Historiallinen kauden avaus

11.4.2017 klo 18:30


Länsi-Suomen piirin Kolmonen käynnistyy Pallo-Iirojen osalta torstaina kotiottelulla Turun Pallokerhoa vastaan. Ottelu on historiallinen, koska se on Pallo-Iirojen ensimmäinen vastaperustetussa Länsi-Suomen piirissä.

Turun ja Satakunnan piirit yhdistyivät ja tulevalla kaudella Pallo-Iirot pelaa Länsi-Suomen piirin korkeinta sarjatasoa eli Kolmosta. Pääosin Pallo-Iirojen vastustajat tulevat olemaan Turun seudulta, mutta luvassa on myös paikallistaisto sarjanousija Toejoen Veikkojen kanssa sekä muutamia vähän eksoottisempia vastustajia kuten PIF Paraisilta, FC Boda Kemiönsaarelta ja FC Åland Ahvenanmaalta.

Länsi-Suomen piiri ottaa myös sarjan erityisseurantaan ja kertoo tekevänsä viikkoraportteja sarjan kulusta. Piirin tiedotuslehti Pallopiiri aikoo myös esitellä stadionit ja arvostella ottelutapahtumat oheistuotteineen. Näiden lisäksi Länsi-Suomen piirin Kolmosessa tullaan palkitsemaan kuukauden paras pelaaja ja kauden päätteeksi pelaajat valitsevat Vuoden Pelaajan.

Lisätietoa löydät täältä.

 

Pallo-Iirot hyvistä asetelmista sarja-avaukseen

Pallo-Iirot pelasi kuluvan kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa joulukuussa 2016. Tämän jälkeen joukkue on pelannut seitsemän harjoitusottelua ja viisi kovaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelua. Kenraaliharjoituksessa Iirot kohtasi viime lauantaina Tampereen Kisatoverit. Erittäin vahvasti pelannut kotijoukkue voitti TKT:n 3-0 (2-0) dominoiden ottelua alusta loppuun asti.

Harjoituskaudella Pallo-Iirot on siis harjoitellut ja pelannut monipuolisesti. Joukkue on valmis kauden avaukseen.

- Hyvillä, odottavin mielin odotetaan torstaita. Vaikka taas on pitkä treenikausi takana, niin nyt aika on kyllä mennyt kuin siivillä, kiitos mielenkiintoisten cup-otteluiden sekä loistavasti onnistuneen Espanjan leirin. Sarja on kuitenkin ollut koko ajan se päätähtäin, miksi ollaan kovaa työtä tehty taas läpi talven, joten kiva että päästään nyt aloittamaan nämäkin ottelut, päävalmentaja Kimmo Hörkkö linjaa.

Harjoituskaudella etenkin muutama nuori pelaaja on nauttinut vastuusta nostaen profiiliaan kentällä. Roope Virtanen ja Topias Silvennoinen muun muassa ovat esiintyneet vahvasti harjoituskaudella. Kokeneesta kaartista Miika Pertola taas on ollut vakuuttava kymppipaikalla.

- Muutamia nuoria nostettiin rinkiin kun aloitettiin kausi ja jotkut pelaajat ovat joutuneet totuttelemaan vähän uusille pelipaikoille, mutta täytyy kyllä sanoa, että kaikki on toiminut ilman suurempia ongelmia ja joukkue on hyvin hitsautunut yhteen alkuvuoden aikana. Mikä tärkeintä, niin nyt viime aikoina olemme saaneet joka pelipaikalta sellaista toimintaa ja ratkaisuja pelin eri vaiheissa, kuin valmennus on toivonutkin.

Pallo-Iirojen joukkue on uudistunut jonkun verran viime kauden jälkeen. Viime kaudella viimeisiin otteluihin mukaan tullut Eetu Kaipio on nyt mukana alusta asti ja nautti joukkuekavereidensa luottamusta. Kaipio äänestettiin kapteeniksi. Uusina pelaajina mukaan ovat tulleet toppari Valtteri Veijanen sekä nuoret Mikael Nurmi ja Eetu Snicker.

Keskikentän keskustassa Eetu Kaipio ja Mikko Valtanen ovat luoneet dynamon, joka hakee vastustajan puolustuslinjasta aukkoja väsymättömästi. Kun puolustuslinja vahvistui entisestään Veijasella, niin näiltä osin Iirot voi lähteä rauhallisin mielin kauteen.

Harjoituskaudella Iirot koki pahan takaiskun kun nuori maalintekijä Juuso Snicker loukkaantui harjoitusleirillä Espanjassa. Alustavasti Snicker on sivussa 2-4 kuukautta. Pallo-Iirojen kaikkien aikojen maalitykin Juho Patolan rinnalle saatetaankin vielä hankkia vahvistus.

