Kolmas kerta toden sanoo?

11.5.2018

Peimari UTD - Pallo-Iirot
Peimari UTD - Pallo-Iirot

Pallo-Iirot kohtaa Kakkosesta pudonneen Peimari Unitedin Sauvossa lauantaina klo 17 alkaen. Joukkueet ovat kohdanneet vuosina 2014 ja 2016 cup-otteluissa ja molemmista Pallo-Iirot on korjannut voitot. Nyt on edessä ensimmäinen keskinäinen sarjaottelu.

Peimari UTD:lla on koossa viidestä ottelusta 7 pistettä. Joukkue voitti kauden avauksessaan ÅIFK:n oltuaan pitkälti koko ottelun altavastaajana. Kakkosesta viime kaudella tippuneen joukkueen otteluohjelma on ollut kuitenkin erittäin haastava.

Paimiolaiset ovat kohdaneet vieraissa TPK:n, FC Ålandin ja toistaiseksi voitosta voittoon kulkeneen Wilppaan. Kotikentällään Peimari on kohdannut ÅIFK:n lisäksi PIF:n, jonka kanssa pisteet tasattiin. Pallo-Iirot lähteekin aiheuttamaan Peimarille kauden ensimmäistä tappiota kotikentällä.

Raumalaiset lähtevät kuitenkin nöyrästi otteluun tavoitteena tehdä 90 minuuttia töitä. Iirojen pitkäaikainen toppari Eetu Setänen pitää joukkueen sisäistä työmoraalia hyvänä, mutta myös fiilis on toistaiseksi ilman pistemenetyksiä edenneessä raumalaisryhmässä päivä päivältä parempi.

- Fiilis tuntuu olevan päivä päivältä parempi. Pukukoppiin on poikkeuksetta mukava tulla ja musta tuntuu, että meillä on siellä kaikkien hyvä ja hauska olla. Toivottavasti kaikki kokevat samoin, Setänen miettii.

- Harjoituskentällä voimme varmasti vieläkin kiristää vähän ruuvia.

Pallo-Iirossa vuosikausia pelanneen topparin näkemys miksi joukkue johtaa sarjaa tällä hetkellä?

- Ne pelaajat, jotka hankittiin tänne vahvistuksiksi, ovat myös olleet vahvistuksia. Jos on ollut vähän vaikeampia ja tiukkoja pelejä, niin nyt nämä pelaajat ovat pystyneet kääntämään tiukat ottelut meille.

Peimari United on mielenkiintoinen joukkue sillä heidän tarinansa lähti liikkeelle piirin alhaisimmista sarjatasoista. Peimari nousi jo liiton sarjoihin Kakkoseen asti ja pitkälti samalla joukkueella, mutta joutui viime kauden päätteeksi toteamaan Kakkosen vielä liian kovaksi. Huomattavaa on myös ollut luotto portugalilaiseen valmennusosaamiseen ja ratkaisuvoimaan kentällä.

Kuluvaksi kaudeksi luotto oli edelleen saman maan osaajiin, mutta henkilöt ovat vaihtuneet niin kentällä kuin penkin takana. Paimiolaisia käskee nyt Joaquim Valinho. Eetu Setänen näkee, että ottelusta on tulossa raumalaisille haastava.

- Ei varmasti tule helppo vieraspeli. Valmennuksessa ja pelaajistossa on portugalilaista osaamista. Oletan, että ovat kärkikolmanneksen joukkue tällä kaudella. Olen Paimiossa loukkaantunut ja pelannut varmaan 10 minuuttia yhteensä, joten oma tavoite voisi olla, että pysyn kentällä vähän kauemmin jos minut sinne valitaan, Setänen nauraa.

Entä ketä Peimari Unitedin kannattajien kannattaisi lauantaina keltapaidoista seurata? Kuka on ollut suurin yllättäjä Setäsen mielestä?

- Pakko vetää vähän kotiinpäin ja mainita Euran mies Mikael Nurmi. Siinä on kyllä sellaiset pallolliset kyvyt ylöspäin, että mies nähdään kyllä tulevisuudessa vähän korkeammilla sarjatasoilla, vaikka välillä saa virvelillä vetää takaisinpäin miestä, Eetu kehaisee vuonna 2000 syntynyttä Nurmea.

Peimari Unitedin paras maalintekijä on Ali Al-Take ja Miguel Braz, molemmat ovat tehneet kaksi maalia. Pallo-Iiroista taas Juuso Aalto ja Mikael Lahtivuori ovat osuneet kolme kertaa sekä Jussi Aalto kaksi.

 

Käytettävissä oleva kokoonpano

Pallo-Iiroilta on varmasti lauantaina sivussa pitkäaikaispotilas Aleksi Toivonen sekä vamman saanut Eetu Snicker. Emenike ei myöskään pelaa lauantaina ja on epätodennäköistä, että miestä nähdään vielä toukokuun peleissä keltapaidoissa. Miika Pertolan pelaaminen on vielä epävarmaa.

Muuten kokoonpano on käytettävissä ja myös kapteeni Eetu Kaipio sekä Jussi Aalto ovat pelikunnossa.

Peliä voit seurata Pallo-Iirojen liveseurantatililtä Twitteristä.

Tervetuloa mukaan!