Marcus Walden ja Aleksi Toivonen vuoden jatkosopimuksiin Pallo-Iirojen kanssa

23.12.2021

Sami Kivistö
Sami Kivistö

Keskikenttäpelaaja Marcus Walden ja laitapuolustaja Aleksi Toivoinen jatkavat Raumalla. Molemmille jäi viime kaudesta tunne, että työ jäi kesken.

Marcus Walden oli tehnyt päätöksen jatkamisesta jo hyvissä ajoin.

- Jatkaminen oli aika selvää. Ei ollut epäilystäkään etteikö jatkosopimusta syntyisi. Jäi vähän hampaankoloon miten viime kausi päättyi, vaikka kausi kokonaisuudessaan oli mielestäni hyvä. Koen, että pystytään vielä parantamaan peliä ja sitä kautta taistelemaan taas noususta kakkosdivariin. Pyrin antamaan oman osani, että näin tapahtuisi.

- Vähän tulee armeija häiritsemään mutta kyllä se siitä.

EuPa:n kasvatti on ollut tyytyväinen Iirojen tarjoamaan ympäristöön.

- Iiroissa on pelattu jo monta vuotta, ihan lapsesta asti. Mitä sitä hyvää vaihtamaan. Asiat hoituu siihen tapaan, että tänne on hyvä tulla ja asioihin voi olla tyytyväinen.

-Tekeminen on laadukasta; löytyy hierojat, fyssarit, muut toimihenkilöt taustalla, hyvä valmennusjohto sekä tottakai loistavat pelikaverit.

Viime kaudella itsensä avaukseen nostanut Walden tietää mitä pitää tehdä, jotta rooli kasvaa entisestään.

- Pitää yksinkertaisesti osallistua enemmän ja olla aktiivisempi, niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella. Armeija tulee sen suhteen aika pahaan paikkaan, mutta uskon sen silti olevan mahdollista hyvän viime kauden perusteella.

Marcus Waldenin terveiset kannattajille

- Ei muuta kuin hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

 

Aleksi Toivonen jatkaa Iiroissa vuoden sopimuksella.

Toivosen opiskelut pitävät miehen Raumalla ainakin vielä ensi kauden ajan.

- Tottakai hyvä filis, kyllä Rauma on aina Rauma. Koulua on vielä vuosi ainakin jäljellä täällä Raumalla, joten en nähnyt syytä miksen täällä myös jalkapalloa jatkaisi. Jäihän meille myös viime kaudesta jotain kesken, mikä nyt tulevana kautena ois tarkotus hoitaa loppuun, eli nousu.

Porissa vietetyn kauden jälkeen takaisin Raumalle viime kaudeksi palannut Toivonen näkee selkeän muutoksen itsessään, niin pelaajana kuin myös ihmisenä.

- Pelaaja joka aikanaan lähti oli nuori ja halukas vähän nähdä mitä Rauman ulkopuolella on tarjolla. Paikka ei ollut sen pidemmällä kuin Porissa, mutta sieltä kun palasi takaisin niin on huomannut, että on kasvanut sen yhdenkin vuoden aikana jo aika paljon.

- Sieltä palasi varmempi ja rauhallisempi pelaaja niin pallollisena kuin muillakin osa-alueilla. Ei nyt sentään mikää Messi tai Jalkanen, mutta ihan ok pelaaja kuitenkin.

Yksi testien nopeimmista pelaajista näkee myös paljon kehityskohteita.

- Kliseisesti kaikkea pitäisi kehittää. Ehkä eniten lähtisin kehittämään puolustuspään pelaamista, on se sitten reagointiin liittyvää tai oman pelaajan havainnointia koko pelin ajan. Se joskus saattaa jonkin syyn takia vähän unohtua. Mieluisampi kehityskohde on laukaus ja lupaan yhden vedon osuvan sinne tolppienkin väliin, niin säästyy jonkun katsojan auton konepelti kolhulta.

Aleksi Toivosen terveiset kannattajille

- Ennen kaikkea hyvää joulua ja toivotaan ensi vuodesta taas vähän parempaa. Ensi kaudella tarjoillaan taas viihdyttäviä pelejä, joten kannattaa ihmeessä tulla katsomaan ja kannustamaan. Urheilu on parasta paikan päällä ja katsojilta on aina tullut iso apu meille pelaajille.

Marcus Waldenin ja Aleksi Toivosen julkaisuvideo Youtubesta.

Pallo-Iirot julkaisee lisää sopimuksia lähiaikoina. Katso sopimustilanne täältä.