Jalkapallo on maalintekopeli

18.8.2016Tämän ikuisen totuuden opetti Tampereen Peli-Toverit Pallo-Iiroille. Vierailijoille siunaantui muutama läpiajo, avopaikkoja ja hukattu rangaistuspotku, mutta kun et paikoista tee maaleja niin yleensä vastustaja tekee. TP-T:lle arvokas voitto ja Pallo-Iiroille tappio mikä tarkoittaa siirtymistä takaa-ajajan asemaan Tampere-Satakunta Kolmosessa.

Pelillisesti kentällä nähtiin hyvää pallollista peliä pelannut Iirot. Parannus vaikeasta Ilves-Kissat pelistä oli huomattava. Valmennusjohto teki taktisen muutoksen laittamalla Konsta Siivosen kymppipaikalle ja laitoihin Stanley Ukwuoman ja Niklas Kuusion. Keskikentälle päävalmentaja Kimmo Hörkkö marssitti Aake Rapalan ja Mikko Valtasen.

Pallo-Iirot aloitti ottelun hyvin ja syötöt löysivät hyvin mieheltä toiselle. Hervannasta Kaupin kentälle siirretty peli oli tiivis ja melko fyysinen, mutta pienessäkin tilassa pallollinen peli saatiin hyvin rullaamaan.

Ensimmäisen parikymppisen aikana Pallo-Iirot sai hyvän maalintekopaikan kun Juho Patola leikkasi boksin edessä ja mies vedettiin paidasta nurin. Vapaapotkun sijainti oli miltei identtinen Ilves-Kissat ottelun maaliin johtaneesta paikasta ja tälläkin kertaa Mikko Valtanen astui pallon taakse. Kova ja kierteinen vapari sujahti vain hieman ohi Elias Peltosen vartioiman maalin ylänurkan.

Ensimmäisen puoliajan aikana Pallo-Iiroilla oli muutama hyvä maalipaikka. Konsta Siivonen oli lähellä päästä nikkaamaan kulmasta pallon maaliin ja Juho Patola oli kertaalleen läpiajossa. Ottelun paras pelaaja TP-T maalivahti Elias Peltonen oli kuitenkin tässäkin tilanteessa parempi. Puoliajalle lähdettiin tasatuloksessa.

 

TP-T rokottaa toisen puoliajan alussa

Pallo-Iirot jatkoi samalla ilmeellä toiselle puoliajalle. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö teki yhden vaihdon vaihtaen varoituksen saaneen Aake Rapalan Miika Pertolaan. Muutaman minuutin pelin jälkeen Severi Kankkunen lähetti loistavan ristipallon Juho Patolalle, joka pääsi nokikkain Elias Peltosen kanssa. Jälleen maalivahti esti maaliahneen Patolan maalinteon.

Muutaman minuutin kuluttua TP-T pääsi pitkästä aikaa rakentamaan hyökkäystä kun keskialueen katkolla joukkue rakensi loistavasti tilanteen, joka päättyi Roope Kostiaisen varmaan viimeistelyyn maalin edestä.

Pallo-Iirot sai hyvän kirivaiheen päälle ja lähellä maalintekoa oli niin Stanley Ukwuoma keskityspallosta kuin rangaistuspotkun missannut Vasile Marchis.

TP-T vetäytyi puolustamaan johtoaan ja teki sitä erinomaisesti. Loppuajan korkeat pallot joukkueen puolustus Peltosen johdolla hoiti varmasti pois alueelta, Iirojen hyökkäysten päätyessä viimeisen kolmanneksen huonoihin ratkaisuihin. Kotijoukkue oli lisätä lopussa vielä johtoa, mutta läpiajosta vedetty kuti osui tolpasta tolppaan päätyen pelattavaksi.

Kolmosessa Pallo-Iirojen pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kotiottelulla PS-44:aa vastaan. Seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina Region's Cupin välierissä NJS:aa vastaan Nurmijärvellä.

 

"En tekisi mitään toisin"

Pallo-Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö oli pelin jälkeen tyytyväinen esitykseen, mutta pettynyt tulokseen.

- 2-3 kuukauteen parasta pallollista pelaamista meiltä. Sinällään ei mitään korjattavaa: tuotimme maalipaikkoja, oli yksinläpi-tilanteita, pilkku ja vitosesta pääsimme koittamaan maalintekoa, mutta ei vaan maalia, Hörkkö manasi.

- Jos pääsisin ajassa takaisin miettimään kokoonpanoja tai mitä sanoin ottelupalaverissa, niin en usko että tekisin mitään muutoksia.

- Konsta Siivosen pelaaminen kymppipaikalla oli onnistunut muutos. Konsta pelasi hyvin ja roolitimme myös kymppipaikan pelaamista Konsta vahvuuksien mukaan.  Toimi kyllä hyvin ja tulemme samalla tavalla jatkamaan sunnuntaina, Hörkkö mietti.

- Tyhjäksi vetää kyllä muuten. Nyt ollaan siinä asemassa, että kaikki ei ole enää omissa käsissä. Emme heitä kuitenkaan pyyhettä kehään, sillä TamU:llakin on vaikeita pelejä edessä.

Positiivisesti ajatellen Pallo-Iirojen ei pidä nyt puristaa enää liikaa.

- Toivotaan ettei puristeta enää niin paljon, nyt mennään vaan ja tehdään parhaamme. Palloa vaan maaliin, siinä se, Hörkkö päätti.

Aral Kaklin kuvagalleria.

Ottelun maalikooste.