Pallo-Iiroille voitto paikalliskamppailusta

14.2.2016

Pallo-Iirot - EuPa
Pallo-Iirot - EuPa

Miltei koko miehistönsä vaihtaneen Pallo-Iirojen harjoituspelit jatkuivat sunnuntaina. Vastassa oli ensikauden paikallisvastustaja Euran Pallo. Pallo-Iirot kohtasi lauantaina MuSan Porissa. Lauantain ottelusta sunnuntaina pelaamista jatkoivat vain Aleksi Toivonen ja Mustafa Musov.

Pallo-Iirot aloitti ottelun vahvasti. Yhdellä vaihtomiehellä peliin lähtenyt raumalaismiehistö vyörytti hyökkäyksiä ja kontrolloi palloa miltei koko ensimmäisen puoliskon ajan. Päävalmentaja Hörkön yllätyskortti oli yleensä keskikentän pohjalla viihtyvän Aake Rapalan peluuttaminen hyökkääjänä. Rapala pelasikin hyvin, tehden maalin ja alustaen toisen.

Pallo-Iirojen keskikenttää hallitsivat Jouni Tukiainen ja Antti Elo. Pallo totteli hyvin Tukiaisen jalkaa ja Elo suoritti monta tärkeää liukutaklausta.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 23 minuutilla kun ennakkoluulottomasti pelannut Topias Silvennoinen haastoi EuPa-puolustajan ja rynni boksin sisään. Silvennoinen antoi hyvän syötön Rapalan jalkaan, joka vasurillaan jatkoi pallon tarkasti tolpan juureen.

Ensimmäisellä puoliskolla Pallo-Iirot sai rauhassa pyörittää peliään EuPan tyytyessä katsomaan vierestä. Kotijoukkue oli lisätä johtoaan reilun puolen tunnin kohdalla kun hyviä kulmia antanut Jouni Tukiainen löysi Roope Sammalmaan pään. Kova pusku pelastettiin maaliviivalta.

Topparina pelannut Sammalmaa oli hetkeä myöhemmin hyvänteossa puolustuspäässä - loistava liukutaklaus viime hetkellä esti EuPa-kärjen pääsemisen läpiajoon. Puoliajan loppupuoliskolla EuPalle avautuu paras paikka kun hyökkääjä pelattiin vapaaksi boksin sisään. Matias Ussan hyvä reaktiotorjunta piti kotijoukkueen johtoasemassa.

Toisella puoliajalla EuPa nostaa prässiä

EuPan valmennusjohdon ohjeet toiselle puoliajalle olivat selkeät - Pallo-Iiroilta aika pois. EuPa pelasikin huomattavasti paremmin toisen puolikkaan ja loi jatkuvalla paineistuksellaan ongelmia kotijoukkueen pelinrakentamiselle. Pallo-Iirot pääsi kuitenkin lisäämään johtoaan kun target-kärkenä pelanneelle Rapalle keskitettiin pallo boksin sisään. Hallittu kuoletus rinnalla ja Rapala jakoi pallon Musoville. Tarkka ja kova kuti upposi EuPa-maalin takanurkkaan.

EuPa sai lisää virtaa takaiskusta ja kuuden minuutin päästä Musovin maalista euralaiset kavensivat. Laidasta murtauduttiin väkisin sisään ja pallo pelattiin Santeri Matomäen jalkaan. Matomäki ei erehtynyt, vaan laittoi pallon varmasti verkon perukoille.

Viimeinen puolituntinen oli lievää EuPa-hallintaa. Vahvasti prässänneet sinipaidat saivat tyrehdytettyä kotijoukkueen pelinrakentelun, mutta kovin vaarallisille maalipaikoille euralaiset eivät päässeet.

- - -

Pallo-Iirojen seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina Suomen Cupin 3.kierroksen ottelu Peimari Unitedia vastaan.