Pallo-Iirot ja EuPa iskevät yhteen kauden avauksessa

16.4.2016


Tampere-Satakunta Kolmonen tulee olemaan kovatasoinen. Kolmoseen noussut Tampere United on satsannut vahvasti joukkueeseensa ja tavoittelee nousua. Lisäksi Ilves-Kissat, Ilves 2 ja FC Hakan kanssa yhteistyötä tekevä PS-44 tulevat varmasti olemaan kärkisijoilla Kolmosessa.

Pallo-Iirot lähtee alkavaan Kolmosen kauteen tavoittelemaan nousua. Sarjasta paras joukkue nousee suoraan Kakkoseen, joten nouseminen vaatii täydellistä kautta. Nouseminen on kovan työn takana.

Pallo-Iirojen sunnuntain vastustaja EuPa nousi viime kauden päätteeksi Kolmoseen. Pitkälti samalla rungolla pelaava euralaisjoukkue tulee varmasti antamaan kotijoukkueelle kovan vastuksen. Joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoituskaudella. Silloin Pallo-Iirot voitti hallissa pelatun ottelun 2-1 Aake Rapalan ja Mustafa Musovin maaleilla. Aivan ykkösmiehistöllään Pallo-Iirot ei kuitenkaan pelannut.

- EuPa on taisteleva, tiiviisti puolustava joukkue, joka ensisijaisesti koittaa pyrkiä prässäämään ylhäältä, mutta varmasti tullaan myös näkemään syvällä omalla kenttäpuoliskollakin puolustavaa peliä heiltä, päävalmentaja Hörkkö summaa.

- EuPan hyökkäyspeli on aika suoraviivaista ja painottuu vahvasti nopeisiin hyökkäyksiin. Lisäksi pyrkivät varmasti hyödyntämään jokaikisen erikoistilanteen heitoista lähtien, toimittamalla palloa boxiin aina kun on mahdollista.

Pallo-Iirojen harjoituskausi alkoi jo lokakuussa ja ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin joulukuun 5. päivä. Yhteensä harjoitusotteluita Pallo-Iirot pelasi kymmenen kappaletta, joista voittoon päättyi neljä peliä. Iirot pelasi harjoituskaudella eri kokoonpanoilla. Kenraaliharjoituksensa Pallo-Iirot pelasi MuSaa vastaan viikko sitten lauantaina. Pallo-Iirot pelasi harjoituskauden parhaan pelinsä ja jyräsi 6-1 voittoon.

Harjoituskauden paras maalintekijä oli totutusti kapteeni Juho Patola kuudellatoista osumallaan, joka piti sisällään myös kaikki Cupien ottelut. Patolaa säestivät Niklas Kuusio kuudella maalilla ja Mikko Valtanen viidellä. Pallo-Iirot saa sarjakauteen lisää tulivoimaa viime kaudella 15 maalia Kakkosessa tehneen Stanley Ukwuoman liityttyä joukkueeseen.

Pallo-Iirojen lähtötilanne kauteen on erittäin hyvä, sillä terveystilanne joukkueessa on hyvällä mallilla ja jokaisella pelipaikalla on kilpailua. Ainoastaan Jouni Tukiainen on sivussa EuPa-pelistä.

- Harjoituskausi meidän osalta oli siinä mielessä hyvinkin onnistunut, että saimme pidettyä pelaajat terveinä ja pelikuntoisina läpi talven pikkukolhuja lukuunottamatta. Lisäksi haluttu pelitapa on saatu iskostettua pelaajien ymmärrykseen niin hyvin, että nyt tulevan pelikauden ajan pystymme aina viikon harjoittelussa keskittymään tarkemmin tulevaan peliin, eikä niinkään tarvitse enää murehtia oman pelin kehittämisestä., Hörkkö lisää.

Kapteeni Juho Patola herkässä vireessä

Miesten edustusjoukkueessa yli 100 maalia tehnyt Juho Patola oli harjoituskaudella kovassa vireessä. Harjoituskaudella peräti 16 maalia viimeistellyt Patola tuntee olonsa hyväksi ja vireensä herkäksi.

- Vire on erittäin herkkä. Maalit ovat kuin Kartanon perunalastut. Kun pussi on avattu tulee pakkomielle ahmia lisää, Patola kertoo.

Mikä on maalinteossa tärkein asia?

- Päättäväisyys. Jos maalintekotilanteessa alkaa miettimään mihin vetää, pitäisikö syöttää tai miten tuuletan niin tuskin tulee maalia. Pallo maaliin ja kädet ylös on mun resepti, jätetään eurogoalsit ja hienot tuuletukset muille.

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueessa fiilis on hyvä ja varsinkin Viron leirillä joukkue hitsautua viimeistään kunnolla yhteen.

- Allekirjoitan tämän. Joukkue on kasvanut viimeisen kuukauden aikana todella hyviin yhteen. Kajaanin pelimatka ja varsinkin Viron leiri yhdisti joukkuetta paljon ja fiilis harjoituksissa ja peleissä näiden jälkeen on ollut todella hyvä. Kentällä halutaan tehdä joukkueen eteen töitä ja noudattaa asioita joita valmentaja Kimmo Hörkkö ja Sami Vahanto ovat iskeneet meidän päähän.

- Oma fiilis on odottava ja lähtökohdat kauteen ovat hyvät, niin itsellä kuin joukkueella. Tiedän, että moni odottaa minulta paljon, mutta samalla odotan itse koko joukkueelta paljon. Viime peleissä on nähty mihin me pystytään. Vaatimustason ja tasaisuuden on säilyttävä koko kauden sellaisena kuin se viime viikkoina on ollut. Enkä epäile yhtään ettei se säilyisi, Patola päättää.

Ottelusta luvassa tiivistä liveseurantaa täältä.

Tervetuloa Alsecco stadionille Äijänsuolle!