion tarkasti 25 metristä ampuma vapaapotku tasoitti ottelun. Heti tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkueelle tuomittiin vapari lähes samasta kohtaa, mutta vapareiden erikoismies de Souza täräytti sen ylärimaan ja kentälle takaisin ponnahtanut jatkopallo tuhrittiin ottelulle tyypillisesti ohi maalin. Vastustajan tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkueen pelaamisen konsepti sekosi, vaikka pelin hallinta säilyikin iirolaisilla. Pelaajat yrittivät ratkaista peliä liikaa yksilösuorituksilla, hyvät maalipaikat siunaantuivat erityisesti Qvistille. Euralaiset puolustivat sitkeästi tasatulosta ja alkoi jo näyttää siltä, että ottelu päättyisi tasan, kunnes viimeisellä minuutilla euralaispuolustus joutui rikkomaan pallon kanssa kohti maalia rynnistäneen Qvistin 19 metrin päässä maalista. Vapaapotkua asettuivat juonimaan Peltonen ja Souza. Tällä kertaa Souza laukoi vaparin tolpan kautta maaliin ja kotijoukkueen 2-1 voittoon.

Ottelun jälkeen iirovalmentaja Tero Suonperä kommentoi, että tarkoituksena oli pelata aktiivista omaa peliä, harjoitella alakerran pelin avaamista ja maalintekoa, mutta toisin kävi.

- Ottelun ensimmäiset 30 minuuttia olivat ihan OK, mutta tunnin ajaksi joukkueen pelisysteemi hajosi. Huonoja pelejä tulee, jos kaikki pelaajat eivät ole ottelussa mukana oikealla asenteella. Tämä peli oli meille siitä hyvä muistutus.

Pallo-Iirojen avauskokoonpano: Keskitalo, Vahanto, Kauppi, Peltonen, Lehtonen - Raivio, Andreasen, de Souza, Torkkeli - Mäkilä, Qvist. Vaihdosta kentälle: Lummikko, Kanerva, Saari, Gaetti, Bärholm.

Seuraavan ottelunsa joukkue pelaa ke 22.3. klo 18.30 kun Äijänsuon Stadionilla pelataan ottelu P-Iirot - MuSa.