Naisille nihkeä vierasvoitto

29.8.2015


Naisten joukkueen kausi alkaa olla kakkosen runkosarjan osalta loppusuoralla. Edessä ovat ratkaisevat ottelut lohkon voittoa ajatellen. Lauantaina joukkue vieraili Kirkkonummella ACK:n vieraana. Lohkon hännänhuippu pisti vieraiden pelin sekaisin, mutta voitto sentään Raumalle tuli. Katri Juholan maali kolmannella minuutilla riitti voittoon 0-1 (0-1). Peliesitys oli kuitenkin kaikkea muuta kuin sarjajohtajan taidonnäyte.

Jo otteluun valmistava harjoitus perjantaina oli ollut heikko. Sama tahti jatkui Kirkkonummella, eikä jalka tahtonut liikkua. Kun liike ei maittanut, venyivät pelaajien väliset etäisyydet ylipitkiksi. Kun avausmaalin syntyi jo ensi minuuteilla, halukkuus väheni entisestään. Joukkue ehkä kuvitteli, että ottelusta tulee kevään Rauman kohtaamisen toisinto. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Valmennus joutui käyttämään kaikki kenttäpelaajansa saadakseen muutosta kentälle, mutta vanha fraasi osoittautui jälleen todeksi. Jos joukkue aloittaa heikolla jalalla, tahtia on hyvin vaikea enää pelin aikana muuttaa. 4-5 riittävän hyvää maalipaikkaa onnistuttiin luomaan, mutta maalinkaan tekeminen ei ole helpoa silloin, kun asenne on vähänkin hakusessa.

Sarjassa ovat kuitenkin ratkaisun hetket. Kolme ottelua on jäljellä. Ensi viikolla tulee vastaan NiceFutis Porista, sitten kohdataan Pyrkivä vieraissa ja vielä on edessä taistelu TPV:tä vastaan. Kevätkierroksella juuri näiltä kolmelta joukkueelta saatiin vain kolme pistettä, joten haastetta riittää lohkovoiton varmistamiseksi.