Kolmen maalin johto suli, mutta sarjapaikka varmistui

28.9.2019EPS:n ja Pallo-Iirojen välinen ottelu tarjosi vauhtia, viihdettä, maaleja ja tunteiden kirjoa. Loppulukemat taululla 4-4 (1-3).

Lähtökohdat lauantain otteluun olivat selvät. Molemmat joukkueet kaipasivat pisteitä, jotta sarjapaikka Kakkosessa säilyy myös ensi kaudella.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja pelattuna oli vain kuusi minuuttia, kun Espoon Palloseuran Ville Pirhonen iski illan ensimmäisen maalin. 

Kauaa ei raumalaisten tasoitusta tarvinnut odottaa, kun Erik Mirel laittoi pallon maaliin 11. minuutilla. Viisi minuuttia myöhemmin Pallo-Iirot jatkoi alun maalitehtailua, kun Juuso Aalto ampui komeasti vierasjoukkueen johtoon.

Tilanteita ottelussa syntyi ja seuraavan kerran verkkoa heilutti Valtteri Veijanen, joka iski tolpassa käyneen pallon maaliin.

Viihdyttävää peliä tarjoilleen jakson jälkeen tauolle siirryttiin 1-3 -lukemissa.

- Tyhmä virhe alkuun, mutta hyvillä maaleilla saimme itsemme hyvään asemaan toista jaksoa varten, päävalmentaja Scott Green toteaa.
 

EPS:n väkevä loppu
 

Toinen puoliaika tarjoili paikkoja ensimmäisen lailla, ja jakson aikana olisi voinut syntyä enemmänkin maaleja.

Jakson ensimmäisen ja Pallo-Iirojen neljännen maalin iski Aleksi Leppänen 67. minuutilla. Leppäsellä oli pelin aikana jo aiemmin muutama paikka tehdä maali kunnes nyt osui. 

Lisämaaleja ei heti perään nähty vaikka tolpat kilisivätkin. Pallo-Iiroilta tolppaan osui Emenike. Toisessa päässä EPS:n kavennus oli todella lähellä, mutta tuloksena sielläkin tolpan kilahdus.

Peliä oli enää reilut kymmenen minuuttia jäljellä ja raumalaisten voitto tuntui jo olevan lähellä. EPS oli kuitenkin tästä toista mieltä.

Ajassa 79' EPS tuli kahden maalin päähän pilkusta. Tämän jälkeen Aalto kilautti tolppaa, mutta seuraava maali syntyi jälleen Henri Saarisen taakse. Maalin päähän EPS:n toi hattutempun viimeistellyt Pirhonen.

Maalin jälkeen tapahtui. Ensin Saarinen otti todella tärkeän torjunnan. Sitten James Whitingille ottelun toinen keltainen kortti ja kentältä poisto. Varoituksen aiheutaneesta tilanteesta kotijoukkueelle ottelun toinen pilkku, mutta tällä kertaa Pirhosen yritys yli maalin.

Epäonnistunut pilkku ei espoolaisia lannistanut vaan Arttu Aho iski kotijoukkueen tasoihin, kun lisäaikaa oli pelattu pari minuuttia.

- Teimme tärkeän neljännen maalin ja olimme turvallisessa asemassa. Sitten ammuimme itseämme jalkaan. Whitingin jälkimmäinen varoitus ja tilanteesta tuomittu pilkku oli mielestäni aika tiukka tuomio tuomareilta, Green huomauttaa.
 

Kakkosta myös kaudella 2020
 

Pallo-Iirojen komea kolmen maalin johto suli silmissä ja lopputuloksena 4-4 -tasapeli ja yksi piste. Kyseinen piste kuitenkin riitti varmistamaan sen, että Raumalla pelataan Kakkosta myös ensi kaudella.

- Katkeransuloinen fiilis tällä hetkellä. Peli olisi pitänyt voittaa ja meillä oli hyvä tilaisuus luoda kaudelle hienoa lopetusta. Toisaalta tälläkin varmistui sarjapaikkamme.

- Sarjapaikan säilyttäminen oli kauden tavoite, mutta mielestäni vähän aliarvioimme itsemme. Näytimme kauden aikana kuinka hyvin voimme pelata kärkijoukkueitakin vastaan. Emme vain saaneet jatkuvuutta luotua otteisiimme. Tämän päivän peli oli tavallaan koko kautemme pähkinänkuoressa, Green päättää.

Kauden 2019 viimeinen ottelu pelataan kotona ensi lauantaina 5.10., kun vieraaksi saapuu KaaPo.