Iironaisille niukka voitto paikalliskamppailussa

30.8.2019


Pallo-Iirojen Naiset nousi torstaina vaikeuksien kautta 2-1 (0-1) voittoon Satakunnan paikallistaistelussa NiceFutista vastaan.

Ensimmäinen jakso mentiin hienoisessa Iirojen hallinnassa, mutta ainoasta maalista vastasi NiceFutiksen Helmi Heikkilä jo ottelun neljännellä minuutilla. Jakso oli kotijoukkueelta melko nihkeää pelaamista eikä maalipaikoillekaan juuri päästy.
Toiselle jaksolle tuli sitten selkeästi piristynyt Iiroryhmä. Laura Ketola niittasi tasoituksen kun jaksoa oli käyty 53 minuuttia. Porilaisilla oli suuria vaikeuksia päästä pois omalta puolustusalueeltaan, kun Iirottaret prässäsivät kovaa ylhäältä.  Jännitystä riitti aina 74. minuutille saakka, kunnes Jenna Dahlbergin "kuningatarsyöttö" tavoitti linjan taakse juosseen Katri Juholan. Juhola kiersi maalivahdin ja viimeisteli varmasti Iirolle voittolukemiksi 2-1. Tämän jälkeenkin oli vielä muutamia hyviä paikkoja lisätä johtoa, mutta loppunumeroiksi jäivät 2-1.
"Kun Laura Ketola teki tasoituksen toisen jakson alussa, lopetin murehtimisen. Tiesin että aika tekee tehtävänsä. Kun saamme tuon ison vaihteen päälle, tarvittavat maalit yleensä tulevat vääjäämättä",totesi Pallo-Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula. "Sitä on oppinut luottamaan pelaajiin, koska tästä samasta tilanteesta on noustu niin monta kertaa tällä kaudella. Joukkueen henkinen kantti on sitä myötä kasvanut, ja pelaajat ovat oppineet käsittelemään tilanteen oikealla tavalla. Se on äärimmäisen tärkeä asia, mikäli näitä pelejä haluaa voittaa", jatkoi Koivula.
Seuraavaksi Iirot pelaa lauantaina 7.9 Paimiossa paikallista Hakaa vastaan.