KaaPo jälleen parempi harjoitusottelussa

7.2.2016

KaaPo - Pallo-Iirot
KaaPo - Pallo-Iirot
Avauskokoonpano
Avauskokoonpano

Pallo-Iirot kohtasi Kaarinan Pojat harjoitusottelussa. Ottelu päättyi KaaPo:n 1-0 voittoon. Kotijoukkueen maalin ampui Ilmari Heinonen rangaistuspotkusta. Pallo-Iirojen peli otti kuitenkin askeleen eteenpäin PPT-pelistä.

Pallo-Iirot kohtasi toistamiseen KaaPon harjoituskaudella. Joulukuussa KaaPo kävi hakemassa Äijänsuolta 3-0 voiton. Sunnuntaina Pallo-Iirot pelasi täysin erilaisella kokoonpanolla. Päävalmentaja Hörkkö haki selkeää tasonnostoa PPT-ottelusta, jossa voitosta huolimatta Iirot pelasi sekavaa jalkapalloa.

Kimmo Hörkkö oli tyytyväinen pelin kehittymiseen, vaikka tappio on aina tappio.

- Hyökkäyspelissä meidän ongelmana oli syöttöpeli. Paljon harhasyöttöjä, jopa paineettomissa tilanteissa. Toisaalta sitten asioita, joihin haettiin parannusta PPT-pelistä, onnistuivat. Muoto ja järjestämällinen pelinrakentaminen toteutui huomattavasti paremmin. Ensimmäisellä jaksolla jopa hyvin, Hörkkö summasi.

"PPT-pelin jälkeen oppimisprosessissa askel taaksepäin, tänään eteenpäin"

Pallo-Iirot pelasi kohtuullisen ehjän pelin. Ongelmaksi koitui epäonnistumiset syöttöpelissä. Tästä johtuen KaaPo sai muutaman hyvän maalipaikan ja toisaalta Pallo-Iirojen pelinrakentelu tyssäsi usein ratkaisevan syötön epäonnistumiseen.

- Alakerta oli kontrollissa. Vastustaja sai maalipaikat pääosin omista virhesyötöistä. Toinen puolisko ottelusta oli meiltä sekavaa ensimmäiset 15 minuuttia. Huonoa sijoittumista ja harhasyöttöjä, mutta peli parani loppua kohden. Läpi pelin vaivasi huono syöttöpeli eikä sen vuoksi päästy paremmin paikoille. Oli meillä hyviäkin paikkoja, mutta edellytyksiä olisi ollut enempiin paikkoihin jos syöttöpeli olisi ollut paremmalla tasolla, Hörkkö ruoti.

- Vaikka tuloksena oli tappio, niin verrattuna PPT-peliin pelasimme paremmin. Tässä vaiheessa kautta ei kannata tulosta tuijottaa liikaa muutenkaan. Jos PPT-pelin jälkeen piti ottaa opetusprosessissa askeleen taaksepäin, niin nyt otettiin eteenpäin.

Konsta Siivonen Pallo-Iirojen parhaimmistoa

Pallo-Iiroissa viime kaudella läpilyönyt vasta 17-vuotias Konsta Siivonen on ollut sairastaminen vuoksi pitkään poissa harjoitusvahvuudesta. Tänään paluun kentälle tehneen Siivosen esitys sai päävalmentaja Hörköltä kehuja.

- Mustafa Musov ja Roope Virtanen toivat kentälle tullessaan hyvää energiaa ja väläyttelivät. He näyttivät nyt miksi ovat olleet tässä mukana. Konsta Siivonen oli ottelun paras meiltä. Varsinkin ottaen huomioon, että Konsta on ollut sivussa parin kuukauden ajan sairastelun vuoksi. Erinomainen peli häneltä. Siivonen on jatkuvasti liikkeessä ja sijoittuu järkevästi. Iso tekijä meidän keskustassa, Hörkkö päätti.

Pallo-Iirojen seuraava harjoitusottelu on ensi viikon lauantaina Porissa Karhuhallissa Musan Salamaa vastaan.