Mikko Väänäsestä Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja

15.1.2018

Mikko Väänänen
Mikko Väänänen

37-vuotias Väänänen tulee edustuksen toiseksi joukkueenjohtajaksi. Pallo-Iirojen yhteisössä mies on ollut mukana pitkään poikansa jalkapalloharrastuksen kautta.

Pallo-Iirot haki loppuvuodesta joukkueenjohtajaa edustusjoukkueeseensa. Mikko Väänänen huomasi ilmoituksen ja keskustelujen jälkeen halusi tulla mukaan toimintaan. Nykyinen joukkueenjohtaja Juho Suoramaa ja Väänänen tulevat jakamaan vastuuta.

- Pallo-iirojen miesten edustuksen toiseksi joukkueenjohtaksi päädyin kun huomasin Pallo-Iirojen sivuilta, että edustus hakee toista joukkueenjohtajaa.  Ajatusta pyöritin mielessä muutaman päivän, jonka jälkeen otin yhteyttä Juho Suoramaahan ja tavattuamme keskustelimme enemmän mitä joukkueenjohtajan paikka pitää sisällään. Keskustelun aikana vahvistui ajatus, että haluan olla osa edustuksen toimintaa, Väänänen kertaa.

- Yleisesti ottaen mielenkiintoni Pallo-Iirojen toimintaa kohtaan nousi muutaman vuoden katsottuani sivusta sekä pojan jalkapalloa ja sen toimintaa, mutta myös pitkästä aikaa viime kesänä edustuksen peleissä käydessäni.

- Lisäksi saan olla mukana raumalaisessa jalkapallojoukkueessa, koska pelaajana siihen ei koskaan olisi ollut mahdollisuuksia, Väänänen naurahtaa.

 

Kentän laidalta edustuksen joukkueenjohtajaksi

Mikko Väänäsen polku seuravapaaehtoiseksi on tyypillinen. Kipinä jalkapalloon löytyi oman lapsen harrastuksen kautta, mutta Väänäsellä on itselläänkin jalkapallotaustaa.

- Koskaan itse en ole ollut mikään aktiivijalkapalloilija, mutta kuitenkin nuoruudessa muutaman vuoden Pallo-Iiroissa olen pelannut siinä 1980-luvun lopulla ja -90 luvun alussa. Takaisin Pallo-Iirojen toimintaan tulin 2010-luvun alkupuolella kun poika aloitti jalkapallon. Pari vuotta siinä katselin kentän laidalta ja sitten ryhdyin joukkueen rahastonhoitajaksi ja vuoden 2018 alusta myös 2010-syntyneiden poikien joukkueenjohtajaksi. Tälle jatkumoa sitten on, että rupesin myös edustuksen joukkueenjohtajaksi.

Minkälainen sitten on hyvä joukkueenjohtaja? Väänänen vastaa empimättä.

- Mielestäni joukkueenjohtajan tärkein ominaisuus on järjestelmällisyys. Joukkueenjohtajan on mahdollistettava, että taustalla homma toimii niin hyvin, että joukkue pystyy keskittymään siihen omaan työhönsä eli pelaamiseen. Joukkueenjohtajalla pitää pysyä niin sanotusti "langat käsissä", että pystyy reagoimaan tilanteisiin sekä ennakoivasti että myös tilanteessa, Väänänen päättää.