Äijänsuolla luvassa tiivistä puolustustaistelua

10.9.2015


Ottelun selostaa Pekka Wallenius ja kommentaattorina Antti Keskitalo
Ottelun selostaa Pekka Wallenius ja kommentaattorina Antti Keskitalo

Pallo-Iirot kohtaa lauantaina Äijänsuolla sarjakolmosen ESC:n, jolla on erinomainen kausi menossa. Sarjanousija ESC on päästänyt sarjassa vähiten maaleja (20 kpl) maalivahtinsa Tim Murrayn johdolla. Pallo-Iiroilla tuleekin olemaan työntäyteinen ilta löytääkseen paikat murtaa tammisaarelaisten puolustus.

Pallo-Iiroilla on kautta jäljellä yhteensä neljä ottelua. Pallo-Iirot kohtaa lauantaina ESC:n Äijänsuolla, ÅIFK:n Turussa, Maskun kotikentällä ja kauden viimeinen ottelu on GrIFK:ta vastaan Kauniaisissa. Sarjataulukkoa katsomalla näkee, että putoamistaistelu Kakkosen Läntisessä lohkossa tulee olemaan viimeiseen otteluun asti erittäin tiukka.

ESC on luottanut koko kauden tiiviiseen puolustuspeliin sekä maalivahtinsa Tim Murrayn erinomaisiin esityksiin. Hyökkäyspäässä joukkue ei ole tehoilla mässäillyt, mutta koko joukkue puolustaa hyvin ja lähtee vauhdilla vastahyökkäyksiin. ESC on tehnyt sarjassa 30 maalia ja joukkueen paras maalintekijä on Arber Istrefi seitsemällä maalilla. Lauantaina Istrefi ei pelaa sillä mies kärsii pelikieltoa. Joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja on James Mack kolmella maalilla. Joukkueen tehokkain hyökkääjä Jean Silva siirtyi aikaisemmin Espooseen FC Hongan riveihin.

Pallo-Iirot taas on ollut sarjassa tehokkaampi joukkue 42 maalilla, mutta toisaalta omaan maaliin on mennyt huomattavasti tammisaarilaisia enemmän. Pallo-Iirojen tehokaksikkona on häärinyt kärkipari Juho Patola 14 maalilla ja Stanley Ukwuoma 12 maalilla. Etenkin Pallo-Iirojen puolustuspelaaminen on ollut viime kierroksilla timanttia sillä viimeisen viiden kierroksen aikana omiin ei ole mennyt maaliakaan.

"En ole vielä tyytyväinen esityksiini"

Pallo-Iirot vahvisti rivejään Ilves-Kissojen pitkäaikaisella kapteenilla Tuomo Ruotsalaisella ja Somerosta tulleella Veikkausliiga kokemustakin runsaasti omaavalla nigerialaisella Ekhiabhi Okodughalla. Pelaajien tulo on rauhoittanut Iirojen peliä niin puolustuksessa kuin keskikentällä. Monella eri pelipaikalla pelaava Okodugha on edelleen toipumassa pahasta loukkaantumisesta. 

- En ole vielä täysin tyytyväinen panokseeni. Haluan auttaa joukkuetta vielä enemmän omalla henkilökohtaisella panoksellani, Ekhiabhi linjaa.

- Suurin vahvuuteni pelaajana on monipuolisuuteni. Pystyn pelaamaan monella eri pelipaikalla ja sopeutumaan nopeasti. Uskoisin, että pystyn myös hyvin sijoittumaan ja lukemaan mihin pallo on tulossa ennen kuin pallo on siellä.

Tulevaisuutta Okodugha ei ole vielä miettinyt kovin pitkälle.

- Tavoitteenani on saavuttaa se taso, jolla olin aikaisemmin. Ja jopa vielä paremmalle tasolle. Nyt keskityn vain tähän joukkueeseen ja siihen, että pidämme paikkamme Kakkosessa. Toivottavasti kauden jälkeen voimme koko joukkue olla onnellisia sarjanpaikan puolesta.

- Ensi kaudella kaikki on mahdollista pelipaikan suhteen, mikäli valmentaja minut haluaa. En vielä mieti niitä asioita, vaan nyt keskitymme tähän hetkeen.

Entä lauantaina? Mitkä ovat avaimet ESC:n kaatoon?

- Meidän pitää vain keskittyä ja pelata kuten olemme tähän asti pelanneet viime kierroksilla. Joukkuehenki on vahva ja uskon, että kaadamme ESC:n lauantaina, Okodugha päättää.

Pallo-Iiroilta lauantaina on poissa pitkäaikaistoipilaiden Miika Pertolan ja Iiro Aallon lisäksi Vasile Marchis. SalPa-ottelussa osumaa saaneen kapteeni Juho Patolan pelaaminen ratkeaa pelipäivän aamulla.

- - -

Ottelu tulee myös suorana lähetyksenä LSTV:sta. Ottelun selostaa Pekka Wallenius ja kommentaattorina Antti Keskitalo.

Tervetuloa!