Katsaus edustuksen try-outteihin sekä perjantain harjoitusotteluun

15.12.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen try-outin 1. jakso on päättynyt. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertoo try-outtien kulusta sekä valottaa harjoituskauden jatkoa.

Edustuksen päävalmentaja Kimmo Hörkkö on tyytyvänen try-outin 1. jaksoon. Takana on onnistunut pari viikkoinen.

- Hieman jouduttiin tekemään muutoksia suunnitelmiin sääolosuhteiden takia, mutta päästiin lopulta harjoittelemaan molemmilla viikoilla muutaman kerran ja viikonloppuina pelaamaan. Lauantaina 4.12. oli pienpeliturnaus ja lauantaina 11.12. pelattiin keskinäinen 11v11 peli.

- Sisällöllisesti käytiin läpi lähinnä pelitapamme tärkeimpiä periaatteita, mutta muuten ei lähdetty mitään opetusprosessia sen enempää toteuttamaan. Annettiin pelaajien näyttää osaamistaan erilaisten harjoitteiden kautta ja tietenkin nuo pelitapahtumat olivat tärkeitä. Pelien kautta kuitenkin se peaajan todellinen osaaminen saadaan parhaiten esiin.

Hörköllä oli selvä visio millaiset try-outit haluaa järjestää.

- Olin päättänyt jo hyvissä ajoin loppusyksyllä, että haluan nähdä näitä meidän nuoria junioreitamme normaalia kovemmassa ympäristössä ja tietenkin myös antaa heille mahdollisuuden nyttää osaamistaan meille.

- Try-out ryhmässä oli pääsääntöisesti seuramme nuoria, lähinnä 2006-2003 -syntyneitä pelureita, muutamalla kokeneemmalla ja parilla seuran ulkopuolelta tulleella pelaajalla vahvistettuna. Lisäjaksi jaksolla oli harjoittelemassa 6-7 sopimuspelaajaamme.

-Täytyy kyllä sanoa, että nämä nuoret pelaajat, kuten nämä hieman kokeneemmatkin pelurit, tekivät kiitettävästi hommia ja täyttivät paikkansa ryhmässä.

Joukkueen rakennus on jo hyvällä mallilla.

- Tällä hetkellä meillä on sopimus 12 pelaajan kanssa. Pelaajat ovat pitkälti viime kauden runkopelaajia, joten sikäli tilanne näyttää ihan hyvältä, vaikka toki pelaajia tullaan tarvitsemaan vielä lisää.

Pallo-Iirot pelaavat harjoituskautensa ensimmäisen harjoitusottelun perjantaina 17.12. TPS:n A-junioreita vastaan.

- Perjantaina on luvassa tärkeä, "kunnon treenipeli", jossa try-out pelaajat pääsevät näyttämään osaamistaan. Heitä on vielä noin kymmentnkunta mukana. Tämä viikko on ns. 2. try-out jakso, eli pelaajat jotka näyttivät vahvimpia otteita 1. jaksolla, pääsivät mukaan vielä tälle kolmannelle harjoitusviikolle. Saan täten nähdä heidät vielä kovemmassa ympäristössä, kun kaikki sopimuspelaajammekin ovat treeneissä mukana.

- Ryhmässä on noin 20 pelaajaa tällä hetkellä. Toki ihan kaikki ei varmastikaan ole pelikuntoisia pikkuvammojen ja sairastelun johdosta. Halusin suunittellusti aika ison ryhmän tähän ensimmäiseen harjoitusotteluun, jotta näen useamman nuoren pelaajan, mutta myös meidän sopimuspelaajat saavat hieman pelituntumaa.

Yksittäisiä nimiä Hörkkö ei halua nostaa esiin, vaan kokee kaikkien try-out pelaajien olevan seuraamisen arvoisia.

- Mielestäni kaikki pelaajat ovat sen arvoisia ja mielenkiintoisia, että heitä kannattaa tulla seuraamaan.

Perjantain jälkeen joukkue jää pienelle tauolle.

- Ottelun jälkeen jäädään kahden viikon omatoimijaksolle. Maanantaina 3.1. palataan treenikentälle ja sitten päästäänkin heti normaaliin arkeen kiinni, eli harjoitukset pyörii 4 kertaa viikossa plus aamutreenit. Harjoituspelejä tamikuussa tulee 2-3 ja helmikuussa sitten pyörähtää osaltame Suomen Cup käyntiin, jota itse odotan erittäin suuresti.

Pallo-Iirot - FC TPS A-jun. 17.12. klo. 19.15 Buena Vista stadionilla.