Sarjan kärkiottelussa vastaan kurinalainen FC Åland

4.5.2018


Pallo-Iirot pääsee lauantaina ehkä sarjan kovimpaan testiin kun Alsecco stadionille saapuu viime kauden sarjakakkonen FC Åland. Kurinalaisesti ja suoraviivaisesti pelaava kärsivällinen joukkue on erittäin vaativa vastustaja, mutta toistaiseksi ilman tappioita etenevä Pallo-Iirot luottaa omaan tekemiseensä.

FC Åland on aloittanut kautensa ensin voittamalla kolme ensimmäistä ottelua, mutta viime kierroksella joukkue hävisi hieman yllättäen sarjanousija Wilppaalle. Ahvenanmaalaisjoukkue on pelannut kuitenkin vasta yhden kotiottelun.

FC Åland sai huomattavia vahvistuksia Veikkausliigasta kun joukkueeseen liittyi vielä viime kaudella epäsäännöllisesti mukana ollut maalitykki Rezgar Amani, joka teki muutama vuosi sitten yli 30 maalia Kolmosessa. Lisäksi puolustuslinjaan liittyi yli 200 Veikkausliigaottelua kokemusta Tommy Wirtasen mukana.

Ahvenmaalaisten riveistä taas on poistunut vahva kapteeni ja keskikenttäpelaaja Johannes Nordström.

Pallo-Iirot taas on parantanut huomattavasti viime kaudesta. Silloin tässä vaiheessa sarjaa koossa oli 5 pistettä, nyt täydet 12 pistettä. Etenkin omaan päähän on mennyt vasta 2 maalia ja joukkue on tehnyt yli 2 maalin keskiarvolla maaleja. Lauantaina edessä on kuitenkin kauden kovin haaste.

 

"Lauantaina vastassa organisoitu joukkue, jolla on selkeä pelitapa"

FC Åland hävisi hieman yllättäen kevään kovimmalle yllättäjälle Salon Wilppaalle, joka johtaa sarjaa maalieron turvin Pallo-Iiroihin. Ålandilla oli omat paikkansa iskeä, mutta ei saanut paikoista sisään ja lopulta kotijoukkueen vahva loppu ottelussa palkittiin kahdella maalilla ja kolmella pisteellä. Pallo-Iirojen pääkäskijä Akusti Salonen oli paikalla seuraamassa kummankin joukkueen otteita.

- Lauantaina vastaan tulee organisoitu joukkue, jolla on selkeä pelitapa jota he toteuttavat. He puolustavat kurinalaisesti ja iskevät nopeasti riistoista vastaan. Pelaaminen perustuu yksinkertaisuuteen ja koko joukkueen tekemiseen. Tappion myötä Åland haluaa varmasti nostaa tasoaan, joten tiukka peli on tiedossa, Salonen pohtii.

Pallo-Iirot on edennyt voitosta voittoon, mutta pelit ovat olleet osaltaa kohtuullisen tiukkoja. Viimeiset ottelut FC Inter2 ja ÅIFK:ta vastaan olivat jo selkeämmin Iirojen hallinnassa pelin alusta loppuun.

- Peli on kehittynyt ja kehittyy edelleen. Huomio on enemmän pienten asioiden hiomisessa kuin isojen kokonaisuuksien muokkaamisessa. Aivan ennen sarjan alkua mukaan tuli pari pelaajaa ja kun heidän kommunikointinsa muun joukkueen kanssa parantuu vielä nykyisestään, nostaa se pelaamista seuraavalle tasolle, Salonen viittaa Juuso Aallon ja Emeniken sisääntuloihin.

Kumpikin pelaaja onkin ollut Iiroille toistaiseksi isoja vahvistuksia. Juuso Aalto on ollut enemmän ja vähemmän kaikissa Pallo-Iirojen maaleissa mukana.

Lauantain kamppailuun valmennus on suunnitellut tiettyjä viilauksia, mutta iso kuva on selkeä. Luotetaan omaan tekemiseen.

- Luotetaan omaan tekemiseen ja tehdään se laadukkaasti, niin silloin ei tarvitse suuremmin muiden pelaamista miettiä. Viikon aikana tuodaan esille painotuksia, joita lauantain ottelussa tulemme vastustajasta huomioimaan. Mitään radikaalia ei kuitenkaan ole tiedossa. Lähinnä pelipaikkakohtaisia juttuja, Salonen päättää.

 

Aleksi Toivonen pitkälle sairaslomalle

Pallo-Iirojen puolustuspään luottomiehiin nousseen vuonna 1999 syntyneen Aleksi Toivosen A-juniorien pelissä saanut vamma pitää miehen sivussa useita viikkoja.

ÅIFK-ottelussa vamman saanut Emenike ei pelaa lauantaina, hänen poissaoloennusteensa on kuitenkin Toivosta huomattavasti positiivisempi.

Epävarmoja lauantain osalta ovat vielä kapteeni Eetu Kaipion ja Aake Rapalan pelaaminen.

Lauantaina teitä on palvelemassa kioski, terassi, Filippon pizzat ja myös lapsiparkki. Puoliajalla Pallo-Iirojen juniorijoukkue pelaa näytösottelun edustuksen pelaajia vastaan.

Ottelusta on luvassa liveseurantaa Twitteristä.

Tervetuloa paikan päälle, luvassa on lämpöä ja varmasti tasokasta jalkapalloa. Laitetaan kuluneen kauden yleisöennätys rikki!