Nappulaliigan valmentajaesittelyt: Severi Pirinen

26.5.2017


Pallo-Iirojen tavoitteena on esitellä kesän aikana kaikki Nappulaliigan valmentajat. Kolmantena vuorossa on Severi Pirinen, joka toimii myös kapteenina seuran B-juniorijoukkueessa.

Kolmantena haastatteluvuorossa on Severi Pirinen, 17-vuotias vankan Pallo-Iirot taustan omaava Nappulaliigassa Arsenalin minien sekä nappuloiden valmentajana toimiva miehen alku. Tällä hetkellä Severi suorittaa lukio-opintoja Rauman Lyseon Lukiossa. Severi on mukana myös Nappulaliigan lisäksi Pallo-Iirojen 2010-syntyneiden ikäkausijoukkueen valmennusryhmässä. Valmentamisen ohella Severi pelaa seuran B-juniorijoukkueessa, jossa hän toimii joukkueen kapteenina. 

 

 

Mikä on oma jalkapallotaustasi? 

 

Aloitin itsekin jalkapallon harrastamisen Nappulaliigassa aikoinaan West Ham mineissä ja sitten vähän vanhempana muistaakseni Everton nappuloissa. Nappulaliiga sai minut silloin innostumaan jalkapallosta, joten päätin jatkaa pelaamista ikäkausijoukkueeseen, jossa pelaan vielä nykyäänkin. Valmennuskipinä syttyi pelaamisen ohella viime kesänä kun pääsin ensimmäistä kertaa kesätöihin Nappulaliigaohjaajaksi. Valmennus jatkui luontevasti myös Nappulaliigan päätyttyä kun pääsin mukaan 2010-syntyneiden valmennukseen.

 

Miksi hait kesätöihin Pallo-Iiroille?

 

Kun jalkapallo kiinnostaa niin sen parissa työskentelykin on luonnollisesti mieluista. Olin töissä myös viime kesänä jonka perusteella ajattelin ehdottomasti jatkaa uudestaan.

 

Mitkä ovat mielestäsi omat vahvuutesi valmentajana?

 

Ensisijaisesti se on varmasti oman pelaamisen myötä tullut kokemus ja käsitys pelistä. Lisäksi mielestäni joukkueellani on hyvä ilmapiiri sen suhteen, että kaikki otetaan mukaan. Sen myötä kaikki osallistuvat, jolloin treenaamisesta harjoituksissa tulee tehokkaampaa.

 

Entä kehityskohteet?

 

Varmasti huomion kiinnittäminen enemmänkin pelillisiin asioihin, vaikka myös yleiseen järjestykseen ja kuriin täytyy panostaa unohtamatta kuitenkaan sitä, että kaikilla täytyy olla hauskaa.

 

Onko sinulla tavoitteita valmentajana pidemmällä aikavälillä?

 

Olen valmentanut vasta reilun vuoden mutta mielestäni kehittynyt siinä ajassa hyvin ja varmasti aion jatkaa sen merkeissä jos mahdollisuuksia avautuu tulevaisuudessa kehitykseni myötä

 

Mikä on sinun tavoitteesi tälle kesälle?

 

Tavoitteenani on paitsi opettaa lapsille uutta, myös oppia itse heiltä uutta ja kehittyä valmentajana. Lisäksi pyrin luomaan innostavan ilmapiirin ja sitä kautta saada pojat innostumaan todenteolla jalkapallosta.