Merkittävät kolme pistettä jaossa

16.8.2019


Pallo-Iiroilla on lauantaina edessään niin kutsuttu kuuden pisteen ottelu, kun vierasjoukkue FC Espoo on sarjataulukossa kolme pistettä edellä.

Raumalaiset pelasivat edellisen kerran viime lauantaina, kun sarjakärki Gnistan jouduttiin vieraissa toteamaan paremmaksi lukemin 3-1. Sinikeltaisten peli ei tuolloin alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun alle 10 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti jo kahdella maalilla. Ottelussa nähtiin kuitenkin Iirojen osalta hyvääkin peliä ja päävalmentaja Scott Green kehui ottelun jälkeen joukkueen energiaa.

FC Espoo on yksi tasaisen keskikastin joukkueista, sijoituksen ollessa joukkueella neljäs. Edellisessä ottelussa espoolaiset pääsivät kunnolla maalinteon makuun, kun sarjajumbo Tampere United kaatui peräti 6-0.

Pallo-Iirojen ja FC Espoon kauden aiemmasta kohtaamisesta on raumalaisilla hyviä muistoja. Tuolloin sarjaa oli pelattuna viisi ottelua, ja espoolaiset pitivät tappiottomalla pelillään B-lohkon piikkipaikkaa hallussaan. Raumalaiset onnistuivat kuitenkin aiheuttamaan joukkueelle kauden ensimmäisen tappion ja kolme pistettä matkasi Raumalle luvuin 1-2.
 

FC Espoon kaatajat ja sisäisen maalipörssin kärjet
 

Kesäkuun alun kohtaamisessa FC Espoon verkkoon maalit iskivät Erik Mirel ja Topias Silvennoinen. Kyseiset pelaajat ovat myös Pallo-Iirojen sisäisen maalipörssin kärjet kolmella maalilla.

Silvennoinen, olisitko ennen kautta uskonut olevasi tässä kohtaa joukkueen paras maalintekijä yhdessä Mirelin kanssa?

- Uskoin tekeväni kolme maalia, mutta en sitä, että sillä ollaan kärjessä maalintekijänä, Silvennoinen myöntää.

- Tällä kaudella maalit ovat jakautuneet aika tasaisesti joukkueen sisällä.

Silvennoinen on pelannut edustusjoukkueen mukana aiemmin Kolmosta ja nyt Kakkonenkin on alkanut tulla tutuksi.

- Kausi on koko ajan mennyt omalta osaltani parempaan suuntaan. Honka-pelissä tuli loukkaantuminen, jonka takia joutui vähän huilaamaan, mutta nyt ollaan taas täysin kunnossa.

Pallo-Iirot lähtee hakemaan kauden toista voittoa FC Espoosta kotonaan, jossa raumalaiset eivät ole suostuneet häviämään sitten toukokuun lopulla pelatun Gnistan-ottelun.

Kotijoukkueelta sivussa lauantain ottelusta ovat pelikiellossa oleva Eetu Kaipio, loukkaantumisen vuoksi hyvin suurella todennäköisyydellä Aake Rapala ja henkilökohtaisten syiden takia Juuso Aalto. Myös muutamia muita pieniä vammoja ja sairastumisia on ollut, mutta Green uskoo kyseisten pelaajien kuitenkin olevan pelikuntoisia lauantaina.

Pallo-Iirot – FC Espoo Alsecco stadionilla 17.8. klo 17, tervetuloa!