P20, P20 Kakkonen

P-Iirot - Ilves A3  3 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Kakkosen voitto varmistui kun IlvesA3 kaatui 3-1

Pallo-Iirojen A-pojat jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Ilves A3:sen maalein 3-1 (2-1).

Otteluun lähdettiin hieman varamiehisenä, sillä ruuhkaviikkojen takia osa A-junnuista oli Miesten Nelosen matsissa. Onneksi sairaslistalta on saatu apuja, kun jo viime peliin comebackin tehneen Topi Rantasen (Teletoimi) ohella tähän peliin palasivat Jaakko Vuolukka ja Oki Toivola (Suukirurgian erikoishammaslääkäri Mika Toivola). Näin alkaa koko pelaajarosteri olla käytössä, valitettavasti juuri kun kevätkausi loppuu ja lähes koko kesän kestävä sarjatauko alkaa.

Ottelun alku oli Pallo-Iirojen selkeää hallintaa. Vihreäpaitaiset tupsukorvat joutuivat vetäytymään ja kun Aatu Hämäläinen (Jätehuolto Helistölä) löysi linjan taakse oikealta juoksevan Joona Reinikan, joutui maalivahti Paavo Ahava nöyrtymään heti 4.peliminuutilla. Reinikan varma sijoitus maata pitkin ja tulostaululle merkattiin 1-0 kotijohto.

Iirot jatkoi painostusta ja Ilves joutui vetäytymään. Ottelu kuitenkin tasoittui ja Ilves pääsi etenkin vahvan keskikenttänsä johdolla vyöryttämään myös hyökkäyksiä. Kovin vaarallisille paikoille Ilves ei kuitenkaan päässyt. Ensimmäisen puoliajan 41.minuutilla Arno van Laethem (Poroholman Lomakeskus) antoi kulmapotkun, jonka Antti Mynttinen (V-K Teräsrakenne) jatkoi kohti keskustaa ja vitosen viivan irtopallosta Manu Kontto (Raumaster) pääsi tälläämään kovaa volleysta. Pallo kimposi ylärimasta takaisin kentälle ja suoraan Topi Rantasen jalkoihin. Topi kontrolloi pallon, nosti katseensa ja sijoitti varmuudella pallon maaliin. 2-0 maalin jälkeen ilmassa oli ratkaisun makua.

Ilves kuitenkin kuittasi vielä ennen taukoa todellisen pukukoppimaalin. Huonosti puolustettu Ilves-hyökkäys lahjoitti kulmapotkun ja täysin olematon kulmapotkun puolustaminen tarkoitti sitä, että Tommi Pöntys pääsi aivan vapaasti puskemaan pallon ohi voimattoman Iiro-maalivahti Veeti Vainion (Sata-Kaiverrus). Kulmapotkujen puolustamiseen sinikeltaisten on pakko saada parannusta jatkossa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen Pallo-Iirojen vahvassa komennossa. Kuitenkin vasta 72.minuutilla nähtiin ottelun ratkaissut 3-1 maali, kun hyökkääjän paikalta vasempaan laitaan liikkunut Topi Rantanen sai pallon, leikkasi keskustaan ja viritti komean tykin maalin takakulmaan. Lopussa Ilves nosti vielä pelaajia ylös ja pyrki pitkällä pallolla hätyyttelemään Iiro-maalia. Vainio kuitenkin torjui ainoan kunnollisen tekopaikan näyttävästi ja ottelu päättyi 3-1 kotivoittoon. Samalla varmistui se, että Pallo-Iirot voittaa kevään P20 Kakkosen.

Katsojia oli kolean ilman ja samanaikaisen Suomi-Kanada jääkiekkofarssin takia valitettavan vähän.

Seuraava ottelu Pallo-Iiroilla on perjantaina 9.6. jolloin kevätkausi päättyy Mynsterin kentällä FC Ulvilan vieraana.

Tilastot

3 - 1

Ilves A3
(2-1)
41'MaaliRantanen Topi
45'MaaliPöntys Tommi
69'VaroitusLevola Aaro
72'MaaliRantanen Topi