Maalivahti Henri Saarinen ja maalitykki Aleksi Leppänen jatkavat Pallo-Iiroissa vuoden jatkosopimuksilla

24.11.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Henri Saarinen vartioi Iirojen maalia myös ensi kaudella, Aleksi Leppäsen aiheuttaessa harmia vastustajalle toisessa päässä kenttää. Kaksikko lähtee hyvillä mielin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäätiin.

Pallo-Iirojen maalivahti Henri Saarinen aloittaa ensi kaudella jo viidettä kauttaan seurassa. Päätös jatkamisesta ei ollut vaikea.

- Hyvältä maistuu. Oli se aika selkeä asia mulle jo periaatteessa ennen kuin jatkon teki. Mulla on asiat silleen hyvin vakiintunut ja on hyvä fiilis jäädä tähän pelaamaan. Ei ole mitään syytä miettiä mitään muuta, tässä on hyvä paketti ollut monta vuotta ja tykkään siitä miten asiat täällä toimii. Oikein hyvä fiilis.

Omaan kehittymiseensä maalivahtina Saarinen nostaakin juuri hyvän toimintaympäristön.

- Oon saanut treenata hyvien valmentajien kanssa junnuna ja muutaman vaikeemmankin kauden ja seuravaihdon kautta sain sitten itseluottamuksen paremmin kohdilleen. Sen jälkeen omakin ura on lähtenyt jälleen uuteen nousukiitoon. Täällä Raumalla on ollut paljon pelaajia keiden kanssa on ollut hyvä kehittyä ja päässyt haastamaan itseään.

Tauon Saarinen käyttää palautumiseen, mutta myös tuleva kausi siintää jo horistontissa.

- Käytetään nyt tauko ensin. Kyllä tässä kerkeää vielä miettimään että olisipa vapaapäiviä hiukan enemmän, mutta kyllä itsekin tavallaan odottaa sitä treeneihin paluuta ja rutiinia.

-Tottakai se kausikin silleen mielessä on, mutta ei ehkä tässä kohtaa onneksi. Saa vähän ajatukset muualle kun viime kausikin oli tosi pitkä. Melkein vuosi vedettiin putkeen, niin kyllä tässä ihan tarpeen on pieni lepotaukokin.

Henri Saarisen terveiset kannattajille

- Toivotaan taas, että ensi kaudella saadaan taas katsojat paikalle. Me tarvitaan sitä samanlaista tukea mitä meillä oli parhaimmillaan viimekaudella. Se pudotuspelin yleisömäärä ja ääni siellä kentällä toi kyllä paljon fiilistä mukaan.

- Toivon että yleisö jaksaa ja haluaa tulla katsomaan meidän pelejä myös ensi kaudella.

 

Aleksi Leppänen jatkaa Iiroissa vuoden sopimuksella.

Maaliahne Leppänen odottaa jo innolla tulevaa kautta.

- Hyvältä tuntuu, nälkää jäi viime kaudesta. Sama valmentaja ja aika samat avainpelaajat niin tästä on hyvä jatkaa.

Leppänen jakoi Iirojen maalipörssin kärkisijan viime kaudella kymmenellä osumalla. Kredittiä onnistumisista Leppänen jakoi pelikavereille.

- Kun keskellä pelaa tollasessa hyökkäyksessä niin aika paljon sellasia maaleja tuli ettei niistä paikoista ohikaan voi saada. Vaikka oli vähän hajanainen off-season vallitsevan tilanteen takia, niin saatiin aika hyvin pelattua harjoituspelejä. 

-Kun harjoituspeleissä tuli onnistumisia niin siitä oli hyvä lähteä myös kauteen. Tuli semmonen fiilis, että kun suorittaa vaan omalla tasollaan niin kyllä niitä maaleja tulee.

Samaa hyökkääjä odottaa itseltään myös ensi kaudella.

- Toivottavasti tulee niitä maaleja lisää. Vähän viime kaudella jäi se vaivaamaan ettei kuitenkaan ihan kaikissa peleissä päässyt mukaan. Tuli vähän niitä taukoja, niistä kun pääsisi eroon ja saisi ne minuutit olemaan siellä tapissa. Jokaisessa pelissä kun saisi pelattua mahdollisimman pitkään. Ehjää kautta lähdetään taas hakemaan.

Aleksi Leppäsen terveiset kannattajille

- Samanlaisella fiiliksellä kun noissa viimeisissä peleissä. Meille pelaajille kaikki pelit on semmosia, että ne on pakko voittaa. Se, että fanit on vähän samalla fiiliksellä ja se kannatus on sillä tasolla kun se loppukaudesta oli. Kyllä siinä on vaan hienoa pelata tuolla meidän koti-stadionilla, kun siellä on fanit huutamassa.

Henri Saarisen ja Aleksi Leppäsen julkaisuvideon voit katsoa täältä.

Pallo-Iirot julkaisee lisää sopimuksia lähiaikoina. Katso sopimustilanne täältä.