Pallo-Iirot terveellä miehistöllä TP-T:ta vastaan

16.8.2016


Martti Kekäleen bussin nokka suuntaa torstaina kohti Tamperetta kun joukkue kohtaa sarjanelosen Tampereen Peli-Toverit. Pallo-Iirot lähtee otteluun terveellä kokoonpanolla.

Pallo-Iirot ja TP-T kohtasivat toukokuussa Alsecco stadionilla Raumalla. Silloin kotijoukkue oli vahvempi Stanley Ukwuoman ja Juho Patolan kahdella maalilla 4-1 (3-0) lukemin. Vastustaja TP-T pelasi Pallo-Iiroja vastaan viiden miehen alakerralla ja piti linjaansa harvinaisen ylhäällä. 

Pallo-Iirot rokotti armotta ja oli jo kahdenkymmenen minuutin jälkeen kahden maalin johtoasemassa.

Viimeisen kuuden ottelun aikana TP-T on voittanut kerran, pelannut kertaalleen tasan ja hävinnyt neljä kertaa. Joukkue hakee siis varmasti kohennusta peliotteisiinsa ja mahdollisesti nousua sarjan kärkikolmikkoon.

Pallo-Iiroille taas viimeiset kuusi ottelua ovat tuoneet kaksi tappiota ja neljä voittoa. Voidaan sanoa, että loistavan alkukauden jälkeen Pallo-Iiroilla on ollut käynnissä pelillinen suvantovaihe. Viitteitä paremmasta on kuitenkin ollut näkyvissä. 

Huomattavaa on, että Pallo-Iiroilla kuuden ottelun välillä on kulunut aikaa kaksi ja puoli kuukautta. Viime kierroksella Iirot onnistui kotonaan kaatamaan Ilves-Kissat 1-0 lukemin, mutta helpolla eivät pisteet tulleet ja päävalmentaja Kimmo Hörkkö valitteli pelin jälkeen ottelutuntuman puutetta. 

Tavoitteena Pallo-Iiroilla onkin päästä takaisin ottelurytmiiin ja -tuntumaan sillä joukkueen terveystilanne näyttää hyvältä.

TP-T:n paras maalintekijä on ollut Tom Björklund 6:lla osumalla. Pallo-Iiroilta taas kapteeni Juho Patola on osunut 14 kertaa.

 

Terve kokoonpano ja muutamia taktisia viilauksia

Pallo-Iirot lähtee peliin miltei terveellä kokoonpanolla. Poissa ovat vain loppukauden sivussa oleva toppari Eetu Setänen sekä mahdollisesti vasta syys-lokakuussa paluuta tekevä laituri Aleksi Toivonen

Viime ottelusta sairastumisen vuoksi missannut maalivahti Panu Erama tekee paluun kokoonpanoon kuten myös pelikiellossa sivussa ollut toppari Joonas Ojanen.  Pallo-Iirojen valmennusjohto on miettinyt otteluun pieniä taktisia muutoksia.

- Olemme Sami Vahannon kanssa miettineet pieniä taktisia viilauksia. Katsotaan mitä tulee. Sinänsä meillä on nyt positiivinen tilanne, että kaikki pelaajat ovat käytettävissä lukuunottamatta Eetua ja Aleksia. Viime ottelun jälkeen on varmasti helpompi lähteä torstaina kamppailuun, Hörkkö linjaa.

Kuluvalla viikolla Pallio-Iirot matkustaa sunnuntaina Region's Cupin välierään NJS:aa vastaan ja maanantaina joukkue aloittaa Suomen Cupin urakkansa Naantalissa VG-62 kakkosjoukkuetta vastaan. 

Torstain ottelusta tulossa liveseurantaa täältä.