Pallo-Iirot on Läntisen lohkon putoamistaistelun loppusuoralla

16.9.2015


Perjantaina Pallo-Iirot matkustaa Turkuun ÅIFK:n vieraaksi. Vastustaja ÅIFK on kaksi pistettä Pallo-Iiroja perässä. Viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa turkulaiset ovat hävinneet kolme ottelua ja voittaneet kahdesti. Omassa päässä vaikeuksissa tällä kaudella olleen joukkueen iskukykyyn vaikuttaa myös farmiyhteistyöseuran FC Interin lainat. ÅIFK:n parhaat maalintekijät ovatkin FC Interin sopimuspelaajat Demba Camara (6 maalia) sekä Juho Salminen (4 maalia). Lisäksi ÅIFK:n Nicolas Manzo on osunut maalipuiden väliin 5 kertaa.

Pallo-Iirot on tällä hetkellä Kakkosen Läntisen lohkon kuumimpia joukkueita. Viimeiseen kuuteen otteluun Iirot eivät ole päästänyt maaliakaan omiin ja maaliero on murskaava 15-0. Takuumaalitykki Juho Patolan lisäksi Stanley Ukwuoma on myös tehnyt jo 14 maalia. Ennenkaikkea Pallo-Iirojen puolustuspeli on ollut rautaa, vaikka muun muassa toppareista Vasile Marchis missasi viime pelin.

Keskikentällä Jonas Nyholm ja Ekhiabhi Okodugha ovat löytäneet hyvän yhteispelin. Etenkin Nyholm on pelannut suvereenilla tavalla katkoen hyökkäyksiä ja voittamalla miltei kaikki kaksintaistelut. Pelirohkeuden myötä myös Niklas Kuusio on ollut hyvässä vireessä pitäen palloa ja tehden voimakkaita nousuja.

Pallo-Iirot kohtaa loppukauden aikana ÅIFK:n lisäksi vielä Maskun kotonaan sekä jo lohkovoiton varmistaneen GrIFK:n. ÅIFK vei Kauniaisista pisteet syyskuun alussa, joten turkulaiset ovat myös oman vaarallisuutensa näyttäneet.

"Yläkenttä sopii tällaiselle kirahville"

Pallo-Iirojen pituusjonossa viimeisenä oleva Eetu Setänen on kärsinyt kauden aikana erilaisista vammoista. Puolustuksen keskustan Vasile Marchiksen ja Tuomo Ruotsalaisen kanssa hoitanut Setänen tuntee hyvin perjantain vastustajan metkut. Tärkeiden pisteiden lisäksi Pallo-Iiroilla on takaisinmaksettavaa ÅIFK:lle, sillä turkulaiset ovat voittaneet molemmat kauden aikaisemmat kohtaamiset 3-2 lukemin.

- Luulen, että meillä on aika hyvin tiedossa millainen joukkue tulee vastaan. Åbo on ollut jo monta vuotta tyylilleen uskollinen. Nuoret ja näppärät jätkät haluavat pitää pallon maissa ja avata peliä rohkeasti, välillä jopa uhkarohkeasti. Mutta tulkoon vaikka maan alta, uskon että me ollaan valmiina, Setänen miettii.

Yläkentällä Turussa pelataan myös tekonurmella, mutta jonkin verran kenttä on ahtaampi verrattuna esimerkiksi Äijänsuohon.

- Yläkenttä on ehkä pienempi kuin moni muu kenttä. En tiedä kumpi siitä sitten hyötyy. Ehkä tällaiset mun kaltaiset kirahvit, kun ei tarvitse juosta niin paljon.

Pallo-Iirojen vahva vire on monien asioiden summa

Pallo-Iirot voitti BK-46:n 13.8.2015 Äijänsuolla 4-0 lukemin. Sen jälkeen Iirot eivät ole otteluakaan hävinneet tai päästäneet edes maalia omiin.

- Vahva vire on ehkä useamman asian summa. Se putken aloittanut 4-0-voitto BK:sta oli henkinen jäänsärkijä. Kaikki tajusivat, että me osataan pelata tätä peliä. Rohkeampaa ilmettä on tukenut taktiikkamuutos 4-4-2:een ja aggressiviisempaan prässiin. Suomeksi sanottuna me ei enää odoteta, vaan pistetään tapahtumaan. Tuomon ja Okon tulo joukkueeseen on rauhoittanut peliä. Heidän mielensä ei ollut myrkytetty niillä kaikilla kauden vastoinkäymisillä ja ovat lisäksi pelimiehiä. Ja kaiken kruunuksi Onnetarkin on vaikeilla hetkillä hymyillyt taas meille, Setänen summaa.

Joukkueen kapteenistolla on tällä kaudella riittänyt palaveerattavaa ja miettimistä miten peli saadaan käyntiin.

- Kaikenlaisia kikkoja ja ratkaisuja on varmasti tullut paljon enemmän mietittyä kuin mitä on lopulta tullut toteutettua. Kävi miten kävi, on aivan varmaa, että tällaisesta kokemuksesta on hyötyä jatkossa peliuralla ja ehkä ihan elämässäkin. Pidetään vielä huoli, että tälle tarinalle kirjoitetaan onnellinen loppu, Setänen päättää.

Pallo-Iirojen sairastuvalla tilanne näyttää hyvältä sillä poissa ovat vain pitkäaikaispotilaat Iiro Aalto ja Miika Pertola.