Pallo-Iirot murskavoittoon kenraaliharjoituksessa

9.4.2016


Musan Salama kaatui Äijänsuolla 6-1 lukemin. Pallo-Iirot ei jättänyt porilaisille minkäänlaista mahdollisuutta voittoon. Päävalmentaja Hörkkö oli erityisen tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen ja riistopeliin, josta avautui useampi hyvä hyökkäys.

Pallo-Iirot lähti otteluun jo Kajaanissa hyvin pelanneella keskikentän kolmikolla Mikko Valtanen-Konsta Siivonen-Niklas Kuusio. Päävalmentaja Hörkkö oli erityisen tyytyväinen kolmikon otteisiin.

- Tuntuu, että on miltei ihan sama mitä piirtää fläppitaululle, koska pojat löytävät toisensa uskomattoman hyvin. On myös huomioitava, että topparipari Joonas Ojanen ja Tuomo Ruotsalainen ohjaavat peliä vahvasti äänillään, joten sitä kautta keskikenttä saa myös ohjeita puolustuspelaamiseen.

Pallo-Iiroilta maalinteossa kunnostautui jälleen kapteeni Juho Patola, joka teki yhteensä neljä maalia. Tulevaa sarjakautta ajatellen maalitykki alkaa olemaan herkässä kunnossa. Muut maalit tekivät Niklas Kuusio ja Mikko Valtanen. MuSan ainokaisen teki Miika-Samuel Rostedt.

- Teimme kuusi maalia ja hyökkäyspelaaminen oli hyvää, mutta ennenkaikkea puolustimme helvetin hyvin. Prässäsimme todella ahnaasti ja riistojen kautta saimme monta vaarallista hyökkäystä. Vastustaja ei oikein päässyt mihinkään tänään, Hörkkö mietti.

- Olimme todella hyviä tänään.

Pallo-Iirojen kausi alkaa viikon päästä sunnuntaina. Joukkueen terveystilanne on erittäin hyvä ja joukkueen leiri Tallinnassa teki hyvää. Tulevaa vastustajaa EuPaa ei lähdetä kuitenkaan aliarvioimaan. Euralaiset pelaavat erityylistä jalkapalloa.

- Olemme nyt pelanneet samalla tavalla jo tovin. AC Kajaania vastaan pelasimme hyvin, mutta emme saaneet maaleja aikaiseksi. Tallinnassa jatkoimme samalla tavalla ja oli hienoa nähdä miten pelimme toimii astetta tai kahta kovempaa vastustajaa vastaan. EuPa pelaa kuitenkin eri tavalla, joten meidän pitää olla tarkkoina viikon päästä.

- Tallinnan leiri teki meille hyvää. Joukkue hitsaantui yhteen ja meillä on oikeasti hyvä fiilis joukkueessa. Olo on huojentuneen hyvä, Hörkkö kertasi tunnelmia sarjakauden avausta ajatellen.

Pallo-Iirot aloittaa kautensa viikon päästä sunnuntaina klo 17 Äijänsuolla. Luvassa kaikenlaista ohjelmaa kokopäiväksi. Tästä lisää ensi viikolla.