- Mitään akuuttia tarvetta ei ole, mutta tietenkin Juuso Snickerin valitettava loukkaantuminen on pakottanut joukkueen johdon taas miettimään tilanne uudestaan. Nyt pohditaan mitä vaihtoehtoja on ja mikä on todellinen tarve uusille pelaajille. Eiköhän tässä lähiviikkoina tiedetä ja tiedoteta asiasta enemmän, Hörkkö kertoo.

 

Vastassa vahva TPK

Sarjakauden avaukseen Alsecco stadionille matkustaa Turun Pallokerho. Joukkue sijoittui viime kaudella Turun piirin Kolmosessa kolmanneksi jääden vain 4 pistettä sarjanousija Peimari Unitedista. Joukkueiden väliin kiilasi vielä KaaPo, joka on myös tulevan kauden ehdoton ennakkosuosikki Länsi-Suomen piirin Kolmosessa.

- Mitään tarkkaa kuvaa TPK:sta ei ole. Mutta perinteinen Kolmosen seura, joka on viimeisen seitsemän kauden ajan sijoittunut lohkossaan viisi kertaa kolmanneksi ja kerran toiseksi. Viime kaudellakin ihan päätöskierroksille saakka mukana nousutaistelussa ja tämän lisäksi voitti kauden päätteeksi silloisen Turun Piirin sisäisen cup-kilpailun finaalissa KaaPon tyylipuhtaasti 3-0. Joten ehdottomasti hyvä joukkue kyseessä, jota ei voi yhtään aliarvioida, päävalmentaja Kimmo Hörkkö arvioi.

Harjoituskaudella TPK on pelannut kaksi virallista peliä. Region's Cupin toisella kierroksella turkulaiset kävivät hakemassa voiton PIF:sta 0-2 (0-1) ja Piiricupissa kaatui Hot Lips.

Pallo-Iirot saa siis vastaansa kotiavaukseen ehdottomasti Länsi-Suomen piirin Kolmosen ylemmän kolmanneksen joukkueen.

 

Kapteeni Kaipio on valmis kauteen

Veikkausliigassakin pelannut Eetu Kaipio liittyi viime kauden loppupuolella Pallo-Iiroihin. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että raumalaisjoukkue kohtasi viime kaudella Region's Cupin välierissä NJS:n missä Kaipio pelasi. Tiet kohtasivat siis myöhemmin. Harjoitusleirillä Kaipio valittiin kapteeniksi ja muutenkin 28-vuotias keskikenttäpelaaja on nauttinut harjoituskaudesta.

- Harjoituskausi on ollut täysin poikkeuksellinen Kolmosen joukkueelle. Otteluita Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueita vastaan Suomen Cupissa mukaan lukien hallitseva Suomenmestari IFK Marienhamn. Sen lisäksi käytiin Barcelonassa leireilemässä huippuolosuhteissa. Ei ole siis tuntunut yhtään, että kyseessä on ollut niin sanotusti amatöörijoukkue, Eetu Kaipio kertoo innostuneena.

- Uskon, että kaikki edellä mainitut asiat ovat antaneet joukkueelle hirveän määrän itseluottamusta ja ammattimaisuutta. Joukkuehenki on myös tällä hetkellä mahtava ja luottamus toisiimme ja jokapäiväiseen tekemiseen uhkuu jokaisesta pelaajasta.

Eetu Kaipio uskookin, että joukkue on fyysisesti ja ennenkaikkea henkisesti valmiina torstaina alkavaan sarjakauteen.

- Harjoituskausi on ollut tulosten suhteen nousujohteinen ja torstaina nähdään joukkue joka janoaa voittoa. Mikään muu ei riitä, Kaipio paaluttaa.

Kaipio on myös kiinnittänyt harjoituskaudella huomiota nuorien pelaajien esiintuloon.

- Joukkueessa on monta loistavaa pelaajaa, mutta tämän talvikauden perusteella nostaisin erikseen nuorista lupauksista Topias Silvennoisen ja harmillisesti loukkaantuneen Juuso Snickerin. Kokeneemmista pelaajista Miika Pertola elää uutta kevättä ja häntä kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan. Myös Valtteri Veijanen on tuonut alakertaan toivottua varmuutta ja taitoa pelinavaamiseen. 

- Olen itse harjoitellut polvivamman takia vähän vähemmän, mutta alan olla ihan hyvässä kunnossa, Kaipio päättää.

Pallo-Iirojen terveystilanne on hyvä. Sivussa kauden avauksesta on vain Juuso Snicker.

- - -

Ottelun etenemistä voit seurata miltei reaaliaikaisesti Pallo-Iirojen liveseurantatililtä Twitteristä. Ottelu alkaa klo 19.15 Alsecco stadionilla. Liput 5/3€, tervetuloa!